• BIST 9079.97
  • Altın 2300.464
  • Dolar 32.3187
  • Euro 35.088
  • Kayseri 21 °C
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C

Hükümetle kavga niye?

Hükümetle kavga niye?
Dershaneler konusunda “olması gereken bir dönüşüm” diyen Başbakan Erdoğan, “Şimdi gelin onların yerine okullar kurun, teşvik verelim diyoruz. Devletle, hükümetle kavga niye?” diye sordu.
Başbakan Erdoğan St. Petersburg’a hareketinden önce açıklamalarda bulundu. Erdoğan “Bildiğiniz gibi Rusya ile de vizesiz seyahat konusunda bir anlaşmaya varmıştık. Rusya ile turizmde ciddi bir patlama yaşanmış, Türkiye’deki turist sayısı 4 milyonu aşmıştır” dedi. Ziyarette insani ilişkilerin gelişmesi için yeni görüşmeler yapacaklarını, başta Suriye’deki trajedinin sona erdirilmesi için fikir alışverişinde bulunacaklarını açıklayan Erdoğan, partiden ihraç talebiyle disipline sevk edilen İdris Bal hakkında da soruları yanıtladı: “Bir kişi siyaset yapmak istediği partinin politikalarını kabul eder. Partiden aday olacaksınız sonra da partinin iç disiplinine riayet etmeyeceksiniz. Arkadaşlarımız tedbirli olarak ihraç talebiyle disipline sevk ettiler.” Başbakan Erdoğan’ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

BAĞLANTISI ARAŞTIRILACAK

Başbakanlığı bomba alarmına geçiren şahsın bir yerlerle bağlantısı olup olmadığı araştırılacaktır. Kararı yargı verecektir. Etrafımdaki güvenlik çemberiyle ilgili olarak nasıl başladıysak öyle gidiyoruz. Güvenlik tedbirlerine onlar karar verirler. Çok rahatsız edici şeyler olduğunda bu tedbirler azaltılır.

BAZILARI ŞAMAR ATMAK İSTİYOR

(Fethullah Gülen’le görüşüp görüşmediğine ilişkin soru üzerine) Hoca Efendi ile dershane konusu hakkında konuşmam olmadı. Dershanelerle ilgili kasıtlı olarak kapatmakla ilgili konuşuluyor. Dershanecilikten okullaşmaya dönüşelim diyoruz. Özel okullardan vakıf okullarından hizmet alalım dedik. Bazıları hükümete şamar atmak istiyorlar. Bunu kardeşlerimizden beklemezdik.Başarının arkasında dershaneler var ifadesini kabul etmiyorum. 800 bine yakın öğretmenimize hakaret algılarım. Diyoruz ki gelin dershaneler yerine okullar açın. Biz her türlü teşvik verelim. Eksikler tamamlandıktan sonra adımlarımızı atmış olacağız. Bunu devletle, hükümetle kavgaya dönüştürmek niye?

HATİPOĞLU İLE KONUŞTUK

(Seçim çalışmaları ile ilgili) Sıkıntılı yerlerde yeniden kamuoyu yoklamaları yapıyoruz. Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu ile görüşmemiz Diyarbakır konusundaki kanaatlerini almak oldu. Adaylığı kabul etmesi bizim için çok güzel olur ama bulunduğu makam buna müsaade etmediği için bizim ısrarımız olamazdı.

MURSİ’YE SAYGI DUYUYORUM

Darbe hükümeti şu anda kendisini temize çıkaracak bir adım olarak çok farklı şeylerle, neymiş ‘sayın Mursi başarısızmış.’ Ona saygı duyuyorum. Onu yargılayanlara benim saygım yok. Oradaki duruşu, tavrı, söylemleri gerçek bir demokratın, özgürlük mücadelesi veren insanın duruşudur.

