• BIST 9046.43
  • Altın 2297.823
  • Dolar 32.3149
  • Euro 35.0929
  • Kayseri 21 °C
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C

İlhan Mansız Şenol Güneş'in Kulaklarını Çınlattı" Ah Hocam Ah"

İlhan Mansız Şenol Güneş'in Kulaklarını Çınlattı" Ah Hocam Ah"
İlhan: Şenol Güneş'i ikna edemedik!

2002 Dünya Kupası'nda Türkiye'nin en önemli golüne imza atan İlhan Mansız, sporculuk kariyerinde branş değiştirip 2014 yılında Rusya'nın Soçi şehrinde düzenlenecek Kış Olimpiyat Oyunları'na hazırlanıyor.

2002 Dünya Kupası'nda Türkiye'nin en önemli golüne imza atan İlhan Mansız, sporculuk kariyerinde branş değiştirip 2014 yılında Rusya'nın Soçi şehrinde düzenlenecek Kış Olimpiyat Oyunları'na hazırlanıyor.

Çoğu futbolcunun hayallerini süsleyen ve kariyerini zirveye çıkaran şey, ülke tarihinin en önemli gollerinden birini rakip filelere göndermektir. İlhan Mansız da bunu başaran isimlerden biri. Buraya kadar her şey normal...
Şimdi sıkı durun, İlhan Mansız, Türkiye'yi uluslararası arenada bir kez daha temsil etmeye hazırlanıyor, hem de kaydadeğer bir olimpik branş olan çiftler artistik patinajda. Bu doğrultuda, 2014 Soçi Kış Oyunları'na katılabilmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Başarılı futbolculuk kariyerini sona erdirmeye götüren süreç, 2007 yılında Münih'te karşıdan karşıya geçtiği sırada bir aracın kendisine çarpması sonucu başladı. Ameliyat sonrasında 8 aylık rehabilitasyon süreci sırasında Buzda Dans yarışmasından aldığı teklif ise hayatını değiştirdi.

Kronikleşen diz sakatlıklarına rağmen futboldan kopmayı aklından geçirmeyen İlhan Mansız, program sırasında tanıştığı dans partneri Olga Bestandigova'ya aşık olarak, hayatında kendine yeni bir yol çizdi.
2002 Salt Lake City Kış Oyunları'na katılmış olan Bestandigova ile birinci geldikleri yarışma sonrası, çift Amerika'da yaşamaya başladı ve kendine yeni bir hayat kurdu.

"HEDEFİMİZ MADALYA DEĞİL"
Futbolu bıraktıktan sonra başka bir sporu da denemeyi kafasına koyduğunu ifade eden Mansız, "Oli, program boyunca benim potansiyelim olduğunu belirtti. Futbolu bıraktıktan sonra başka bir sporda şansımı denemek istiyordum ama bunun artistik patinaj olacağı aklımın ucundan geçmezdi. Biz madalya alma hedefiyle yola çıkmadık. Olimpiyatların bir parçası olabilmek kazanmaktan çok daha anlamlı. Bu aynı zamanda insanları, hangi yaşta olursa olsun, hayallerini sıkı çalışma ve kendilerine inanmaları sonucu gerçekleştirebileceklerine dair umut verici bir gelişme." dedi.

Bu çifti bu kadar benzersiz kılan bir şey ise, İlhan Mansız'ın 6 yıl önceki kaza sonrasında sol dizinin göstermiş olduğu gelişme. Arizona'da birbirinden zorlu hareketler üzerinde çalışarak gelecek yıl düzenlenecek olimpiyat oyunlarına katılmak için hazırlıklarını sürdürüyorlar.

"32 YAŞINDA BUZ PATENİ YAPIYORUM"

Buz üzerindeki çalışmalar haricinde, haftada 6 defa yoga, bale ve fitness antrenmanı yaptığını ifade eden Mansız, "Dünya Kupası ve Kış Oyunları'na katılacak ilk isim olacağım. Yarışma programı öncesinde hiç izlemediğim bir branştan bahsediyoruz. 32 yaşında ilk kez buz pateni yapmak hiç de kolay değil. Soçi elemelerini geçmek için iki yol var. İlki Mart ayında düzenlenecek Dünya Şampiyonası ki, biz buna katılamıyoruz. 16 çift bu yolla olimpiyata katılma hakkı elde edecek. Diğeri Oberstdorf'da Eylül ayında düzenlenecek Nebeldorn Kupası, buradan 4 çift daha Soçi vizesi alacak. Biz oradaki turnuvaya katılarak bu dört çift arasında olmanın mücadelesini vereceğiz." dedi.

Bestandigova ise röportaj sırasında bir itirafta bulundu ve bir futbolcu ile yarışmada partnerlik yapmaya ilk başta pek de sıcak bakmadığını söyledi:

"Bildiğim kadarıyla futbolcular çok boş insanlar ve topa vurmak veya saha etraafında koşmaktan başka pek fazla şey bilmezler."

İlhan Mansız'ın son sözleri: "Antrenman yapmaktan çok keyif alıyoruz. Bazen çok yorucu oluyor ama her şeyi birlikte yuapmamız sayesinde ilişkimizde şu an için çok sorunumuz yok. Amerika'ya taşınmak büyük bir adımdı ama 5 ay gibi kısa sürede olumlu sonuçlar aldık ve en iyimize yakın bir performansa ulaştık. %90 kapasitedeyiz ama geri kalan %10'luk kısım zor olan tarafı, bu nedenle buz üstünde daha çok çalışmamız gerekiyor."

"ŞENOL GÜNEŞ'İ İKNA EDEMEDİK"

2012 Dünya Kupası döneminde Hakan Şükür'den daha formda olmasına rağmen sürekli yedek kulübesinde beklediğini ifade eden İlhan Mansız, "Dünya Kupası benim kendimi gösterme şansı bulduğum turnuva oldu. Hakan Şükür'den daha formda olmama rağmen, her zaman yedek kulübesindeydim. Teknik direktörümüz Şenol Güneş'i çift forvet oynamamız gerektiğine yönelik ikna etmeye çalıştık ama o temkinli oyun görüşünden dolayı pek sıcak bakmadı. Golü attığım anda kariyerimin en önemli anı olduğunu bilemezdim. Senegal'e attığım golün Türk futbol tarihinin en akılda kalan golü olduğunu düşünüyorum." dedi.

"ROBERTO CARLOS'U SORUYORLAR"

Roberto Carlos'a attığı çalımın bugün bile akıllarda olduğuna vurgu yapan Mansız, "Brezilya maçında yaptığım o meşhur hareketi antrenmanlarda sıklıkla denerdim ama Dünya Kupası'nda Roberto Carlos karşısında yapınca herkesin aklında yer etti. Hemen hemen tanıştığım herkes bana hareketi nasıl yaptığımı soruyor. Çoğu futbolcu, böyle bir harekete marzu kalmaktan dolayı çok sinirlenir ama Roberto Carlos maç sonrası yanıma gelip tebrik etti, bu da O'nun ne kadar sportmen olduğunun bir göstergesi." şeklinde konuştu...

(sporx)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39