• BIST 9079.97
  • Altın 2302.998
  • Dolar 32.3201
  • Euro 35.1053
  • Kayseri 21 °C
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C

Hükümeti tam destekliyoruz

Hükümeti tam destekliyoruz
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hükümetin Fransa konusunda yaptığı girişimlerin ilk etabını olumlu bulduklarını belirterek "Hükümetin aldığı birinci aşama önlemler güzel. Başbakan tarafından bundan sonra da bazı önlemler alınacağı söylendi. O ö
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay'ın şehit edilişinin 81. yıldönümü anma törenlerinin ardından Menemen Belediyesi'ni ziyaret etti.
Ziyaret sırasında gazetecilerin sorularını cevaplayan Kılıçdaroğlu, "Dün Fransız Parlamentosu'nda alınan karar, aydınlanmanın ilk imzasını atan Fransız tarihine düşen bir gölgedir. Fransa, bu yükün altından kalkamaz. Demokrasiyi, özgürlüğü, eşitliği, adaleti savunacaksınız ama bunu savunan, savunduğunu söyleyen, geçmişten güçlü bir tarihî miras devralan Fransız Ulusal Meclisi, düşünce özgürlüğünü yasaklayacak. Bunu anlamakta gerçekten zorluk çekiyorum" dedi.

Fransa'nın bu ayıbı temizlemesi gerektiğini anlatan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: "Fransa'nın aydınlarına, sosyal demokratlarına, işçi hareketine, işçilerine buradan, onları çok seven bir kişi olarak seslenmek istiyorum. Düşünce özgürlüğünün önündeki bütün engellerin kaldırılması, dünyadaki bütün aydınların ortak talebidir. Bu talebi, hiçbir ayrım gözetmeksizin Fransa'da daha yüksek sesle seslendirmek durumundadırlar. Fransa'nın ayıbını Fransa'nın aydınları ortadan kaldıracaktır, buna inanıyorum."

Dün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la AK Parti Genel Merkezi'nde yaptığı görüşme hakkında da bilgi veren Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Biz CHP olarak elimizden gelen her katkıyı vereceğiz. Hükümetin mücadelesini destekleyeceğiz. Bu, Türkiye'nin ulusal bir sorunudur. Ulusal bir sorun karşısında ortak hareket etmenin ne anlama geldiğini CHP çok iyi bilir. Oraya daha fazla milletvekilimizi göndereceğiz. Gerekirse ben kişisel temaslarda bulunacağım. Bu ayıbın ortadan kaldırılmasını hep beraber talep edeceğiz. Umarım başarıya ulaşmış oluruz."

Başka bir gazetecinin, "Fransa'ya gidip Ermeni soykırımının yalan olduğunu söyler misiniz?" sorusuna ise, "İş o aşamaya gelirse gerekirse onu da yaparız" dedi.

AK Parti Genel Merkezi'ne, Başbakan Erdoğan'a geçmiş olsun demek için gittiğini söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, orada yaptıkları görüşmede Fransa konusunda ortak bir çaba harcamaya karar verdiklerini aktardı. Menemen'de Kubilay'ı andıklarını hatırlatan Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bugün devrim şehidi Kubilay'ı andık. Gençlik, yüreklerindeki ateşi mikrofonla dile getirdi. Türkiye'nin birliği ve beraberliği için mücadele eden bütün şehitlerimizi saygıyla anıyoruz. Bir şairimizin dediği gibi, 'Bayrakları bayrak yapan, üstündeki kandır. Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır.' Kubilay, adeta bu şiirin bir simgesidir"

Öte yandan Menemen'de vatandaşları selamlarken parti otobüsüne yanaşan Milli Piyango bileti satan bir vatandaş CHP Lideri'ne bir çeyrek bilet armağan etti. Bunun üzerine Kılıçdaroğlu, biletin parasını vermek istedi ancak biletçi parasını almadı.




  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39