• BIST 9079.97
  • Altın 2324.301
  • Dolar 32.363
  • Euro 34.9365
  • Kayseri 10 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C

İlginç seçim sonucu grafiği

İlginç seçim sonucu grafiği
Radikal yazarı Tarhan Erdem, 7 Haziran 2015 Genel Seçim Sonuçları'na ilişkin tahmin grafiği yayınladı.

Seçim sonuçlarıyla ilgili isabetli tahminlerde bulunan Konda Araştırma'nın sahibi ve Radikal yazarı Tarhan Erdem bugünkü köşesinden ilginç bir seçim grafiği yayınladı.

AK Parti'nin 2002 yılından bu yana aldığı oylar ile ekonomik göstergelerin etkisinin analiz edildiği grafiğe göre, AK Parti 7 Haziran 2015 Genel Seçimleri'nde oy oranında kayıp yaşayabilir.

Grafikten 2015 yılı bölümünü çıkardığının altını çizen Tarhan Erdem, şunları yazdı:

"Ekonomi hocası dostum, 2002'den bu yana AK Parti'nin seçimlerdeki oy oranları ile ülkemiz yıllık büyüme sayılarını gösteren bir grafik gönderdi.

Grafikteki çubuklar seçim yıllarında AK Parti’nin aldığı or oranını, düz çizgi de Gayri Safi Hasılanın değişim oranını yüzde olarak gösteriyor. Örneğin 2009 büyüme oranı (-2,1), AK Parti'nin yerel seçimde aldığı oy oranı da % 38.8. Grafikten, 2015 kısmını kaldırarak elde ettiğim grafiği aşağıya koydum.

Ben, grafiği gönderen Hoca'nın babasının arkadaşıyım; zeki, bilgiye doymaz ve latifeyi seven bir kişiydi rahmetli. Dostumun oğlu Hoca'nın, "uğraşıp duruyorsunuz, sonuç ortada" demek istediğini sanıyorum. Gerçekten büyüme yüzdesini grafiğe koyar ve çizgiyi uzatırsanız, AK Parti'nin hangi yüzde etrafında olacağı görülüyor. Büyüme oranı düştüğü için, oy oranı da düşecek Hoca'ya göre.

ak parti seçim ve ekonomik göstergeler grafiği tarhan erdem.jpg 

Ekonomi ile iktidar partilerinin oy oranları arasında sıkı bağlar olduğu üzerinde çalışan öğretim üyelerinin bulunduğunu biliyorum; bu seçim için de benzer çalışmalar mutlaka yapmışlardır.
Bu çalışmaların hepsinin, ekonomi-iktidar oyu oranı bağı nedeniyle 7 Haziran'da AK Partioy oranının düşeceği sonucuna ulaştıklarını sanıyorum.

AK Parti oylarının geçen seçime göre düşmesi için, ekonomik nedenlerden başka nedenler de vardır.
Örneğin, "gönlümde bir parti var tabii" diyen Sayın Erdoğan’ın elinde de Kuran tutarak, diğer partilerin dinden uzak olduklarını açıkça söylemesi, dinsel unsurları seçim propagandasında kullanması, AK Parti oylarını düşüren önemli bir husustur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39