• BIST 9049.36
  • Altın 2294.737
  • Dolar 32.3124
  • Euro 35.0799
  • Kayseri 21 °C
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C

Hüseyin Çelik'ten CHP'li Şafak Pavey'e büyük destek

Hüseyin Çelik'ten CHP'li Şafak Pavey'e büyük destek
AK Parti üyesi Melik Birgin in Şafak Pavey e attığı tweet sosyal medyada büyük tepki çekti. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik attığı tweet nedeniyle parti üyesi Melik Birgin'in ihraç edildiğini açıkladı ve "hepimizin midesini bulandı
AK Parti üyesi Melik Birgin'in CHP Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey'e, "Allah bir bacağını almış, hala küfürden uyanmazsın. Nedir bu inatçılık!" diye Tweet atması sosyal medyada tepkiyle karşılandı. Şafak Pavey, Birgin'in sözlerine sert yanıt verdi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik de Twitter üzerinden yaptığı açıklamada Birgin'in AK Parti üyeliğinden ihraç edileceğini duyurdu ve Pavey'den özür diledi.

PAVEY: BENİ ÜRKÜTEN YAPTIKLARININ DOĞRU OLDUĞUNA İNANMALARI
Pavey, "Kaos Ayrımcılığa Karşı Konferans" konuşmasında da Birgin'in tweetine yanıt verdi. Pavey konuşmasında şunları söyledi: "Engelli biri olarak obur bir hevesle sürdürülen aşağılamalara alışkınım ama resmi olanıyla bir tweet üstünden karşılaştım. Malatya AKP Gençlik Kolları MYK üyesi Melik Birgin bana şu tweeti gönderdi:

"Allah bir bacağını almış, hala küfürden uyanmazsın, nedir bu inatçılık!

Hayatımda hiç görmediğim birinin, küfür uykusuna devam ettiğimi söyleyebilecek cüreti bulabilmesi, muhtemelen bunu söylemiş olmasından kazandığı sosyal itibardır. Ancak bu sosyal destek kendisine ilahi günahları, bedensel cezayla tehdit edebileceği kibri verebilir. Bu arada Tanrıya şükür ki, bu itibarı paylaşmıyoruz.

Midemi bulandıran, sözlerden tüten ağır nefret kokusu değil. Beni ürküten nefretle yaşayanların, kendi yaptıklarının doğru olduklarına inanmaları. İslam'a karşı nefret suçu için BM'ye başvurmayı planlayan hükümetin yerel bir üyesinin bu küstah tweeti toplu bir yaklaşımı da ele veriyor. Çünkü hala resmi görevine devam edebiliyor. Ortadoğu'da toplum, yaygın davranışları için kanunu deği kültürü referans alıyor. Bizde kanun, kulların Tanrı'nın emrettiği düzeni bozan yapısı olarak algılanıyor. Bu nedenle sosyal alanda direnç çok güçlü.

Küresel olarak nefret suçu olarak tanımlanmış tutumlar, kültürel olarak insanlık erdemi olarak ödüllendiriliyor. Nefret suçlarının tasfiye edilmesinin önünde duran keskin bariyer bu. Ceza ve ödül değerlerindeki ters algı."

HÜSEYİN ÇELİK: HEPİMİZİN MİDESİNİ BULANDIRDI
Tepkilerin ardından Twitter'da açıklama yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, şunları kaydetti:

"CHP İst. Mv. Sayın Şafak Pavey'e atılan bir tweet hepimizin midesini bulandırdı.Tweeti atan kişi Ak Parti Malatya Gnç. Kol. MYK üyesi değil. Bu kişinin partimizin hiçbir kurulunda bir görevi ve üyeliği mevcut değildir. Sadece sıradan bir parti üyesidir. İlgili arkadaşlarımızla görüştük, üyelikten de ihraç edilecektir. Kişinin konumu ne olursa olsun, yapılan şey, densizce ve terbiyesizcedir. Adı geçen şahıs, umarım ki Sayın Pavey'den bizzat özür diler. Ancak kişi, bir AK Parti üyesi olduğu için ben Sayın Pavey'den özür diliyorum."

MELİK BİRGİN HESABINI KAPATTI
Melik Birgin, tepkilerin ardından Twitter hesabını kapattı.

JET HIZIYLA İHRAÇ EDİLDİ
Konuyla ilgili soruları yanıtlayan Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, Pavey'e atılan twetin son derece çirkin olduğunu ve bunu asla kabul edemeyeceklerini belirtti. Gönderilen son mesajın kendilerini son derece üzdüğünü belirten Tüfenkçi, konuyu öğrenir öğrenmez yönetimin toplandığını ve Melik Birgin'i partiden ihraç ettiklerini söyledi.

BİRGİN PAVEY'DEN ÖZÜR DİLEYECEK
İl Başkanı Tüfenkçi ayrıca Melik Birgin'in Şafak Pavey'e ulaşıp özür dileyeceğini belirterek, "O da pişmanlık duyuyormuş gençlik kollarından aldığım bilgiye göre" dedi.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39