• BIST 9079.97
  • Altın 2301.089
  • Dolar 32.3484
  • Euro 35.109
  • Kayseri 21 °C
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C

IŞİD KAYSERİ HİLTON DA KALIYOR

IŞİD KAYSERİ HİLTON DA KALIYOR
Irak ve Suriye'de yaşanan gelişmeler nedeniyle bölgede çatışan IŞİD militanlarının Türkiye'deki çeşitli hastanelerde

IŞİD KAYSERİ HİLTON DA KALIYOR, ACIBADEM DE TEDAVİ GÖRÜYORLAR

Irak ve Suriye'de yaşanan gelişmeler nedeniyle bölgede çatışan IŞİD militanlarının Türkiye'deki çeşitli hastanelerde tedavi edildiği yönündeki iddialar gündemde sıcaklığını korurken, Kayseri Hilton Otel’de kalıp Acıbadem Hastanesi'nde tedavi gören yaklaşık 50 civarında Libya uyruklu yaralıların olduğu ortaya çıktı. Vücutlarında kurşun ve şarapnel yaraları bulunan ve bazılarının ise günlerdir yoğun bakımda tedavi gördüğü öğrenilen yaralıların, nerede, nasıl yaralandıkları ve IŞİD militanı olup olmadıkları merak konusu oldu.

Irak ve Suriye'de yaşanan gelişmeler nedeniyle bölgede çatışan IŞİD militanlarının Türkiye'deki çeşitli hastanelerde tedavi edildiği yönündeki iddialar gündemde sıcaklığını korurken, tüm Türkiye'de olduğu gibi Kayseri'de de ilginç gelişmelerin yaşandığı ortaya çıktı.

HİLTON DA KALIYOR, ACIBADEM DE TEDAVİ GÖRÜYORLAR

Libya Büyükelçiliği kanalıyla Kayseri'ye gönderildiği söylenen yaklaşık 50 savaş yaralısının, haftalarca Kayseri Hilton Otel’de kalıp, Acıbadem Hastanesi'nde tedavi gördükleri belirlendi. Gelen yabancı hastaların bazılarının vücutlarında küçük çapta kurşun yaraları ve sıyrıklar bulunurken, vücutlarına şarapnel parçaları isabet etmiş bazı ağır yaralılar ise günlerdir söz konusu hastanenin yoğun bakım ünitelerinde tedavi görüyor.

LİBYA'DAN GELMİŞLER

Söz konusu yabancıların kim olduklarını Hilton otel çalışanlarına sorulduğunda, Libya'dan geldiklerini ve Kayseri'de tedavi gördüklerini ve sayılarının 45-50 civarında olduğu bilgisine ulaşıldı.

"KURŞUN YARASI OLANLAR DA VAR"

Bu bilgi üzerine Kayseri Acıbadem Hastanesi Başhekimi Ömer Akbeyaz ile yapılan görüşmede ise söz konusu yaralıların sağlık turizmi çerçevesinde hastanelerinde tedavi gördüğünü, gelen yabancı hastaların bazılarının vücutlarında küçük çapta kurşun yaraları ve sıyrıklar bulunurken, vücutlarına şarapnel parçaları isabet etmiş bazı ağır yaralıların ise günlerdir yoğun bakım ünitelerinde tedavi edildiği öğrenildi.

"HERHANGİ BİR YASAL ENGEL YOK"

Konuyu araştırmak adına ziyaretine gittiğimiz Kayseri Emniyet Müdürü İbrahim Kulular ise söz konusu yabancı yaralıların, Libya Pasaportu ile Türkiye'ye giriş yaptığını, nerede ve nasıl yaralandıklarının bilinmesinin mümkün olmadığını, Kayseri de kalıp tedavilerine devam etmelerinde ise herhangi bir yasal engel bulunmadığını belirtti.

 

" BİZ HİÇ KİMSENİN KİMLİĞİNE DİNİNE, IRKINA, RENGİNE, MEZHEBİNE, İŞİNE FALAN BAKMA NOKTASINDA DEĞİLİZ"

Kısa süre önce açıklama yapan Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun yaralı IŞİD militanlarının Türkiye’de tedavi edildiği iddialarına ilişkin sorulan bir soru üzerine basına yaptığı şu açıklama akıllara geldi:

"Arkadaşlar bu sorunun muhatabı Sağlık Bakanı olmaz! Sağlık Bakanı bir insanı tedavi edip etmemesiyle. Sağlık kuruluşları insanı bu yaralı, hasta şu veya bu, biz hiç kimsenin kimliğine dinine, ırkına, rengine, mezhebine, işine falan bakma noktasında değiliz. Ben daha önce çok net söyledim. Bizde dağda PKK’lı teröristi bir saat önce askerimize silah çekmiş, teröristi yaralı olarak geldiğinde tedavisini yaptık, sonra emniyet ve adliyeye teslim ettik. Bizim görevimiz adli kolluk gücü görmek değildir. Kimin ne yaptığını değil, hastayı tedavi etmek gibi bir görevimiz var."

BU YARALILAR IŞİD MİLİTANI MI?

Hal böyle olunca söz konusu yaralıların nerede ve hangi koşullar altında yaralandıkları, şuan çok şiddetli iç savaşların devam ettiği Irak ve Suriye'de, ABD ve Türkiye'nin terör örgütü listesinde olan IŞİD saflarında olup olmadıkları sorusu merak konusu oldu. Çünkü, IŞİD'in açılımı Irak Şam İslam Devleti ancak bünyesinde bir çok farklı ülkelerden militanlar barındırdığı, bayrakları olsa dahi kendi militanlarını tanımlayabilecek bir kimliklerinin olmadığı biliniyor.

Haber- Fotoğraf:  Ali Türkaslan-Şevket Tekin

Odatv.com

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39