• BIST 9079.97
  • Altın 2321.592
  • Dolar 32.3302
  • Euro 34.9641
  • Kayseri 11 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 15 °C

İncesu Belediyesi ilçede okuma alışkanlığı kazandırmak için çeşitli noktalara mini kütüphaneler kurdu

İncesu Belediyesi ilçede okuma alışkanlığı kazandırmak için çeşitli noktalara mini kütüphaneler kurdu
İncesu Belediyesi ilçede okuma alışkanlığı kazandırmak için çeşitli noktalara mini kütüphaneler kurdu.

İncesu Belediye Başkanı Zekeriya Karayol, ilçenin sadece alt yapı üst yapı çalışmaları ile ön plana çıkmasını değil Tarihi Kültürel yönleriyle de ön plana çıkması için Tarihi Karamustafa Paşa Külliyesinin ve ilçede bulunan tarihi konakların restorasyon çalışmalarının yapılması için büyük çaba sarf ediyor ve bunların yanı sırada eğitimi ve okumuş insanı ile de ön planda olması için okullara ve öğrencilere İncesu Belediyesi olarak elinden gelen tüm desteği veriyor.
Vatandaşlarında boş zamanlarını kahvelerde oyun oynayarak geçirmeleri yerine kahvehanelerde çay ocaklarında ve evlerinde kitap okuyarak geçirmeleri ve okuma alışkanlığını kazanmaları için İlçenin farklı noktalarına Mini Kütüphaneler kuruldu. İncesu Belediye Başkanı Zekeriya Karayol, kurulan mini kütüphaneler ile ilgili şu bilgiler verdi:
"İncesu Belediyesi olarak İlçemizin çeşitli noktalarında İncesu Belediyesi Mini Kütüphaneleri tesis ettik. Burada vatandaşlarımızın alıp okuyup okuduktan sonra geri getirmeleri şeklinde kitaplarımız mevcuttur. Dünya standartlarını incelediğimizde Dünya Kamuoyunda Türkiye’de maalesef kitap okuma alışkanlığı %3 Dünyadaki Ülkelere göre çok gerideyiz insanlarımız boş zamanlarını genelde kahve köşelerinde geçirmektedirler. Bu nedenle İlçe merkezinde, insanların yoğun olduğu yerlerde ve kahvehane önünde bu şekilde mini kütüphaneler tesis ederek vatandaşlarımıza okuma yazma alışkanlığını kazandırmak ve boş zamanlarını kitap okuyarak değerlendirmelerine yardımcı olmak maksadı ile mini kütüphaneler tesis ettik. Burada vatandaşlarımızdan okumak istedikleri kitapları alıp okuduktan sonra geri yerine getirip bırakmalarını rica ediyoruz. Ayrıca bu konuda destek olmak isteyen hemşerilerimizde bu kütüphanelerimize kitap bırakabilirler. İnşallah yapmış olduğumuz bu uygulama ile İlçemizde kitap okuma alışkanlığı kazandırarak kitap okuma seviyesini yukarılara taşırız."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39