• BIST 9079.97
  • Altın 2307.251
  • Dolar 32.3024
  • Euro 35.0637
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 17 °C

IŞİD KAYSERİ TİCARETİNE SEKTE VURDU

IŞİD KAYSERİ TİCARETİNE SEKTE VURDU
KAYSERİ TİCARET ODASI, IRAK TOPLANTISI KARARLARINI İLGİLİ MERCİLERE AKTARDI

 Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, IŞİD terör örgütünün tehdidi altındaki Irak ile Kayseri’nin ticareti ve ihracatına ilişkin yapılan toplantıda belirlenen sonuçların, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) nezdinde paylaşıldığını söyledi. 
Başkan Hiçyılmaz, sonuçların aynı zamanda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile de paylaşıldığını kaydederek, “Kayserili firmaların temsilcilerinin katıldığı Irak’ta yaşanan son gelişmeler ve yaşanan sorunların görüşüldüğü toplantıda alınan kararları ilgili mercilere bildirmiş bulunmaktayız. Yapmış olduğumuz toplantımızdan çıkan; Kuzey Irak- Bağdat güzergâhında ticaretin devamı için güvenliğinin sağlanması, Irak’ta zarara uğrayan firmalara faizsiz kredi ve destek verilmesi, Irak’ta bulunan konsoloslukların ve ticaret ataşeliklerin Türk firmaları ve vatandaşları ile ilgilenmesi ve Irak-Kayseri arasında direk uçak seferlerinin zaman içerisinde yapılabilmesi ana başlıklarında görüşlerimizi aktardık” dedi.
Hiçyılmaz, “DEİK Türk-Irak İş Konseyi Başkanı Ercüment Aksoy ile yaptığımız görüşmeler sonucunda, Kayserili firmalarımızın görüşlerinin ilgili kurullarda görüşüldüğü ve yapılabilecekler noktasında adımlar atıldığı bizlere iletilmiştir. Irak’ta yaşanan gelişmelerin seyrine bakarak, şehrimizin ticareti ve ihracatı noktasında yeni girişimlerde de bulunacağız” ifadelerini kullandı.
Başkan Hiçyılmaz, Irak’ta son dönemde yaşanan olayların Kayseri’ye etkilerini en aza indirmek amacıyla çalışmalar yaptıklarının altını çizerek, “Dışişleri Bakanlığı’nca yürütülen Irak Kriz Masası çalışmalarına, Ekonomi Bakanlığı tarafından da katkı sağlanmaktadır. Kamuoyunu bilgilendirmek ve etkin bir karar alma mekanizması oluşturmak adına Kayseri Ticaret Odası olarak, yaşanan gelişmeleri tüm aşamalarda takip etmekteyiz” diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39