• BIST 9151.98
  • Altın 2324.488
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9376
  • Kayseri 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 15 °C

İÇTEN; TÜRKİYE' DE KÜRT SORUNU YOKTUR, PKK SORUNU VARDIR.

İÇTEN; TÜRKİYE' DE KÜRT SORUNU YOKTUR, PKK SORUNU VARDIR.
Kayseri küçük Millet Meclisinin 2016 yılı Ocak ayı toplantısının konuğu, siyasetçi,eğitim, bilişim ve yatırım uzmanı Cuma İÇTEN oldu.

2 Ocak 2016 Tarihinde Cumartesi günü Kocasinan Belediyesi Meclis salonunda yapılan toplantıya bir çok sivil toplum kuruluşuna ait temsilciler, gözlemciler, üniversite öğrencileri ile ulusal ve yerel bazda yayın yapan basın kuruluşları katıldı.

Kayseri küçük Millet Meclisinin Ocak ayı buluşmasında ülkemizin Güneydoğu'ndaki Sur, Nusaybin, Cizre, Dargeçit ve Silopi başta olmak üzere,  daha bir çok yerleşim yerlerindeki hendekler,  ölümler, silahlı terör eylemleri, güvenlik güçlerinin mücadelesi, mayınlı tuzaklar, sosyal medyadaki ve haber ajanslarındaki bilgi kirliliği, iç ve dış göçler gibi alt başlıkları konu alan "Bitmeyen Çatışmalar ve Topluma Yansımaları"  konusu tartışıldı.  Bir çok sivil toplum kuruluşu ve Kayseri Milletvekili İsmail Emrah KARAYEL'in katıldığı  Ocak ayı buluşmasının özel konuğu kendiside Diyarbakırlı olan   Cuma İÇTEN  oldu.

Önyargıların giremediği, vekil-müvekkil buluşmalarının sürekli olduğu, Kayseri küçük Millet Meclisinin moderatörlüğünü il Temsilcisi Adnan Evsen yaptı.

PKK KAN VE GÖZYAĞI DÖKTÜ

KAYSERİ,Küçük Millet Meclisinin 2016 yılı Ocak ayı toplantısında konuşan İÇTEN;  "Birileri muhatap olarak elinde silah tutanları muhatap almamızı istiyorsa ben bir Kürt olarak bunu istemiyorum" dedi.


Toplantıda Türkiye’de hala çatışmaların bitmediğini belirten İçten, "Çözüm süreci oldu, AK PARTİi 15 yıla yakındır iktidarda bulunuyor. 30 yıldır devam eden kardeş kanı var. 1923’lerden bu yana Cumhuriyetin kurulmasından günümüze bölgede hiç durmayan kesintisiz ülkede hep kaos, şiddet maalesef devam ediyor. Bunun bitmesi mümkün buna Türkiye karar verecektir. Türkiye eğer ben büyümeyeceğim, genişlemeyeceğim, gelişmeyeceğim derse kültürel, sosyal, ekonomik alanlarda yatırımlar yapmayacağım, ben hem bölgede hem de küresel bir güç haline gelmeyeceğim derse çatışmalar ve PKK terörü durur. ” şeklinde konuştu.

PKK’nın bu ülkede kan ve göz yaşı olduğunu, terörün sadece bir adı olduğunu vurgulayan İçten, şunları söyledi: ”BUGÜN karşınızda PKK görünümlü en az 20 tane ülke vardır. Kandil'deki bombalamada Alman subaylarının leşi ortaya çıkıyorsa, Diyarbakır sokaklarında çarşaf giymiş İtalyanlar, İngilizler çıkıyorsa, binlerce istihbarat ajanları cirit atıyorsa çatışmalar bitmemiştir demektir, şeklinde konuştu.

ÜLKEMİZDE ALMAN İNGİLİZ İTALYAN İSTİHBARAT ELEMANLARI VAR

Türkiye olarak sadece PKK ile mücadele etmiyoruz. Cihanla mücadele veriyoruz, İsrail ile, Rusya ile, İran ile Avrupa ülkeleri ile mücadele veriyoruz.  Bütün bunlar yetmiyormuş gibi kendi içimizden çıkan hainler ile mücadele veriyoruz dedi. 

Bugüne kadar ülkemizin Güneydoğusunda meydana gelen olaylardan dolayı 50 bin insanımız öldü.  Bugüne kadar sürekli silahlı mücadele yapıldı. İlk defa Ak parti döneminde farklı bir şans tanındı. Diyarbakır'da ilk defa 140 Kürt annesi çocukları için üç ay eylem yaptı.  Üç yıl devam eden çözüm süreci ile hiç şehit gelmemiştir. Bu süreç boyunca birçok yatırım yapıldı.

 

PKK’yı bitirirsiniz hatta sürekli gündemde tutulan Kürt meselesini de bitirirsiniz ama İstanbul’un göbeğinde, İzmir’de, Trabzonda, Karadeniz’de, Akdeniz’de bu coğrafyada o kadar medeniyetler inşa edildi ki bunlar kırkın üzerinde medeniyetlerdir. Her zaman etnik, dinsel, mezhepsel bazı olaylarla Türkiye’yi karıştırabilecek farklı terörlerini yeniden oluşturacaklardır. İki polis uyurken şehit ediliyorsa, şehit edilirken kameralar bir başka polis tarafından karartılıyorsa, yollara 20 ton patlayıcı döşendiği zaman bu ülkenin devlet içerisindeki güvenlik birimleri uyuyorsa aslında mücadelenin ne kadar derin olduğunu herkesin bilmesi gerekiyor. Çünkü biz kendi insanlarımızla ve kendi bürokrasimizle de aynı zamanda uğraşıyoruz. Çözüm süreci neden başladı diyorlar biz de 30 yıldır bir şeyler yapıldı, güvenlik politikalarıyla gidildi.”

İnsanların yaşanan kaos ortamlarında öldüğünü dile getiren İçten, "Ölen her insan bizim insanımız, şehitlerimiz de bizim şehitlerimiz. Birileri muhatap olarak elinde silah tutanları muhatap almamızı istiyorsa ben bir Kürt olarak bunu istemiyorum. Her yolu denedik. PKK silah bırakmadığı sürece asla bu konuyla ilgili farklı adımların atılmasını kimse bizden beklemesin. Bana göre hükümetten de beklenmemelidir. Ben bir Kürt olarak söylüyorum bana göre Kürt sorunu bitmiştir. Aslında başından beri de yoktu. Çünkü Kürtler hiçbir zaman bu ülkede sorun olmadı. Gasp edilmiş haklarımız AK Parti iktidarında iade edildi.  İade edilen bu haklar bir  lütuf olarak değil, hak olduğu için iade edildi.” ifadelerini kullandı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39