• BIST 9057.89
  • Altın 2291.7
  • Dolar 32.3134
  • Euro 35.1036
  • Kayseri 21 °C
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C

İNCİRLİK ÜSSÜNÜ AÇANLAR TERÖRÜ BİTİREMEZ

İNCİRLİK ÜSSÜNÜ AÇANLAR TERÖRÜ BİTİREMEZ
KAMALAK, TERÖR SALDIRILARI, HÜKÜMET KURMA ÇALIMALARI VE İNCİRLİK ÜSSÜ’NÜN ABD’YE AÇILMASINA İLİŞKİN GÖRÜŞLERİNİ AKTARDI…

TAHT OYUNLARI

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, gündeme ilişkin yaptığı açıklamalarda iktidar ve muhalefet partilerini ‘Taht Oyunları’ oynamakla itham etti. Kamalak açıklamasında, “Milletin canı yanarken, maalesef iktidar ve muhalefet, “Taht Oyunları”yla vakit geçirmektedir. Sürekli uzatılan koalisyon görüşmeleri, adeta bir siyasi satranç tahtasına dönüştürülmüştür” dedi. Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, partisinin Genel Merkez binasında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Kamalak, başta iktidar ve muhalefet partileri arasında bir türlü sonuçlanmayan hükümet kurma çalışmaları olmak üzere terör olayları ve İncirlik Üssü’nün ABD’ye kullandırılmasına değindi. Sert sözlerle yüklenen Kamalak, iktidar ve muhalefet partilerini ‘Taht oyunları’ oynadığını söyleyerek ülkenin kan gölüne dönmüş haline bakmalarını istedi. 

FİTNE ATEŞİNİN YOK ETMENİN TEK YOLU İNADINA KARDEŞLİKTİR

Konuşmasının başında ülkenin çok hassas bir dönemden geçtiğine değinen Kamalak, kaos ortamının giderek arttığını ve terörün de bu ortamı fırsat bildiğini ifade etti. Kamalak, “Her gün yeni bir saldırı, her gün yeni bir bombalama, yeni bir suikast, yeni bir şehit haberiyle sarsılıyoruz. Türkçe ve Kürtçe ağıtlar arşı titretiyor. Ülke olarak büyük bir fitne ateşiyle karşı karşıyayız.  Bu fitne ateşini yok etmenin tek yolu, “İnadına Birlik, İnadına Kardeşlik”tir. Türküyle, Kürdüyle millet olarak her zamankinden daha fazla sağduyuya ve daha fazla akl-ı selime ihtiyaç vardır. Çünkü ülkemizi esir alan terör ortamı ne Türk’ün ne de Kürdün lehinedir. Son 20 yılda 50 binin üzerinde insan, terör ve çatışma ortamında hayatını kaybetti. Bu rakam Kurtuluş Savaşında verdiğimiz şehit sayısından beş kat daha fazladır. Yine bu çatışma ortamı nedeniyle her yıl silaha ortalama 15 milyar dolar harcanmaktadır. Silaha ayrılan bu para ülkemizin kalkınmasına, milletin refahına harcanmış olsa zaten birçok problem kendiliğinden çözülecektir” dedi. 

KAYBEDENLER BİZ, KAZANANLAR EMPERYALİSTLER

Kamalak, “Kaybeden bir bütün olarak biziz. Kürtler olarak biz kaybediyoruz, Türkler olarak biz kaybediyoruz. Müslümanlar olarak biz kaybediyoruz. Topyekun ülke olarak biz kaybediyoruz.  Kazananlarsa, kandan ve kaostan beslenenlerdir” diyerek küresel emperyalist ülkelere dikkat çekti. Kamalak, “Ne kadar çok terör, o kadar çok silah, ne kadar çok silah o kadar çok para anlayışına sahip küresel silah baronlarıdır. İslam ülkelerini istikrarsız hale getirerek, birbirine düşürerek, sömürmek isteyen küresel emperyalizmdir. Haçlı sevdasından hiçbir zaman vazgeçmemiş olan batılı güçlerdir. Varlığını İslam ülkelerinin parçalanmasına borçlu olun ırkçı Siyonizm’dir. Nihai hedefi Büyük İsrail Devleti’ni kurmak olan Büyük Ortadoğu Projesinin mimarlardır. Milletçe bu gerçeklerin farkında olmak ve kanı kanla durdurmak yerine daha fazla birbirimize sarılmak zorundayız” açıklamasını yaptı. 

MİLLETİ OYALAYANLARI NE TARİN NE DE MİLLET AFFETMEYECEKTİR

“Kurt puslu havayı sever. Bu tür dönemler için en büyük tehdit yönetimde ki belirsizliktir” diyen Kamalak, hükümet kurma çalışmalarının sonuçlanmamasını eleştirdi. Kamalak, “Başta iktidar ve ana muhalefet olmak üzere siyasi partiler bir an evvel bu belirsizliği giderip, kanı durduracak kararlı adımları atmak zorundadır. Oysa tam tersi bir yaklaşımla karşı karşıyayız. Milletin canı yanarken, maalesef iktidar ve muhalefet, “Taht Oyunları”yla vakit geçirmektedir. Sürekli uzatılan koalisyon görüşmeleri, adeta bir siyasi satranç tahtasına dönüştürülmüştür.  Böylesine hassas bir süreç, Makyavelist yaklaşımlara, siyasi rant hesaplarına, oylarımızı nasıl arttırırız kaygılarına kurban edilmemelidir. Böyle bir dönemde, ülke kaygısıyla değil, parti kaygısıyla hareket edenleri, milleti oyalayanları ne tarih, ne de millet asla affetmeyecektir” diyerek 

eleştirdi.

