• BIST 8718.11
  • Altın 2241.459
  • Dolar 32.3269
  • Euro 35.1612
  • Kayseri 3 °C
  • Ankara 2 °C
  • İstanbul 7 °C

İngiltere'de Bombalı saldırı 19 ölü 50 yaralı

İngiltere'de Bombalı saldırı 19 ölü 50 yaralı
İngiltere'nin Manchester şehrinde iki patlama peş peşe gerçekleşti. Patlamada 19 kişi hayatını kaybetti.

ABD'li pop star Ariana Grande'nin 'Güle güle Manchester' deyip konseri bitirdiği anda Arena'da iki büyük patlama gerçekleşti. Patlayan bombalar kalabalığı kapılara yönelirken yakaladı: 19 ölü, 50 yaralı.

 

İngiliz polisi, Manchester Arena yakınlarındaki patlamada ölü ve yaralıların olduğu açıklamasını yaptı.



Konser salonunun altındaki Victoria tren istasyonunda da seferlerin askıya alındığı bildirildi.



'İNSANLAR KANLA KAPLIYDI'

İndependent'ta yer alan habere göre, konserde bulunan bir görgü tanığı, 'Son şarkısını bitirdi ve büyük bir patlama sesi duyduk. Tek hatırladığım herkesin koşarak kaçtığıydı. İnsanlar kanlarla kaplıydı, bazı insanlar kavga etmeye başladı. Oldukça korkutucuydu.' dedi.

İngiliz medyası patlamada 19 kişinin öldüğünü açıkladı.

KONSER SONU PATLAMA MEYDANA GELDİ

Patlamaya ilişkin ayrıntıları 24 TV'ye açıklayan 24 Yayın Danışmanı Selim Atalay 'Patlama konser sonuna doğru gerçekleşmiştir. Çocukları sevdiği bir sanatçının konseri sırasında meydana gelen patlamada en az 19 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı İngiliz medyası tarafından. Patlamaya neyin neden olduğu konusuna ilişkin resmi bir açıklama henüz yapılmadı. Ancak patlama konser sırasında şarkıcının son şarkısının ardından gerçekleştiği iddia edildi görgü tanıkları tarafından.




YERİ GÖĞÜ İNLETEN BİR PATLAMAYDI

00:30'da 1 civarı bunu duymadık. Önemli bir olay büyük bir olay kentin her yerinden duyulan bir patlama sesi var. Gerçekten gökleri çınlatan yeri göğü inleten bir patlama ve bunun normal bir patlama olmadığı net bir şekilde görülüyor. Terör olsa da olmasa da böyle bir patlamanın daha kısa sürede duyulması gerekiyordu' dedi.

DAHA ERKEN DUYULMALIYDI

İngilterenin kendisi terör konusunda gayet dikkatli hazırlıklı bir geçen Parlamento saldırısından sonra epey terör hazırlığı yapan kişiler yakalandı diye haberler gelmekteydi. Böyle bir konsere girenin çıkanın o bölgenin İngiltere gibi bir ortamda aranmış olması beklenirdi. O yüzden polis terör demeden bir şey diyemiyoruz. Bu bir gaz kaçağı da olabilir. Şarapnel çivi parçaları gördü diyen görgü tanıkları da var. Ancak bu bilgiler doğru ise buna terör saldırısı diyebiliriz.


TERÖR SALDIRISI OLMASI MUHTEMEL

SkyNews'e açıklama yapan İngiliz polisi terör saldırısı olabilir ifadelerini kullandı. İngiliz polisi olayda 19 kişinin hayatını kaybettiğini en az 50 kişinin de yaralandığını açıkladı.
 

AMERİKAN İSTİHBARATI: İNTİHAR BOMBACISI

İngiltere'de Manchester Arena'da konser sırasında gelen patlamalarla ilgili polis açıklama yaptı.

İngiliz İndependent'in haberine göre, ilk belirlemelere göre polis olayı 'olası terör saldırısı' olarak değerlendirdiğini resmi olarak açıkladı.

Amerikan İstihbarat Servisi'nin İngiliz polisiyle paylaştığı bilgiye göre patlamanın 'İntihar bombacısı' olduğu da gelen bilgiler arasında.

Konuyla ilgili önümüzdeki saatlerde daha net bir açıklamanın yapılması bekleniyor. Ayrıca İngiltere Başbakanı Theresa May'den de henüz bir açıklama gelmedi.



  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39