• BIST 9068.98
  • Altın 2324.567
  • Dolar 32.3719
  • Euro 34.9559
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 18 °C

Hoş geldin bebek burası Dünya!

Hoş geldin bebek burası Dünya!
Doğmak mı zor yaşamak mı? Muğla'nın Ortaca ilçesi'nde doğum sancısı tutan 8 aylık hamile kadın doktor yokluğu, yanlış ambulans ve yetersizlik gerekçesiyle ancak 5 hastane dolaştıktan sonra doğum yaptı. Anne yoğun bakımda bebek kuvözde hayat mücadele
Mustafa İNCİ / MUĞLA
Hayatın ağır yükü doğarken başladı. Muğla'nın Ortaca İlçesi'nde 8 aylık hamile Ümmü Apçin, önceki gün doğum sancıları başlayınca yakınları tarafından Ortaca Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ne var ki, hastanede doğum uzmanı olmayınca Apçin başka bir hastaneye sevk edilmek istendi. Bölgede uzman doktoru olan hastane bulunamayınca 29 yaşındaki anne adayı üç saat bekletildi.
Antalya Araştırma Hastanesi hastayı kabul edince bakanlığın verdiği yeni bir ambulansa bindirilerek yola çıktı. Yolda gelen 'Eski ambulansla götürülmesi gerekir' anonsu üzerine başlayan kriz aşıldı. Yola devam edildi. Hastaneye ulaşıldığında bu kez, donanım yetersizliği gerekçesiyle hasta önce Antalya Devlet ardından Akdeniz Üniversitesi ve son olarak Anadolu Hastanesi'ne sevk edildi.

BEŞİNCİ HASTANEDE HAYATA SELAM
Burada 1 kilo 700 gram ağırlığında bir kız çocuğu dünyaya getiren Apçin, hayati tehlikesi bulunduğu için Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edilerek yoğun bakıma alındı. Bebek Anadolu Hastanesi'nde kuvözde tutuluyor. Ümmi Apçin'in eşi Gökhan Apçin 'Sanırım erken doğum olduğu için hastaneler kabul etmedi. Eşimle kızımın kaldığı hastaneler arasındaki 45 kilometrede mekik dokuyorum' dedi.

BİZİMKİLERİN ACEMİLİĞİNE GELMİŞ
Ortaca Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Turgay Artun ise 'Hastanemize Fethiye'den gelen geçici görevli doğum uzmanımız var. Ama arkadaşlar o anda ne düşündü bilemiyorum. Muhtemelen erken doğum veya bebeğin sorunlu olması sebebi ile bu çözüme gitmişlerdir. Sıkıntının nedeni iyi hekimlerin aile hekimi olması. Yerlerine gelen hekimler de yeni, tabii ki bu tamamen uygulamadaki hata. Bizimkilerin acemiliğine gelmiş' dedi.







  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39