• BIST 9079.97
  • Altın 2309.701
  • Dolar 32.3391
  • Euro 35.0977
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 19 °C

İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş Açıklaması

İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş Açıklaması
İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü nedeniyle yaptığı açıklamasında, "Tiyatro, toplumun kendi benliğini tanımasıdır" dedi.içerisinde acı ile tatlıyı, sevgi ile nefreti, kavga ile barışı, kısaca insana ait tüm..
İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü nedeniyle yaptığı açıklamasında, "Tiyatro, toplumun kendi benliğini tanımasıdır" dedi.

Taymuş, "Yaşamın bir parçası, konusu bakımından da güzel sanatların en ilgi çekici kollarından olan ve insanlık tarihi kadar eski bir geçmişe sahip bulunan tiyatro, bir toplumun kendi benliğini tanıması, dile getirmesi yolunda en önemli araçlardan biri olup,

içerisinde acı ile tatlıyı, sevgi ile nefreti, kavga ile barışı, kısaca insana ait tüm değerleri bulabiliriz" ifadesinde bulundu.

Taymuş, açıklamasına şu şekilde devam etti:

"İnsan öyküsünü derinlemesine yansıtan, eğitici bir sanat dalı olan ve günümüzdeki sinema ve televizyonunun da temel dayanağı olan tiyatronun geniş kitlelere tanıtılarak sevdirilmesi; toplumun eğitiminin, dilinin, kültürünün ve estetik duyarlılığının gelişmesi sürecine önemli katkı sağlar.

Aynı zamanda toplumun bir aynası olan, insanların eğitilmesinde, düşüncelerin yayılmasında önemli rol oynayan tiyatro, insanları düşünmeye yöneltir. Kültür, bilgi ve görgü alışverişine neden olur. Toplumda dinlemeyi, anlamayı, ince davranmayı, toplumsal kurallara uymayı öğretir. İnsan sevgisi aşılar. Toplumun geleneklerini, adetlerini yaşatır. Çocukları, gençleri iyiye, güzele, doğruya, sevgiye yöneltir.

Bizlerde, İlimiz dahilinde tiyatro sevgisini yaygınlaştırmak

amacıyla

yerel tiyatro gruplarına İl Müdürlüğü olarak Kültür Merkezi'nde çalışma ortamları sunmakta ve hazırlamış oldukları Oyunların sahnelenmesine

yardımcı olmaktayız. Ayrıca; Bakanlığımız Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'nden

Kültür Merkezimizde sahnelenmek üzere Oyun taleplerinde bulunmaktayız.

Kültür-Sanat alanda bugüne kadar yapmış olduğumuz faaliyetlerimizi bundan sonra da aynı şevk ve kararlılıkla sürdüreceğimizi Kayserili hemşehrilerimizle paylaşırken,

27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü dolayısıyla tüm tiyatro sanatçılarımızı ve tiyatroya gönül ve emek verenleri sevgi ve saygıyla selamlıyor, Dünya Tiyatrolar Günü'nü kutluyorum."
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39