 

ÜLKENİN YOL GÖSTEREN KARTALI SAADET’TİR

Kamalak, 7 Haziran seçimlerinden hemen sonra ortaya çıkan bu tablonun parlamentodaki mevcut partilerin ülkenin sorunlarına çözüm üretemeyeceğini ortaya koyduğunu da söyleyerek, “Çünkü sorunları çözme vaadiyle milletten oy isteyenler, tam tersine sorunların kaynağı haline gelmişlerdir. Her dört partinin de Türkiye’ye verebilecekleri hiç bir şey yoktur. Kaybedilen her gün ise milletimizin aleyhine işlemektedir. Siyasetin doğru karar verebilmesi için yol gösteren bir Kartal’a ihtiyaç vardır. Saadet Partisi ise bu ülkenin kartalıdır. Bu yüzden Saadet Partisi olarak diyoruz ki, Türkiye’de hükümet değişikliğine değil, artık zihniyet değişikliğine ihtiyaç vardır. O zihniyetin adresi ise Milli Görüştür, Saadet Partisi’dir. Türkiye’nin Milli Görüş’ün tecrübesine, basiret ve ferasetine ihtiyacı vardır.  Hocamızın ifadesiyle ister yan yana gelsinler,  ister alt alta dursunlar, ister CHP’yle hükümet kursunlar, isterse MHP’yle birlikte olsunlar, milletin bütünlüğünü sağlayamazlar” diye konuştu. 

SİYONİZMİ BİLMEDEN TERÖRÜ ÇÖZEMEZSİNİZ

Kamalak, terörün ana kaynağının Siyonizm olduğunu ifade ederek, “40 çürük yumurta, bir sağlam yumurta etmez. Hangi hükümet kurulursa kurulsun, vakit kaybından başka bir işe yaramayacaktır. Asla unutmayalım ki; Terörün en kıymetli gıdası işsizliktir. Terörün potansiyel üyeleri, işsiz gençlerdir. Terörün yardımcıları ırkçı Siyonizm ve küresel emperyalizmdir. Amaçları Türkiye’yi bölmektir. Bunun haritasını bile çizmişlerdir. Bu gerekçeleri bilmeden terörü çözmek mümkün değildir” diyerek 22 İslam ülkesinin haritasının değiştirildiği BOP haritasını da basın mensuplarına gösterdi. 

İNCİRLİK ÜSSÜNÜ AÇANLAR TERÖRÜ BİTİREMEZ

Konuşmasın da terörün çaresine de değinen Kamalak, “Terörün çaresi ise; Üreten bir ekonomi, Adil bir hukuk düzeni, İç ve dış barıştır” olduğunu kaydetti. Kamalak, “Kurtuluşu, bin yıllık kardeşliğimizde değil,  İncirlik üssünü Amerikan uçaklarına açmakta arayanlar terörü bitiremez. Kurtuluşu, Denk bütçede, Havuz sisteminde değil de, faiz ve borçta arayanlar sömürüyü engelleyemez. Kurtuluşu,  üretim ve ihracat seferberliğinde değil, tüketim ve ithalat çılgınlığında arayanlar ekonomiyi düzeltemez. Kurtuluşu, Milli ve Şahsiyetli bir dış politikada değil, Amerika’dan alınacak onay ve icazette arayanlar itibarlı bir devlet haline gelemez. Bunlar sağlanmadan da terör çözülemez. Bunları ancak Milli Görüş yapabilir, Saadet Partisi yapabilir. Geçmiş tecrübeler bunu açık bir şekilde ortaya koymuştur” diye konuştu. 

MİLLİ GÖRÜŞ, ÇEKİÇ GÜÇ’Ü KOVMUŞTU

İncirlik Üssü’nün ABD’ye açılmasına da tepki gösteren Kamalak, Milli Görüş’ün Çekiç Güç’ü gönderdiği dönemi hatırlattı. Kamalak, “İncirlik Üssü’nü açmışlar. Milli Görüş’ün 18 yıl önce bu ülkeyi böleceksiniz diyerek kovduğu Çekiç Güç’ü tekrar bu ülkeye davet ederek, terör önlenemez. 2006 yılında bir NATO Toplantısında BOP haritasını ortaya koyanlar, ortada. BOP, Türkiye’yi de içine alan 22 ülkeyi bölüp parçalamak için hazırlanmıştır. İktidar sahiplerine ve özellikle de Sayın Cumhurbaşkanımıza geride kalan dönemi bir daha tetkik etmelerini istiyorum ülkemiz adına” diyerek uyarılarda bulundu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39