• BIST 9079.97
  • Altın 2309.701
  • Dolar 32.3391
  • Euro 35.0977
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 19 °C

İdil’e atanan öğretmenler sürprizle karşılaştı

İdil’e atanan öğretmenler sürprizle karşılaştı
Milli Eğitim Bakanlığı'nca Şırnak'ın İdil ilçesine atanan öğretmenler, çiçek ve çikolatalarla karşılaşınca büyük şaşkınlık yaşadı

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şirin Arslan, 343 öğretmenin atandığı ilçeye gelen bazı yeni öğretmenlerin ağladığını ancak ilçede herhangi bir sıkıntı olmadığını belirterek, “Buraya ağlayarak gelen öğretmenlerimiz daha sonra ise buradan ayrıldıkları için ağlıyorlar” dedi.

Şırnak’ın İdil ilçesine atanan öğretmenler, ilçeye gelmeye başladı. Öğretmenler, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce kurulan komisyon tarafından ilçe girişinde karşılandı. Çiçek ve çikolatalarla karşılanan öğretmenler büyük şaşkınlık yaşadı. Son günlerde yaşanan olaylar yüzünden ilçeye gelen öğretmenlerin ağladıklarına bile şahit olduklarını söyleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şirin Arslan, İdil’e 343 öğretmenin atandığını kaydetti. Yeni atanan öğretmenlere görevlerinde başarılar dileyen Arslan, “Biz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bir komisyon kurduk öğretmenlerimizi karşılama komisyonu diye. Bu arkadaşlarımızın telefonlarını web sitemizde yayınladık. Bu arkadaşlarımızla irtibata geçip, nerede, hangi otobüs ya da havaalanında inerlerse karşılıyoruz ve barınma ihtiyaçlarına yardımcı oluyoruz. Yeni gelen arkadaşlara şunu demek istiyorum; kesinlikle ilçemizde herhangi bir sıkıntı yok. Öğretmen arkadaşlar gönül rahatlığıyla gelebilirler. Bölgemizde genellikle şöyle bir durum oluşur, gelen arkadaşlar hep ağlayarak gelir, ama giderken de mutlaka ağlayarak giderler. Çünkü buradaki misafirperverliği, ilgiyi hiçbir yerde bulamazlar. O nedenle bütün arkadaşlarımız gönül rahatlığıyla gelmelerinde herhangi bir sakınca yoktur” diye konuştu.

“ÖNCE ŞOKE OLDUM, GELİP GÖRÜNCE RAHATLADIM”
Elazığ'dan gelen öğretmenlerden Ergin Eren ise, Şırnak'a tayini çıktığını öğrenince şok yaşadığını belirterek, “Daha sonra aradım araştırdım, ilçeyle ilgili ve okulum hakkında bilgi aldım ve rahatladım. Buraya gelince ortamın daha güzel olduğunu gördüm ve memnun oldum” dedi.
Öğretmen annesi Birgül Eren, oğlunun İdil’e atandığını öğrenince biraz tedirgin olduğunu anlatarak, “Ancak gönül rahatlığıyla geldim. Burası da bizim memleketimizdir. Bölgedeki durumlardan dolayı biraz tedirgin olduk. Araştırdık, sorduk bize hiç olumsuz bir şey söylenmedi. Buraya geldik, çok memnunuz. Burası da hepimizin memleketi, her yer bizim için aynıdır" diye konuştu.

“KAFAMIZDA ÇOK SORU İŞARETİ VARDI”
Ankara'dan gelen öğretmen Yeliz Akyıldız, önce tedirginlik yaşadığını ancak İdil'e geldikten sonra da bu tedirginliğin geçtiğini kaydederek, şunları söyledi:
“Ben Ankara'dan geldim. Yolda gelirken kafamda çok soru işareti vardı ama buraya gelince çok rahatladık. Gerek halk, gerek görevliler çok yardımcı oldular bize. Her şey için çok teşekkür ederiz.”

“ŞIRNAK’I DUYUNCA ÇOK AĞLADIM” 
Mersin'den gelen öğretmen Derya Bıçakçı ise, Şırnak'ın tercihleri arasında olmadığını ancak Şırnak'ı duyunca çok ağladığını kaydederek, “Burası tercihlerim arasında değildi. Kurayla geldim ve gelinceye kadar ağladım. Ailem tedirgindi. Buraya geldim, burada çalışan arkadaşlarım vardı. Daha önce burası için çok güzel şeyler söylediler. Buraya gelince de gördüm ve çok rahatladım” dedi.  

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39