• BIST 9071.02
  • Altın 2324.965
  • Dolar 32.3657
  • Euro 34.9347
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 18 °C

İRAN'DAN TÜRKİYE'YE FÜZE KALKANI TEHDİDİ!

İRAN&#39DAN TÜRKİYE&#39YE FÜZE KALKANI TEHDİDİ!
İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney’in askeri danışmanı Orgeneral Yahya Rahim Safevi, Türkiye’nin NATO füze kalkanı ve Suriye konusunda izlediği politikalardan vazgeçmesi gerektiğini belirterek, aksi halde sonuçlarına katlanması gerekeceği tehdidind
İran’ın yarı resmi Mehr Haber Ajansı’na konuşan General Safevi, Türkiye, NATO füze kalkanı, Suriye ve Arap dünyasında laikliği teşvik etme politikalarını radikal şekilde yeniden geçirmeli dedi.

Safevi, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Mısır ve Tunus’ta yaptığı konuşmalarla Arap ülkelerini Türk tarzı demokrasiye davet etmesini de beklenmedik ve hayal bile edilemez olarak niteledi.

Türkiye’nin İran ve Suriye’ye karşı takındığı tutumu yanlış bulduğunu söyleyen General Safevi, Türkiye, Amerika’ın çıkarlarına göre hareket ediyor. Ankara bu olağan dışı siyasi tavırlardan vazgeçmezse, hem Türkiye halkı iktidardan uzaklaşacak hem de Suriye, İran ve Irak gibi komşu ülkeler Türkiye ile siyasi bağlarını gözden geçirecek dedi.

İran Devrim Muhafızları komutanlarından General Mesud Cazayeri ile, Türkiye’yi NATO füze kalkanına ev sahipliğini yapmanın sonuçlarını iyi düşünmeye çağırdı.

General Cazayeri, Türkiye, böyle bir kararla, bütün imkanlarını Siyonist rejimi desteklemek için kullandığını görmelidir diye konuştu.


İRAN ORDUSU: TÜRKİYE, İSRAİL’E TAM DESTEK VERMENİN HESABINI VERMELİ

İran’dan Türkiye’ye yönelik en üst düzeyde eleştiriler gelmeye devam ediyor.

İran Genelkurmay 2. Başkanı Tuğgeneral Mesut Jazayeri de, Türkiye’nin NATO radarını kabul etmesine tepki göstererek, Türkiye’nin uzun dönemli stratejik çıkarlarını yeniden düşünmesi ve diğer ülkelerin acı tarihi deneyimlerinden ders alması gerektiğini savunarak, Türkiye, İsrail’e tam destek vermenin hesabını vermeli şeklinde konuştu.

Tahran Times gazetesi ve Pres TV gibi İran basın kuruluşlarına göre, Mesut Jazayeri, Türkiye’nin uzun dönemli stratejik çıkarlarını yeniden düşünmesi ve diğer ülkelerin acı tarihi deneyimlerinden ders alması gerektiğini öne sürerken Ankara’nın kendi Müslüman toplumunun gücüne ve başka yerlerdeki Müslümanların gücüne daha fazla güvenmesi gerektiğini savundu.

Türkiye’nin bölgedeki güvenliği güçlendirmek için bir rol üstlenmesi gerektiğini söyleyen Mesut Jazayeri, Türkiye, topraklarında ABD destekli füze savunma üssü kurmasıyla Ankara anlaşmasını kabul etmesinin ardından İsrail rejimine tam destek vermenin hesabını vermeli ifadelerini kullandı.

Öte yandan İran basını, Türkiye’nin NATO füze kalkanı sisteminin müttefiklerin ulusal güvenlik sistemlerinin kapasitesini ve gücünü arttırmayı amaçladığını iddia ettiğini vurguladı.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39