• BIST 9142.4
  • Altın 2325.313
  • Dolar 32.3796
  • Euro 35.0028
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 20 °C

İş Sağlığı ve Güvenliği Toplantısı Yapıldı

İş Sağlığı ve Güvenliği Toplantısı Yapıldı
Kayseri Ticaret Odası ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu Başkanlığı'nın birlikte düzenlediği İş Sağlığı ve Güvenliği Bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi
Kayseri Ticaret Odası ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu Başkanlığı'nın birlikte düzenlediği İş Sağlığı ve Güvenliği Bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müfettişleri Yurder Şenol ve Feti Tekkanat'ın konuşmacı olarak katıldıkları toplantıya ilgi büyük oldu.

Toplantının açılışında konuşan Kayim-Der Başkanı ve Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ali Aydın, "Kayseri İmar İnşaat Müteahhitleri Derneği (Kayim-Der) olarak, öncelikle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımıza, dolayısıyla İş Sağlığı ve Güvenliği müfettişlerimize ve bize bu bilgilendirme toplantısını sağlayan Kayseri valiliğimize ve bu mekanı tahsis eden Kayseri Ticaret Odamıza teşekkür ediyorum.

Çalışma ve Sosyal güvenlik bakanlığımızın sitesinin en başında yer alan benim de hayranı olduğum Mustafa Kemal Atatürk'ümüzün veciz bir sözü vardır,

'Çalışmadan, yorulmadan, öğrenmeden, rahat yaşamanın yollarını aramayı alışkanlık haline getiren milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini, daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar'

Ağır ve tehlikeli iş yapan Türk müteahhitlik sektörü, Çin'den sonra dünyada 2. sırada yer almaktadır. Çin'nin devasa ekonomisi ve ölçülebilirliği tartışılır. Bizler gerçekten dünyada gurur duyulan bir noktada olduğumuzu görüyoruz. Sayın bakanımız Zafer Çağ'nın da ifade ettiği gibi Ülkemiz ekonomisini 16. sıraya taşıyan en büyük faktör inşaat sektörüdür. İstihdam ve yerli ve milli ekonomimiz açısından hayati önem taşımaktadır.

Dünyada bu kadar saygın olan bu sektör gelin görün ki ülkemizde hak ettiği yerde ve konumda değildir. Son yapılan güven endeksi anketlerinde bu görülmektedir. Bu hem ülkemiz açısından hem de Kayserimiz açısından son derece düşündürücüdür. Bizler İnşaat sektörünün temsilcileri olan Kayim-Der ve Ticaret odası meslek komiteleri olarak sorunlarımızı ve çözüm önerilerimizi hem yerel hem de genel idarelere ilettik. Üzgünüz şu ana kadar da istediğimiz sonuca ulaştık diyemeyiz.

Kayim-Der olarak Sektörde tüm illerde yapı denetiminin uygulamasına geçilmesini destekledik. Müteahhitlerimizin belgelerinin alınmasından çalışanlarımızın meslek eğitimine tabi tutulmasını iyi bir gelişme olarak gördük ve Çevre ve Şehircilik il Müdürlüğümüzle sürekli olarak bu çalışmalara destek olduk. Kayim-Der olarak Çevre ve Şehircilik Bakanımızı GELİŞEN KENTLER ZİRVESİ'ni yapmak için Kayserimize davet ettik. Nisan ayı içerisinde gündemini ve programını bakanlığımızla yaparak sizleri kamuoyunu bilgilendireceğiz. Kayserimizin dününü, bugününü ve geleceğini konuşacağız. Kentsel dönüşüm ve şehrimizin gelişimini çevre ve şehircilik bakanlığımızla, yerel yönetimlerimizle birlikte bölgemize ve Ülkemize Kayseri'yi anlatacağız" dedi.

Kayseri Ticaret Odası Meclis Başkanı Bekir Adıyaman ise, "İş sağlığı ve güvenliğinin günümüz dünyasının Yükselen değerlerinden biri olduğunu söyleyebiliriz.

Her alanda süratli bir değişimin yaşandığı günümüzde firmalar, kendi başarı seviyelerini yükseltmek istemekte ve bu çerçevede bir çok alanda ilk sıralara tırmanma mücadelesi vermektedirler" dedi.

Adıyaman, "Üretim ve hizmet teknolojilerindeki ve organizasyon modellerindeki değişim, çalışma ilişkilerini değiştirmekle kalmamış, üretim alanında karşılaşılan geleneksel sağlık ve güvenlik sorunlarına yeni ve farklı sorunların eklenmesine yol açmıştır.

Bu değişimin amacı, işçi sağlığı ve iş güvenliğini içine alarak tehlikelerin önlenmesinin yanında, risklerin öngörülmesi, değerlendirilmesi ve bu risklerin tamamen ortadan kaldırılmasıyla kabul edilebilir seviyelere indirilebilmesi suretiyle çalışanın, işletmenin ve üretimin güvenliğinin sağlanmasıdır.

Ülkemiz Avrupa'nın en büyük 6. ekonomisidir. Ancak, iş sağlığı ve güvenliği konusunda diğer ülkelerle kendimizi karşılaştırdığımızda onların çok gerisindeyiz. Birçok konuda olduğu gibi bu konuda da toplumumuzda ve iş dünyasında bilgi eksikliği söz konusudur.

Bu konuda bizleri bilgilendirmek amacıyla burada bulunan değerli uzmanımıza teşekkür ediyor, faydalı bir toplantı olmasını diliyorum" ifadesinde bulundu.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39