• BIST 9079.97
  • Altın 2325.64
  • Dolar 32.34
  • Euro 34.8326
  • Kayseri 8 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C

İsmi Türk Olan İşsiz Kalıyor

İsmi Türk Olan İşsiz Kalıyor
Berlin'de seçim startı veren Klaus Wowereit, ayrımcılıkla ilgili acı itirafta bulundu. Wowereit “İş başvurularında aynı kalifiye özelliğine sahip olunmasına rağmen Türk ismi olanların işe alınma şansı daha düşük” dedi.
Berlin'de 18 Eylül'de yapılacak eyalet seçimleri için Sosyal Demokrat Parti (SPD), seçim turunu Türk esnafını gezerek başlattı. Berlin Eyalet Başbakanı ve SPD Lider Adayı Klaus Wowereit'ın Türk kökenli seçmen ve Türk esnafına yaptığı ziyaret renkli görüntülere de sahne doldu.

Milletvekili adayı Ülker Radziwill'in seçim bölgesi Charlotteburg'da seçim gezisine başlayan Wowereit, önce Divan adlı dernekte ağırlıkla kadınlardan oluşan Türk kökenli seçmenlerle buluştu. Burada lokum yeyip, kolonya ile serinleyen Wowereit'a lahmacun ve Türk kahvesi de ikram edildi. Burada kısa bir konuşma yapan Wowereit, Ülker Radziwill'i övüp kendisi çin seçmenlerden oy istedi.

İŞSİZLİK YÜKSEK
Konuşmasında göçmenler arasında işsizliğin oranının yüksek olduğuna işaret eden Wowereit, bunun kaynağının göçmenlerin düşük kalifiye olmalarından kaynaklanmadığını kaydetti. Wowereit, göçmenler arasındaki işsizliğin yüksekliğinde ayrımcılığın etkin olduğunu belirterek “İşbaşvurularında aynı kalifiye özelliğine sahip olunmasına rağmen başvurular arasında bulunan Türk isimlerin işe alınma şansı daha düşük” dedi.

PES ETMEYİN
İşsizlerin her türlü olumsuzluğa rağmen pes etmemelerini öneren Wowereit “Ailenizin ve çocuklarınızın refahı için daha fazla çaba harcayın” mesajı da verdi. Wowereit, burada kadınların büyük ilgisini görürken, mahallede bulunan Türk marketini de ziyaret etti. Kasap reyonunda kendisine hediye edilen köfte ve etleri de kabul eden Wowereit, daha sonra Tekin Kalkan ve işi Belin Kalkan'ın işlettiği Pizza restoranında bir süre mola verdi. Sıcaktan bunalan Woworeit ve Radziwill, kendilerine ikram edilen sudan içti. Wowereit, Türklerin İtalyan restorantını işlettiğini öğrenince “Bu beni şaşırtmıyor. Türkler her alanda var” dedi.
hürriyet
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39