• BIST 9090.31
  • Altın 2324.753
  • Dolar 32.3724
  • Euro 34.9675
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C

“İL ÖZEL İDARESİ’NDE İHTİYAÇ FAZLASI ÇALIŞAN VAR”

“İL ÖZEL İDARESİ’NDE İHTİYAÇ FAZLASI ÇALIŞAN VAR”
Kayseri İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Atsız Yol-İş Sendikası’nın tutumuna karşılık düzenlediği basın toplantısında, “İl Özel İdaresi’nde ihtiyaç fazlası çalışan var.” dedi.
İl Özel İdaresi toplantı salonunda düzenlenen basın toplantısına İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Atsız ve üyeler katıldı. Yol-İş Sendikası’nın aldığı grev kararına karşılık basın açıklaması yapan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Atsız, greve çıkan işçilerin 3 bin lira maaş aldığını ifade etti.
Toplu sözleşmelerin bir sonuca varamadığını ifade eden Atsız, “Yaklaşık üç ay süren topu sözleşme görüşmelerinden bir sonuç sağlanamadı. Aşılamayacak bir konu olmamasına rağmen kurumumuzu ilgilendiren hususlar şöyle, ilki finansal boyut. 352 işçimiz mevcuttur. Buların 183 tanesi norm kadro dahilinde olan işçilerdir. Bunlardan 200 işçi ihtiyaç fazlası olarak 6bin 111 sayılı kanun gereğince valiliğimize bildirdiğimiz karayolları ve başka kurumlara geçişlerinin uygun olacağını öngördüğümüz işçiler yani bu işçiler ihtiyaç fazlası işçidir.” şeklinde konuştu.
İşçilerin maaşlarına yönelik bilgiler veren Atsız, “Bordolarda sadece maaş görünür, ikramiye görünmez, fazla çalışma ücreti mesai görünmez. Har ay işçimizin eline geçen net maaş 2952 liradır. Kurumumuz içerisinde iş sendikasına üye olan son üç ay içerisinde maaşı toplam 1406 liradır.” ifadelerini kullandı.
3 bin lira maaş alan işçilerin greve gittiğini belirten Atsız, “İkinci alternatif vardır. bütçeye ödenek sağlama gibi bir yöntem izlenebilir. Bu takdirde de köy yatırımlarının bir kısmın kesmemiz gerekir bunun da doğru bir davranış değildir. Sendikayla greve gitme sürecinde unsur iki unsur vardır. Bunlardan ilki maaş zammı ikincisi ihtiyaç fazlası 200 işçinin ilköğretim okullarında görevlendirilmesi.” dedi.
Atsız, İl Özel İdaresi’nin ihtiyaç fazlası işçi olduğundan dolayı işçilerine zam yapamadıklarını dile getirdi.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39