• BIST 9068.98
  • Altın 2324.567
  • Dolar 32.3719
  • Euro 34.9559
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 18 °C

İLAÇ İÇERKEN DÜŞÜNÜN SAHTE İLAÇ SATTILAR

İLAÇ İÇERKEN DÜŞÜNÜN SAHTE İLAÇ SATTILAR
3 TL'lik grip ilacını ambalajını değiştirip kanser ilacı diye sattılar. Hastaların kaderleriyle oynadılar.
İstanbul'da sahte kanser ilacı imal edip dokuz kentte satan 60 kişi gözaltına alındı. Çete, ambalajını değiştirdiği 3 liralık grip ilaçlarını, kanser ilacı diye hasta yakınlarına satıyordu...

Vatan'ın haberine göre; İstanbul polisi, bir yıllık teknik ve fiziki takibin ardından sahte ilaç çetesine yönelik operasyon düzenledi. ‘Derman' adı verilen operasyonda, İstanbul'da 25 ayrı ilçede ve Ankara, Diyarbakır, Batman, Şanlıurfa, Kocaeli, Adana, Antalya ve Iğdır'da 136 ayrı noktaya eş zamanlı baskınlar düzenledi. Yapılan operasyonda aralarında çete lideri D.F.'nin de olduğu 60 kişi gözaltına alınırken, 11 kişinin arandığı bildirildi. Çete lideri D.F.'nin Zeytinburnu'nda bulunan'16-9' isimli rezidansta kaldığı ve polisleri kapıda görünce yanında bulunan kaçak ilaçları camdan aşağı attığı öğrenildi. Operasyonda Bağcılar'-daki imalathane, ilaçların Türkiye'ye dağıtımının yapıldığı Fatih'teki bir depo, İstanbul'da altı ecza deposu ve ülke genelinde 20 eczaneye yapılan baskınlarda 5 bin kutu sahte ilaç yakalandı.

Operasyonda sahte kanser ilaçlarının medical firmalar aracılığıyla İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Onkoloji Bölümü, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi gibi kanser hastalarının tedavi gördüğü yerlerde de satıldığı ortaya çıktı. Çete üyelerinin 3 liralık grip haplarının ambalajını değiştirerek bin 500 TL'ye kanser ilacı diye bu hastanelerdeki hasta yakınlarına sattığı tespit edildi. Dokuz Suriyeli, bir Mısırlı ve bir Azerbaycan vatandaşının da gözaltına alındığı operasyonda sahte ilaçların ABD, Danimarka ve İngiltere'ye de gönderildiği öne sürüldü. Uluslararası kaçakçılığı çetenin Suriyeliler üzerinden yaptığı belirtildi. Bu arada İran'dan aldığı sahte ilaçları Atatürk Havalimanı'ndan Türkiye'ye sokmaya çalışan bir kurye yakalandı.

Gözaltına alınan çete lideri D.B. 16;9 isimli rezidanstaki dairesine polis gelince sahte ilaçları balkondan attı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, 2012 yılında The Wall Street Journal Gazetesi'ndeki bir yazı üzerine soruşturmaya ağırlık verdiklerini dile getirdiler. Gazete haberinde Türkiye'nin sahte kanser ilaçlarının üretim üssü olduğu yazılmıştı. Haberde Türkiye'de üretilen sahte ilaçların ABD, İngiltere ve Danimarka'ya gönderildiği belirtilirken, yapımında nişasta ve tuz kullanıldığı ve bunların kanser ilacı olarak sürüldüğü dile getirilmişti.
vatan

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39