26 VEKİL YÜZÜNDEN ANAYASA ÇIKMAZ MI?

550 milletvekilinden oluşan parlamentoda, 26 milletvekilini temsil eden grup kalkıp, ‘Biz anayasa yapmaya karşıyız’ derse, bu parlamento anayasa çıkarmayacak mı? Ya böyle bir şey olabilir mi? Yoksa bu parlamento nasıl çalışacak? Yani 26 milletvekili bu işi tıkayabilecek. Aynen Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’ndaki bir üye karşı çıkarsa karar alamazsın, dünyayı bir üye durduruyor. Bizim parlamento da böyle mi çalışacak? Böyle bir şey yok. Hangi maddelerde istiyorlarsa, ister beğenelim, ister beğenmeyelim, AK Parti Grubu olarak biz o değişikliği yapmaya hazırız. Hiçbir şey sormadan. Çünkü mutabık kaldık. Biz hepsine varız. İster 5 madde olsun, ister 10 madde olsun hepsine varız. Kurucu unsur olan Meclis Başkanı’nı kenara koyamayayız.

DOSTOYEVSKİ OKUDUM

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Rusya gezisi öncesi Rusya’nın resmi gazetesi Rossiyskaya Gazeta ve Itar Tass için Mihail Gusman’ın sorularını cevapladı. TürkRus sitesinin haberine göre Gusman ile son 11 yılda üçüncü özel röportajını yapan Erdoğan şu açıklamalarda bulundu:

ALMANLARI GEÇECEKSİNİZ: Bu yıl Rusya’dan Türkiye’ye 4 milyona yakın turist geldi. Biraz daha çabalarsanız Almanları geçeceksiniz. İhtiyacımız olan gazın yüzde 56’sını Rusya’dan alıyoruz. Akkuyu nükleer santral projesi devam ediyor, üç yıldır çalışılıyor. Bizim genç mühendislerimiz ülkenizde eğitim görüyor. Bu alanda ilk adımı Rusya ile atmış olmamız zaten çok şey ifade ediyor.

NAZIM RUSYA’DA TOPRAĞA VERİLDİ: (Kültürel ilişkiler üzerine yöneltilen soru üzerine) Bu konuda en derin bağlarımız var. Örneğin Nazım Hikmet Rusya’da toprağa verildi. Türkiye’de gençler Dostoyevski’nin eserlerini okuyor. Ben de gençliğimde onları okudum. Rus sanatı gelecekte Türkiye’nin gelişmesinde önemli yer tutacak.”

SURİYE’DE ÖLÜMLERİ RUSYA DA KABUL ETMEZ: Suriye konusunda en fazla bedel ödeyen ülkeyiz. Gelen göçmen sayısı 600 bini aştı. 2 milyar dolara yakın kaynak harcadık. Uluslararası yardımlar 135 milyon dolar oldu. Suriye sorununu Rusya, İran, Irak, Lübnan ve Ürdün’le beraber çözmek isterdik. Ama maalesef ‘Rusya ile bu konuda yürüttüğümüz üç yıllık çabamız sonuç getirdi’ dersek doğru olmaz. Esad ile bir şey elde etmek mümkün değil. Biz demokratik şartlarda politikayla uğraşan insanlar 6 bini çocuk 133 bin kişinin öldürülmesini kabul edemeyiz. Buna evet diyemeyiz? Eminim Rusya da bunu kabul etmez.

YOLSUZLUK ÇOK FAZLAYDI: (Ekonomideki başarıya nasıl ulaşıldığı sorusu üzerine) Bu konuda özellikle şunu, en önemli şeyi belirteyim: Rüşveti yendik. Bu gerçek kabul edildi. Önceleri rüşvet, yolsuzluk çok fazlaydı. Mafya, suç grupları kuruluyor ve faaliyet gösteriyordu. Ama bu artık geride kaldı. Biz iktidara gelene kadar yabancı sermaye miktarı 9 milyar dolardı. Bizim 11 yılımızda 122 milyar dolara çıktı.

KİLOMU KORUYORUM, 6 SAAT UYUYORUM

Başbakan Erdoğan “Formunuzu nasıl bu kadar iyi koruyorsunuz?” sorusunu “Kilomu kontrol etmeye dikkat ediyorum. Her zaman aynıdır kilom. Bu da formda kalmama yardım ediyor. Uzun çalışma programım yüzünden altı saat uyuyabiliyorum” diyerek yanıtladı.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39