• BIST 9079.97
  • Altın 2308.987
  • Dolar 32.315
  • Euro 35.0532
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 17 °C

"İSRAİL 3. DÜNYA SAVAŞI'NIN FİTİLİNİ ATEŞLİYOR”

"İSRAİL 3. DÜNYA SAVAŞI'NIN FİTİLİNİ ATEŞLİYOR”
ESDER KAYSERİ ŞUBE BAŞKANI KEMAL ERÇALIK:

ESDER Kayseri Şube Başkanı Kemal Erçalı,k İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırısıyla ilgili yaptığı açıklamada, "İsrail’in Mescid-i Aksa’nın taşıdığı, dinimizce kutsal sayılan değerleri ve hassasiyetleri hiçe saymasını şiddetle kınıyorum" dedi. 
Başkan Kemal Erçalık açıklamasında, "Son bir haftadır Mescid-i Aksa üzerinde kirli oyunlar düzenleyen İsrail, Müslümanların ilk kıblesi olan bu kutsal mekanı bastı. Gaz bombaları ve plastik mermilerle Filistinlilere saldıran İsrail, 1967’den bu yana ilk defa Mescid-i Aksa’nın içine girerek kutsal mekanı tahrip etti. İsrail askerleri, Mescid-i Aksa’nın mihrabını postalları ile çiğneyerek Kur’an-ı Kerimleri yerlere atarak İslam dinine ve Müslümanlara hakarette, sınırı aşmıştır. Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa Müslümanların ilk kıblesi özelliğini taşıyor. Yahudiler içinde kıble Mescid-i ile Kubbetu’s Sahra Camisi’nin yanı sıra müze, medreseler ve büyük avlunun bulunduğu Mescid-i Aksa külliyesi altında, Süleyman Mabedi kalıntılarının bulunduğu inancıyla bu alanda kazı çalışmaları yapıyor. Yahudi yerleşimciler ve İsrailli yetkililer zaman zaman Mescid-i Aksa külliyesi içerisine de girerek cami cemaatini ve eğitim gören öğrencileri taciz etmektedir” ifadelerini kullandı.
"YAPILAN HAKARET TÜM İSLAMA YAPILMIŞTIR"
İsrail’in yapmış olduğu saldırı ve hakaretin tüm İslam aleminin onuruna ve izzetine yapılmış bir hareket olduğunu belirten Erçalık, "İsrail, başta Kudüs olmak üzere işgal ettiği topraklardan çekilene kadar, tüm İslam dünyası bu saldırıyı kendisine yapılmış sayıp derhal diplomatik ilişkileri kesmelidirler. İyi bilinmelidir ki Mescid-i Aksa’ya yapılan saldırıların tek sorumlusu İsrail değil, İsrail’e göz yuman ülkelerde bu suça ortaktır. Bizim kutsalımıza el uzatılıyor, Kur’anımız yerlere fırlatıyorlar sonra da ellerini kollarını sallayarak ülkemize girip çıkıyorlar. Bu nedenle Müslümanların, İsrail’in Kudüs ve Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırılarına karşı sessiz kalmamaları gerekmektedir. Unutmayalım ki Mescid-i Aksa’ya ve kutsal kitabımıza karşı yapılan bu saldırılar gerek bölgede, gerekse dünyanın genelinde yeni bir şiddet dalgasına zemin hazırlamaktadır. Böyle bir dalgadan en fazla zarar görecek olanlar bizzat İsrail vatandaşları olacaktır. İsrail’in saldırgan yöneticilerine karşı İsrail halkı da barışın ve huzurun yanında yer almalıdır. Aksi taktirde üretilen bu terör dalgası daha büyük bir terör dalgası yaratacaktır. Müslümanlar hiçbir terör dalgasına prim vermeyecektir. Türkiye başta olmak üzere tüm İslam ülkeleri birlik ve beraberlik içerisinde bu terör dalgasına ve İsrail’in İslam’a karşı düşmanca politikalarına dur demeleri gerekmektedir, aksi taktirde İsrail’in zulmüne ortak olurlar. Ayrıca Türkiye’nin de acilen İsrail Konsolosluğunu acilen sınır dışı etmesi gerekmektedir. İsrail’i bir kez daha bu saldırgan politikaları sebebiyle şiddetle lanetliyor ve işgalci güçlerini acilen Mescid-i Aksa çevresinden uzaklaştırmaya çağırıyoruz” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39