• BIST 9044.53
  • Altın 2296.889
  • Dolar 32.3247
  • Euro 35.0593
  • Kayseri 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 22 °C

İlk fire geceyarısı Karayalçın oldu

İlk fire geceyarısı Karayalçın oldu
CHP’yi karıştıran Sarıgül adaylarından Aylin Kotil’le ilgili bomba bir iddia geldi. Sarıgül eski eşi olan Kotil’e sus payı mı verdi?

Kotil, Sarıgül’ün eski eşi.

Sarıgül’den kendisini aldattığı için ayrıldığı haberleri çıkmıştı basında.

Kotil’in Sarıgül hakkındaki yolsuzluk iddialarıyla ilgili de pek çok bilgiye sahip olduğu biliniyor.

Eski eşi hakkında ve daha başka pek çok özel bilgiye sahip Aylin Kotil.

Fakat Kotil Beyoğlu’ndan aday adaylığı sürecinde bu konularda hiç konuşmadı.

Kotil’in CHP’nin İstanbul Büyükşehir adayı Sarıgül’den Beyoğlu adaylığını istediği, aksi halde bildiklerini anlatacağını söylediği ileri sürülüyor.

CHP Beyoğlu'nu garanti görüyor.

Sarıgül'de adayın bir öneminin olmadığı, CHP'nin her halükarda kazanacağı düşüncesi hakim.

Bu düşünceyle, Kotil'i susturmak için Beyoğlu adaylığı için Genel Merkeze bastırdığı ifade ediliyor.

Nitekim önceki gün açıklanan adaylar arasında Kotil de yer aldı.

CHP Beyoğlu'ndan, Sarıgül'ün bastırması sonucu Kotil'i aday gösterdi.

Sarıgül İstanbul'un diğer bazı ilçelerinde de istediği ismi aday yapmayı başardı.

Bu durum partiyi karıştırdı.

İlgili haberler şöyle:

"CHP'nin, 30 Mart yerel seçimleri için aday belirleme çalışmalarında kriz yaşanıyor. Birçok il ve ilçede adaylar belirlenemedi. Özellikle İstanbul adaylarının belirlenmesinde belirleyici olmak isteyen CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül'ün tavrı tansiyonu yükseltti.

Kriz birçok ile yayıldı. Kırklareli Milletvekili ile Edirne Belediye Başkanı partiden istifa etti.

İki gündür üst üste toplanan CHP MYK'sı İstanbul'un Kadıköy ve Bakırköy ilçeleri başta olmak üzere bir çok il ve ilçede karar veremiyor. Sargül'ün aday dayatması ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun Gülen Hareketi'nin önerdiği isimleri aday göstermek istemesi, CHP'de tansiyonun yükselmesine neden oldu. Sarıgül'e sert muhalefeti bilinen Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen yeniden aday gösterilmezken, yine Deniz Baykal'a yakınlığı ile bilinen Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk'ün kaderi Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun takdirine bırakıldı.

TOPLANTI MARATONU

Önceki gün saat 08.00'da toplanan CHP MYK'sı 16.00'ya kadar devam etti. MYK toplantısı'nın ardından toplanan Parti Meclis'i de dün sabah saat 05.00'e kadar sürdü. PM'de üzerinde mutabık kalınamayan Kadıköy başta olmak üzere bazı il ve ilçelerdeki adaylık konusu Kılıçdaroğlu'nun takdirine bırakıldı. Genel Merkezin Türkiye genelindeki aday tercihleri, CHP teşkilatlarında istifa furyası başlattı.

'EŞBAŞKANLIK' KRİZİ

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül'ün aday belirleme sürecinde 'Eşbaşkan' gibi davranması var olan gerilimi iyice yükseltti. CHP kulislerinde en dikkat çekici tartışma ise Sarıgül'ün-Gülen Hareketi ittifakının istemediği adayların liste dışında kalması oldu. CHP'nin İstanbul'daki kalelerinden Kadıköy, Bakırköy, Beşiktaş, Avcılar, Maltepe ve Adalar'daki başkan adaylarının Sarıgül'ün baskısı ile değiştiği öğrenilirken, Kadıköy'ü 1994'ten beri yöneten Selami Öztürk, Avcılar'ı 1999'dan beri yöneten Mustafa Değirmenci ve on yıldır Bakırköy'de başkanlık yapan Ateş Ünal Erzen koltuğunu kaybetti. CHP kulislerinde, Selami Öztürk'ün aday gösterilmemesini Gülen Hareketi'ne yakın bir kişinin Sarıgül'den istediği belirtiliyor. Tartışmalar üzerine Cemaat-Sarıgül koalisyonu ve Gürsel Tekin'i dengeleyecek üzerinde bir çalışma yapıldığı öğrenildi.

