• BIST 9079.97
  • Altın 2307.267
  • Dolar 32.3405
  • Euro 35.0516
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 19 °C

İremin Mutfağı adlı bir işyeri açan Fatma Karamustafaoğlu:

İremin Mutfağı adlı bir işyeri açan Fatma Karamustafaoğlu:
KAYMEK, GİRİŞİMCİ YETİŞTİRİYOR

www.kayserinews.com  kayserinin en güncel haber sitesi mutlaka tıklayın facebook sayfamız ve twitter sayfamız'dan takip edebilirsiniz.

Kayserinews.com

@Kayserinewscom twitter sayfamız takip edebilirsiniz

 

KAYMEK, GİRİŞİMCİ YETİŞTİRİYOR

Sanat ve mesleği eğitim kurslarıyla bir marka haline gelen KAYMEK, her yıl binlerce kursiyere hizmet veriyor. KAYMEK'in halen vermekte olduğu 70'i aşkın kurslarından biri olan Girişimcilik Kursu ise Kayseri'ye yeni girişimciler kazandırıyor. KAYMEK'ten girişimcilik kursu alan dört bayan kursiyer, farklı iş kollarında kendi firmalarını açarak başarılı birer işletmeci oldu.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Mesleki Eğitim Kursları (KAYMEK), şehrin farklı bölgelerinde bulunan 15 ayrı merkezde 70'i aşkın kurslarla Kayseri halkına hizmet veriyor. Kalitesini ve hedef kitlesini her geçen yıl artıran ve artık bir marka haline gelen KAYMEK, son yıllarda yeni bir misyon üstlenerek Kayseri'ye yeni girişimciler kazandırmaya başladı. KAYMEK'in KOSGEB ile birlikte verdiği Girişimcilik Kursu iş hayatına yeni girişimcileri hediye ediyor.

20160225aw669808_03.jpg

"KAYMEK'TE ÖĞRENDİKLERİMİ İŞ YERİMDE UYGULADIM"

Bunlardan birisi olan Zeynep Ayar, KAYMEK'te aldığı girişimcilik eğitiminin ardından Down Cafe açtı. KAYMEK eğitimi ve girişimcilik kursuna katılanların öncelikle KOSGEB hibesinden yararlanmayı amaçladıklarını belirten Ayar, kursa başlayınca önceliklerinin değiştiğini söyledi. KAYMEK kurslarında pek çok yeni bilgi öğrendiklerini ifade eden Zeynep Ayar, bu bilgilerin tamamını işletmesinde kullandığını belirtti.

"KAYMEK İLE 20 YILLIK HAYALİMİ GERÇEKLEŞTİRDİM"

KAYMEK kurslarının ardından çerçeve ve hediyelik eşya üretimi yaparak Kaya Çerçeve adlı işyerini açan Mesude Kaya da, "KAYMEK'te girişimcilik kurslarına katılmadan önce çok şeyler bildiğimi zannediyordum ama yanılmışım. Bildiklerimin üzerine yeni yeni bilgiler koyma fırsatı buldum. Fikirlerim farklı yönlere doğru ilerledi. Kurstan büyük bir memnuniyetle ayrıldım. Girişimci olmak isteyenlerin önce kurs almalarını tavsiye ederim. Çünkü kattığı şeyler çok fazla" dedi. Mesude Kaya, KAYMEK kurslarına katılmakla 20 yıldır düşündüğü iş yeri açma isteğini hayata geçirebildiğini kaydetti.

"KAYMEK MUHTEŞEM BİR EĞİTİM SAĞLIYOR"

KAYMEK Girişimcilik Kursuna katılan Leyla Çakır da organizasyon ve danışmanlık hizmetleri sunan bir şirket kurdu. KAYMEK'te 2,5 ay çok donanımlı bir eğitim verildiğini ifade eden Çakır, "Kayseri'de birçok girişimcilik belgesi veren kurum var ama KAYMEK en iyisini veriyor diye düşünüyorum. Muazzam donanımlı eğitmenlerimiz var. Kurslara katılanlara A'dan Z'ye muhteşem bir eğitim sağlıyorlar" diye konuştu.

"GİRİŞİMCİ OLMAK İSTEYENLER KURSLARA KATILSINLAR"

KAYMEK kurslarından sonra İremin Mutfağı adlı bir işyeri açan Fatma Karamustafaoğlu ise, başlangıçta laboratuar açma düşüncesiyle KAYMEK'e başvurduğunu; ama kurslar sırasında fikrinin değiştiğini söyledi. Bir iş yeri açmak için eğitim sürecinin gerçekten çok önemli olduğunu vurgulayan Karamustafaoğlu, "Günlük hayatta gördüğümüz ticaretin haricinde yapmamız gereken başka şeyler olduğunu da eğitimle gördük. Bize birçok şey kattı ve günlük hayatta öğrenmiş olduklarımızı uyguluyoruz. Bayanlar kendi işlerini kurmak istiyor ve bir yerden başlamayı arzu ediyorlarsa önce girişimcilik kursuna gitsinler. Sonra da cesaret gösterip başlasınlar" dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39