• BIST 9079.97
  • Altın 2323.945
  • Dolar 32.3564
  • Euro 34.9234
  • Kayseri 10 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ BİLAL YILMAZ ÇANDIROĞLU:

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ BİLAL YILMAZ ÇANDIROĞLU:
"ÖĞRENME ŞENLİĞİ 14 MAYIS'TA BAŞLAYACAK"

İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, öğrenme şenliğinin 14 Mayıs'ta başlayacağını belirterek, 180 kurumun eğitim ve öğretim ile ilgili olarak tanıtım yapacağını bildirdi. 
İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, düzenlenen basın toplantısında, "Ayın 14’ünde başlayacak olan öğrenme şenliğimiz, 3 gün süre ile devam edecek. Ana merkezimiz Mimarsinan Parkı olacak" diye konuştu.
Çandıroğlu, "Orada 3 gün boyunca her gün 60 kurum olmak kaydıyla 180 tane kurum kendi yaptıkları eğitim ve öğretim içerikli ne kadar etkinlik varsa onların tanıtımını yapacaklar. Buna bir eğitim fuarı da diyebiliriz Bunun haricinde Kayseri Forum gibi alışveriş merkezlerinde de etkinliklerimiz olacak. Bu sadece eğitim yada eğitimin içeriği ile alakalı değil, bir dizi konferanslar, seminerler de işin içerisinde var" ifadesinde bulunarak, "Tiyatro gösterileri ve şenliklerde etkinliğimizin içerisinde olacak" diye konuştu. Çandıroğlu açıklamasını şu şekilde sürdürdü:
"Geçen sene şenliğimizin ilkini Kayseri Büyükşehir Belediyemizin parkında gerçekleştirmiştik. Katılım gayet güzeldi. Ciddi bir katılım vardı ve hakikaten bir şenlik havasında geçti. Kayseri bu şenlikleri gerçekleştirme anlamında ilk sıralarda yer alıyor. Yaklaşık 10 tane şehrimiz bu şenliklerle ilgili bir takım çalışmalar yürütüyor.
Bu şenlikle beraber Kayseri’de eğitim anlamında neler yapılıyor? Nasıl eğitim veriliyor? Gerek formal eğitim alan çocuklarımız gerekse yetişkinlerimiz, Halk Eğitim Merkezi müdürlüklerimiz, neler yaptığını ve onların sunulması açısından çok önemlidir. Bugün gelişmiş ülkelere baktığımız zaman yetişkinlerin eğitim noktasında bir kişi 2 yıl içerisinde 2’inci ve 3’üncü mesleğini icra edebiliyor. Buda Halk Eğitim merkezlerinde verilen eğitimin içeriğine ve kalitesine bağlıdır. Kayseri’mizde de bu noktaya geldiğimizi düşünüyorum.
Gerek sayısal iştirak noktasında, verilen kursların sayısı ve kalitesi noktasında çok iyi bir noktadayız. Bunları sergiliyor olabilmekte, bunların tanıtımını yapıyor olabilmeyi de bizim için bir başarı olarak değerlendiriyorum. Bunların tanıtımı noktasında vatandaşlarımızın katılımını bekliyoruz.
Şenlikteki amacımız, kendimizi tanıtmaktır. Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde neler yapıldığını vatandaşlarımız bilsin ki, kendinin gidebileceği kurslar noktasında kendine bir program oluşturabilsin. Özellikle okullarımızda ki öğrencilerimizin bu hazzı yaşamaları önemlidir. Kendi yaptıklarını tanıtma noktasında önemlidir. Birde Kayseri mesleki eğitim noktasında Türkiye’de standarttın üstünde bir il. Okullaşma oranlarımızdan da bu çok bariz bir şekilde bellidir. Bizim yüzde 55 civarında meslek liselerinde mesleki eğitim alan öğrencilerimiz var ve yüzde 45 oranında ise akademik eğitim alan öğrencimiz var. Bu sayı Türkiye ortalamasının çok üzerinde bir sayıdır. Biz bunların ciddi anlamda tanıtımını ve lansmanını yapmak istiyoruz. Kayseri’nin de mesleki eğitimini artırma noktasında da her zaman süre gelen bir ihtiyacı var. Kayseri bir sanayi şehridir. Bu alt yapının ciddi anlamda desteklenmesi lazım. Bu kurslar aracılığı ile de bu mekanizmanın içerisine kaliteli ve yetişmiş iş gücü sunabilmek lazım.
Bu sene şenliğimizin hazırlıklarına çok önceden başladık"

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39