• BIST 9008.98
  • Altın 2281.851
  • Dolar 32.3198
  • Euro 35.0518
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 19 °C

HÜSEYİN TANRIVERDİ: “YEREL SEÇİMLER ZAMANINDA YAPILACAK”

HÜSEYİN TANRIVERDİ: “YEREL SEÇİMLER ZAMANINDA YAPILACAK”
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, yerel seçimlerin erkene alınması ile ilgili herhangi bir çalışmalarının olmadığını söyledi.
Kırşehir Belediye Başkanlığı tarafından yapımı tamamlanan modern pazar yerinin açılışı için Kırşehir’e gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, belediyeyi ziyaret etti. Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci’den brifing alan Tannrıverdi, gazetecilerin yerel seçimlerin öne alınması ile ilgili sorularını cevapladı. Tanrıverdi, AK Parti döneminde seçimlerin her zaman zamanında yapıldığını söyleyerek, “Bu yüzden Türkiye’de güven ortamı oluşmuş ve siyasi istikrar sağlanmıştır. Siyasete ve siyasetçiye güven artmıştır. Yine seçimler zamanında yapılacaktır. Seçimlerin öne alınması ile ilgili bir düşünce yoktur. Muhalefet partisi temsilcileri 2009 seçimlerinde bir olumsuzluk yaşanması sonucu malum rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu’nun seçimin propaganda sürecinde bindiği helikopterin düşmesi olayı. Söylenen yoğun kış şartlarında seçim yapılamayacağıdır. Ana muhalefet ve muhalefet partisi bu konuyu ortaya koyarsa, biz de değerlendiririz. Yerel seçimler anayasa gereği 5 yılda bir yapılır. Değişiklik için anayasa değişikliği gerekir. Ana muhalefet partisinin değerli bir milletvekili de, 'İktidar partisinin sayısal üstünlüğü var. Seçimler erkene alınırsa seçimlerden kaçmayız' sözleri var. Bunun bilgi eksikliğinden kaynaklandığına inanıyorum. Çünkü anayasa değişikliği için Türkiye’de 367 garabeti var. AK Parti’nin 325 oyu var Meclis'te. Bu sebepten 367’yi aşamıyor. Muhalefet veya ana muhalefetin bir uzlaşma gereği vardır” dedi.
Seçimlerin öne alınabilmesi için ayrı bir konunun daha var olduğunu hatırlatan Tanrıverdi, “29 Mart 2014’te yerel seçimler yapıldıktan sonra 2 veya 3 ay gibi kısa zaman sonra Cumhurbaşkanlığı seçimi yapılacak. Bu iki seçimin arası çok kısa, bunların birleşik yapılmasını düşünen bir kısım daha var. Bunlar görüşülüp tartışılabilir. AK Parti bu noktada ülke menfaatine düşecek şekilde adımı atar ve Meclis'te hayata geçirilebilir” şeklinde konuştu.
Tanrıverdi, belediye ziyareti sonrasında yatırımları yerinde inceleyip, partisinin il başkanlığında bir toplantıya katılacak.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39