• BIST 9096.77
  • Altın 2324.531
  • Dolar 32.3647
  • Euro 34.9602
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C

HÜSEYİN AKAY KAYSERİ ŞEKER FABRİKASININ YENİ BAŞKANI OLDU

HÜSEYİN AKAY KAYSERİ ŞEKER FABRİKASININ YENİ BAŞKANI OLDU
AKAY İPİ GÖĞÜSLEDİ YENİ BAŞKAN AKAY RAKİPLERİNE FARK ATTI İSTİKRAR YİNE BOZULMADI ÇİFTCİLER YENİDEN AKAY DEDİ
Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifinin seçim süreci başlamıştır ve 25 Haziran 2013 Salı günü seçimli genel kurul yapılacaktır.

Bu sürece gelinceye kadar 3 Ocak 2011 tarihinden beri yaşanan yaklaşık 30 aylık sürede yaşananları kısaca hatırlatmak gerekirse; Kayseri Şeker Fabrikası’nın geçmişinde yaşanan bir takım olumsuz icraatlar sonucu 1 yıllık cirosu boyutunda büyük bir borç batağına girmiş, ödeme gücünü kaybetmiş, kapısına hacizler dayanmış, Çiftçisinin, çalışanının, esnafın alacaklarını ödeyemez, vergi, sigorta gibi yasal yükümlülüklerini bile karşılayamaz durumda olan, artık üretim yaptırması ve yapması mümkün olmaktan çıkmış bir kuruluş vardı.
Bütün olumsuz şartlara rağmen, sorumluluk üstlenildi, azim, cesaret ve kararlılığımız, bilgi ve tecrübemizle birleştirilerek iki buçuk senede her geçen gün daha iyiye gidecek bir şekilde sorunların üstesinden gelindi.
Bu gün artık her ihtiyaç zamanında karşılanıyor, her türlü borç zamanında ödeniyor, her taahhüt yerine getiriliyor, kurumsal, finansal disiplin oluşturuldu ve Kayseri Şeker Fabrikası gerek bölgemizde, gerekse Türkiye genelinde kendisine yakışır saygın bir kurum konumuna getirildi.
Artık büyük sanayi kuruluşları şeker ihtiyaçlarını doğrudan fabrikamızdan karşılıyor. Çalıştığımız bankalar kredi faizlerini düşürürken diğer bankalar fabrikamızla çalışmak için ısrarlı taleplerini iletiyorlar.

Konusunda lider uluslararası kuruluşlar Türkiye’de yatırım yapmak için bizi tercih ediyorlar.
İşte bugün bu saygın Kurumu gelecekte daha saygın kılmanın ve varlığını sürdürebilmesinin tarihi bir dönemeç noktasındayız.

Bizler, Yönetim olarak seçim kararı verinceye kadar fabrikanın seçim atmosferine sokulmayacağını ilan ettik. Seçim kararı verince de çiftçimizle istişare edeceğimizi bildirdik.

31 Mayıs 2013 tarihinde seçim kararı verdikten sonra yetişe bildiğimiz kadar gezi düzenleyerek bilerce çiftçimizle istişare ettik ve sonunda kararımızı verdik.
Bugüne kadar gösterilen gayretin, çabanın, emeğin boşa gitmemesi için, bin bir zorlukla oluşturulan istikrarın bozulmaması ve devam etmesi için hem Kayseri Şeker Fabrikasının hem çiftçinin ve hem de çalışanların geleceği için görevi sahiplenmek zorunda olduğumuzu gördük.
İşte bu noktada buradan diyoruz ki;
Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifinin Yönetimine talibiz,
Biliyoruz ki gelecek sadece bizimle değil aziz çiftçilerimizin gönlünde ve elinde şekillenecektir.
Aziz çiftçi kardeşim biz yönetim olarak ağır sorumlulukların altına girmekten korkmadık ve bu işi Allah’a şükürler olsun sizin desteğinizle Allah’ın hikmeti ile yüz akımızla başardık.
Sorumluluktan yine kaçmıyoruz, çiftçimizin büyük ekseriyetinin teveccühü ve arzusu doğrultusunda çiftçimize hizmete ve daha büyük başarılara hep birlikte ulaşmaya biz talibiz.
Sen de kooperatifine ve Fabrikana sahip çıkmak için genel kurula mutlaka katılıp, oyunu kullanmalısın.
Bu vesile ile fabrikamıza, çiftçilerimize ve çalışanlarımıza aydınlık bir gelecek diliyorum.

Çiftçimiz diyor ki; istikrar sürsün,

Bizde diyoruz ki; çiftçi kazansın.

Taktir Sizden, Tevfik Allah’tan…
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39