• BIST 9092.87
  • Altın 2324.401
  • Dolar 32.3603
  • Euro 34.9324
  • Kayseri 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 15 °C

İsmail Tamer Cinsel istismar önergesini CHP çarpıtıyor

İsmail Tamer Cinsel istismar önergesini CHP çarpıtıyor
AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer:

kayseri38-002-105.gif

AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, AK Parti'nin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) verdiği 'cinsel istismar' suçlarına ilişkin kanun önergesinin Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından çarpıtıldığını söyledi. 


AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer AK Parti İl Başkanlığı tarafından uygulanan nöbetçi vekil uygulaması kapsamında, vatandaşların sorunlarını dinledi. Öncesinde bir basın toplantısı düzenleyen Tamer, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

AK Parti'nin TBMM'ye verdiği 'cinsel istismar' suçlarına ilişkin kanun önergesini değerlendiren İsmail Tamer, önerge kapsamında mağdur olan 3 bin ailenin mağduriyetlerinin giderileceğini kaydetti.

Önergenin CHP tarafından çarpıtıldığını belirten Milletvekili Tamer, konuşmasını şöyle tamamladı:


"TBMM'de Perşembe günü akşam hükümetimiz tarafından verilen bir önerge vardı. Bu önergede CHP'nin ve başka partilerin ifade ettiği gibi kesinlikle tecavüzcüyü korumak ile alakalı bir durum yoktur.

Bu önerge yaklaşık 3 bin aileyi kapsayan ve daha önceki aile bütünlüğünün korunmasıyla ilgili yapmış olduğumuz bir komisyon çalışmasında da söylediğimiz gibi bu mağdur ailelerin mağduriyetlerini ortadan kaldırmaya yöneliktir.

Türkiye'de 16 yaşını doldurmadan gayri resmi olarak beraberlik yaşamaya başlayan, bir veya birden fazla çocuk sahibi olan ve daha sonra yasal evlenme yaşını doldurduktan sonra resmi nikah kıydıktan sonra erkek eş hapse atılıyordu.

Ortada bir aile var. Çocuklar var. Burada bu erkek tecavüzcü konumuna gelip hapis yatıyordu. İşte bu önerge buna benzer 3 bin ailenin mağduriyetlerinin giderilmesi için verildi.

Orada CHP'de bu önergeye çok önem vermişti ve 'Bu insanların mağduriyetini ortadan kaldırılalım' demişlerdi. Bir kaşık suda fırtınalar kopartıldı. Tecavüzcü korunuyor anlamında yanlış bilgilendirici paylaşımlar yapıldı.

AK Parti hükümetinin tecavüzcüyü koruma gibi bir durumu olamaz. PKK ve FETÖ mağdurları diye ortaya çıkan bu partiler gerçek mağdurların bunlar olduğunu bilmelidirler. Bunları ortadan kaldırmaya çalışsınlar.

Biz bu tecavüzcü olan insanların hadım edilmesiyle ilgili bir önerge vermiştik. Bu önergeyi 'İnsan vücudunun bütünlüğünün bozulmasına aykırıdır' diye karşı çıkan ilk parti CHP olmuştur."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39