• BIST 9079.97
  • Altın 2323.508
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9461
  • Kayseri 11 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 15 °C

Hüseyin Avni Mutlu ve Muammer Güler'den Gezi Parkı Açıklaması!

Hüseyin Avni Mutlu ve Muammer Güler'den Gezi Parkı Açıklaması!
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu Gezi Parkı'nda yaşanan olaylardan sonra açıklamalarda bulunuyor.
İçişleri Bakanı Muammer Güler yaptığı açıklamada "Gezi Parkı'ndaki olayların incelenmesi konusunda talimat verdim ölü yok, yaralılar var" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş : Taksim'deki çalışma sadece halkımıza, yayalara hizmet sunmak ve trafiğin yer altına alınmasıyla ilgili bir çalışmadır.

Muhalefet desteği ile geçti karar oy birliğiyle kabul edildi.

Çok üzücü olarak görüdüğüm manzara beni üzmüştür. Ordaki samimi insanlara bir şey diyemem. Bazı çevreler sadece provakasyon içn orada bulunuyorlar.

Oda başkanları ile birlikteydim onlar da oradaki olayların siyasileştirilmesinden rahatsızlar.

Duvarın genişletilmesi neticesinde zorunlu olarak bazı ağaçların taşınması durumunda olduğunu açıkladım. Topçu kışlasıyla ilgili alınan bir karar var.

Başbakan'ımızın da bahsettiği Topçu Kışlası projesi kesinlikle AVM değil. Bunu sonra konuşuruz. Bu olayların istismar edildiğini söylemek istiyorum. Yaptığımız şey duvar genişletmeden başka bir şey değildir.

Bu tür iyi niyetli ortamlarda siyasiler olaya girince samimiyet ortadan kalkıyor. Bu kente yanlış yapmamak bizim birinci hedefimiz. Bizim amacımız insanları mutlu etmek. Bunlara fırsat vermek istemeyiz. Samimi olan vatandaşlarıma geçmiş olsun diliyor, perde arkasından bunları proveke edenleri kınıyorum.

Hüseyin Avni Mutlu: Dün gece ve bu sabah toplanan gruplara müdahale edilen kişilerden 11'i Taksim'de 1 Şişli Etfal'de tedavi görmektedir. Geçmiş olsun diliyorum.

Sadece bu şehirde güven ve huzur istiyoruz. Emniyet teşkilatıda halkın huzuru birinci görevidir. Bu gösterilerde kafa ve kol travması geçiren vatandaşlara geçmiş olsun diliyorum. Bunlardan 1 kişinin travma nedeniyle yoğun bakımda ve tedavisi devam etmektedir. Diğerleri taburcu olacaktır. Yoğun bakımda olan kişinin Fas uyruklu Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğunu söylemeliyim. Bu olaylarda 1 gazetecinin yaralandığını ve sağlığının iyi olduğunu söylemeliyim.

Göstericilerin ağaca ve doğaya sahip çıkma noktasında saygı duyulur ama ortada bir doğa katliamı yoktur. Ancak iyi niyetli, doğa sevgisiyle gelenlerin yanında oraya provakasyon için gelenlerin oyunlarına alet olmuşlardır.

Emniyet açısından yaşanan olaylar istemediğimiz olaylar. Taksim İstanbul'un en güzide yerleri. Bu yerler iyi niyetlerin dışında, asayişi bozucu noktaya gelmesi gerçekten dikkat çekicidir. Şu anda Taksim'de Gezi Parkı'nda bir olumsuzluk görülmemektedir.

Bu olayları proveke eden bazı gruplar var. Emniyet güçleriyle halkı karşı karşıya getirmeye çalışıyorlar.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39