• BIST 9079.97
  • Altın 2323.892
  • Dolar 32.355
  • Euro 34.922
  • Kayseri 7 °C
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 13 °C

İş verene müjdeli haber

İş verene müjdeli haber
Fatma Şahin, 'İşsizlik sigortasından fonlayacak şekilde işverenin üzerindeki yükünü hafifletecek bir cazibe oluşturuyoruz' dedi.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, “İşsizlik sigortasından fonlayacak şekilde işverenin üzerindeki yükünü hafifletecek bir cazibe oluşturuyoruz. Bu şekilde bizden çok yüksek bir şekilde talep var” dedi.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu tarafından düzenlenen merkez hizmet büroları açılış törenine katıldı. Alba Ankara Otel’deki törende Bakan Şahin, bir gazetecinin “Engelli çalıştıran işveren için devlet ne tür bir destek verecek detay anlatır mısınız” şeklindeki sorusu üzerine şunları söyledi:

“İstihdam bizim en önemli kısmımız. İstihdamda bir taraftan kamunun boş kadrolarını dolduruyoruz, bir taraftan özel sektöre teşvik sistemini koyuyoruz. 2008 yılında koyduğumuz teşvikle, bugün işveren payını devlet öder şeklinde yapılan teşvikle özel sektörde yüzde 3 şeklinde engelli çalıştıranlara ciddi bir teşvik sistemi geldi ve artık ceza sisteminden daha çok bu teşvikten dolayı engelli çalıştırmayı cazibeli hale getirdik. Şimdi bu düzenlemeyle yüzde 3’ün üzerinde de engelli çalıştırmak istiyorsa, engellinin çalışmasından memnunsa, verimliliğinden memnunsa biz bunu da teşvik sisteminin içine kattık. İşsizlik sigortasından fonlayacak şekilde işverenin üzerindeki yükünü hafifletecek bir cazibe oluşturuyoruz. Bu şekilde bizden çok yüksek bir şekilde talep var. İşverenlerle konuştuğumuz zaman iş dünyasıyla konuştuğumuz zaman, ‘biz diyorlar çalıştırmak istiyoruz, yüzde 3’ün üzerine de çıkmak istiyoruz ama bizim işimizi kolaylaştırın’. Şimdi biz ceza sisteminden çıkıp onların kazanacağı, engelli kardeşlerimizin de kazanacağı, Türkiye’nin de kazanacağı yeni bir modeli hayata geçiriyoruz. Üçüncüsü de korumalı iş yeri özellikle zihinsel engellilerle ilgili hem indirimler var, hem teşvikler var. Korumalı iş yeri açtığınız zaman engelli kardeşlerimiz orada çalıştığında işsizlik sigortasından fonlanarak, sosyal devlet olarak bütün mali yükü işverenin üzerinden alıyoruz ve işverenle beraber engelli işçimizin çalışacağı ortamları kolaylaştırıyoruz. Bu bakımdan inşallah çıktığı zaman ne kadar yaşama dokunduğunu ve ne kadar işe yaradığını hep beraber görmüş olacağız. Hayırlı uğurlu diyorum.”
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39