İŞÇİ PARTİSİ İTTİFAKI

CHP Parti Meclisi'nde Kadıköy Belediye Başkan adaylığı için Nasuh Mahruki adı ön plana çıkarken, Mahruki'nin, İşçi Partisi üyesi olduğunun belirlenmesi üzerine, MYK'daki ulusalcılarla yenilikçilerin uzun süre tartıştığı ve ağır ithamların dillendirildiği ifade edildi. Mahruki'nin şimdilik adaylığı gündemden kalktığı ancak Parti içindeki Ulusalcı kanattaki bazı isimlerin genel Başkan Kılıçdaroğlu ile görüşeceği belirtildi.

Üye kartlarını kırdılar

CHP Antalya İl Başkanlığı önünde toplanan grup, partinin Muratpaşa ve Konyaaltı belediyeleri için başkan adayı tercihlerini protesto etti. İl Başkanlığı önünde toplanan yaklaşık 250 kişilik grup, İl Başkanı Devrim Kök ile Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın aleyhine slogan attı. Protesto gösterinde yer alan parti üyesi bazı kişiler CHP üye kimliklerini kırarken, bazıları da CHP il binası önünde yattı. Grup, aday tercihlerini protesto için genel merkeze bin kişinin imzasının bulunduğu faks gönderdi.

İki saat çıkamadılar

CHP PM toplantısının ardından, istedikleri kişinin İstanbul Maltepe Belediye Başkan adayı gösterilmediği gerekçesiyle bir grup partili, protestoda bulundu. Eylemciler, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve PM üyelerinin parti binasından çıkışını yaklaşık 2 saat geciktirdi.

CHP onlara aile mirası

CHP'nin kesinleşen adayları içinde tanıdık isimlerin çokluğu dikkati çekiyor. Ankara Çankaya'da aday, daha önce babası Doğan Taşdelen'in de başkanlık yaptığı Alper Taşdelen. Bir başka dikkat çeken soyadı ise İnönü... İsmet İnönü'nün torunu Hayri İnönü, CHP'nin Şişli Belediye Başkan adayı olarak belirlendi. Yine eski başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın yeğeni Sabri Erbakan ise Fatih adayı oldu. CHP'nin sembol isimlerinden Aytekin Kotil'in yeğeni ve Sarıgül'ün eski eşi Aylin Kotil ise Beyoğlu'ndan aday gösterildi.

Yılanlık yaparak beni hançerledi

Edirne Belediye Başkanı CHP'li Hamdi Sedefçi, aday gösterilmemesi üzerine partisinden istifa ederek kardey parti olarak nitelediği DSP'ye geçeceğini ve aday olarak seçime katılacağını açıkladı. Partisinin Edirne'den aday gösterdiği Milletvekili Recep Gürkan'a 'Brütüs' benzetmesi yapan Sedefçi, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisini aday süresince kandırdığını öne sürdü. Sedefçi, 'Recep Gürkan vekilimiz her yerde 'benim adayım Hamdi Sedefçi' diye açıkladı. Benimle beraber vekilimiz genel başkana 3 kez gittiğimizde, 'benim adayım Hamdi Sedefçi' dedi. Genel Başkan 3'üncüde bana aday sensin mesajı verdi. Bir insanın Brütüs olma şansı var mı? Yılanlık yaparak beni hançerlemiştir. Recep Gürkan, Gürsel Tekin'le beraber son 5-6 gün genel başkana kulisler yaparak kumpas kurdular' dedi. Recep Gürkan ise 'Aday olmadım, aday yapıldım' diyerek, birçok kez bu görevi istemediğini belirttiğini ancak genel başkan ve genel merkezin takdirinin bu yönde çıktığını söyledi.

İlk fire geceyarısı Karayalçın oldu

İstanbul'dan sonra hareketliliğin yaşandığı bir diğer merkez de Ankara oldu. Adaylık için çok sayıda ismin yarıştığı Çankaya'da, eski belediye başkanlarından Doğan Taşdelen'in oğlu Alper Taşdelen'in aday gösterilmesi parti teşkilatlarındaki Alevi kökenli kesimi memnun ederken, ulusalcı kesimin ise Taşdelen'in adaylığından rahatsızlık duyduğu kaydedildi. Taşdelen'in adaylığı Karayalçın'ın istifasını getirdi. CHP'den Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde Alper Taşdelen'in babası Doğan Taşdelen de DSP'den Belediye Başkan adayı olmuş, oyların bölünmesi üzerine Karayalçın seçilememişti.

Kırklareli'nde vekil istifası

CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, mevcut Belediye Başkanı Cavit Çağlayan'ın yerine Milletvekili Mehmet Siyam Kesimoğlu'nun aday gösterilmesine tepki göstererek partisinden istifa etti. Dibek, 'Mevcut belediye başkanına halkımızın güveni tam olmasına rağmen, bunun değerlendirilmemiş olması Kırklareli halkının büyük tepkisine neden olmuştur. Parti Meclisimizin almış olduğu bu karar, 47 yıldır birlikte yaşadığımız Kırklareli hemşehrilerime yapılmış büyük bir haksızlıktır. Kırklareli'li hemşehrilerime ve parti örgütümüze yapılmış olan bu haksızlığı kabul etmem mümkün değildir. 25 yıldır üyesi olmaktan her zaman büyük onur duyduğum CHP üyeliğinden istifa ediyorum' dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39