• BIST 8779.01
  • Altın 2238.031
  • Dolar 32.3361
  • Euro 35.1031
  • Kayseri 9 °C
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 13 °C

İslam ülkeleriyle ilgili bir bakanlık kurulacak mı?

İslam ülkeleriyle ilgili bir bakanlık kurulacak mı?
Ankara kulislerinde, hükümetin kısa süre içerisinde yeni bir bakanlık kuracağı konuşuluyor.

İslam ülkelerinde siyasal, sosyal, ikisadi ve kültürel ilşkileri kuvvetlendirmek isteyen hükümetin kısa süre sonra  'İslam Dünyasından Sorumlu' bir bakanlık kuracağı iddia edildi.

Siyasetin kalbi Ankara kulislerinde konuşulanlara göre; Avrupa'dan sorumlu AB Bakanlığı, Türk dünyasının her alanında sorumlu bakanlıkların yanısıra İslam Dünyasından Sorumlu bir Bakanlık da kurulması gündemde... Bakanlığın başına ise Rize millekvekili Hasan Karal'ın getirileceği konuşuluyor.

Hasan KARAL kimdir?

1973 yılında Rize’de doğdu. Rize İmam Hatip Lisesini bitirdi. Rize Lisesi’ni de dışardan tamamladı. Kahire El-Ezher Üniversitesi Din Bilimleri Fakültesi’nden mezun oldu. Ayrıca Uluslararası Beyrut Üniversitesi’nde hukuk eğitimi aldı. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’de Yüksek Lisans yaptı.

Yurt dışında kaldığı yıllarda Yurtdışı Türk Öğrencileri Derneği’ni kurdu ve başkanlığını yaptı.

1993’de Rize İmam Hatip Liseleri Mezunları Derneği’ni (RİMDER) kuran ve uzun yıllar başkanlığını yürüten Karal, ayrıca Rize Milli Gençlik Vakfı ve Rize Ensar Vakfı Başkanlığı görevlerini yürüttü.

RİMDER bünyesinde kurulan Rize’nin ilk radyolarından Radyo Selam, Kanal 2000 Radyo - TV  ve aylık çıkarılan İnsanlığa Selam Dergisi’nin yönetim kurulu başkanlıklarını yaptı.

Çay sektöründe iki yıl fabrika müdürü olarak görev yapan Karal, 1996 yılında Diyanet teşkilatında memuriyete başladı ve aynı zamanda Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde yabancı dil öğreticiliği görevinde bulundu.

Birçok   Uluslararası  Toplantı ve  Organizasyonda Yeminli  Tercümanlık  yaptı.

12 Ekim 2001’de 28 yaşında iken AK Parti‘nin kurucu Rize il başkanı olarak atandı. 2001 – 2007 yılları arasında aralıksız olarak bu görevini sürdürdü. 2007 Milletvekilliği Genel Seçiminde Rize’den 3.sıra Milletvekili adayı oldu ancak seçilemedi. 2009 Mayıs kongresinde yeniden İl Başkanlığına seçildi. 2011 Milletvekilliği Genel Seçimleri için 15 Ocak 2011 tarihinde Rize İl Başkanlığı görevinden istifa etti. 2.Sıradan Milletvekili adayı oldu ve seçildi. T.B.M.M’de 24. Ve 25. Dönem milletvekilliği yaptı. Dışişleri Komisyonu ile Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu üyesi olarak görev yaptı. Türkiye - Yemen Parlamentolararası dostluk grubu başkanıdır.

 Çok iyi derecede Arapça bilen Karal, evli ve iki çocuk babasıdır.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39