• BIST 9079.97
  • Altın 2324.254
  • Dolar 32.3617
  • Euro 34.9456
  • Kayseri 7 °C
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 12 °C

İSRAİL SAVAŞ UÇAKLARI MERSİN AÇIKLARINDA!

İSRAİL SAVAŞ UÇAKLARI MERSİN AÇIKLARINDA!
Rum tarafı bu kez de İsrail uçaklarının Akdeniz'de uçtuğu iddialarını gündeme getirdi!
Türkiye ile Kıbrıs Rum Kesimi arasındaki gerginlik giderek artıyor! Rum tarafına göre savaş helikopteri Piri Reis gemisinin yakınlarından uçtuğunu iddia ederken yine aynı iddiaya göre bir savaş uçağı da Mersin körfezine kadar girdi!

Rum kesiminde yayınlanan gazetelerdeki haberlerde İsrail'e ait bir savaş helikopterinin uzun bir süre alçak irtifada, sözde 12. parselde sondaj yapan ''Noble Homer Ferrington'' platformunun üzerinde, aynı zamanda bölgede araştırmalar yapan Piri Reis gemisinin yakınlarında uçtuğu öne sürüldü. Haberlerde, Piri Reis'in dün deniz altındaki ''Eratosthenes'' bölgesindeki taramalarına devam ettiği de belirtildi.

SAVAŞ UÇAĞI MERSİN KÖRFEZİNE KADAR GELDİ

İsrail'e ait iki savaş uçağının dün ''Lefkoşa FIR hattında'' uçuş izni aldıktan sonra, Tel Aviv'den Apostolos Andreas'a alçak irtifada uçtukları ve oradan da Mersin körfezi açıklarına kadar gittikleri kaydedilen haberde, İsrail uçaklarının, bazı durumlarda Türkiye kıyılarına 15 mil mesafesinde yaklaştıkları, daha sonra, bazen alçak irtifada uçarak Tel Aviv'e döndüklerini ifade edildi.

Haberlerde, Türk savaş uçağının dün Larnaka açıklarında, kıyılara 50 kilometre mesafede uçtuğuna da işaret edildi. Fileleftheros gazetesi, Piri Reis'in '཈. parsel''deki sondaj platformuna 20 deniz milinden az bir mesafede yaklaştığı esnada, bir İsrail savaş helikopterinin ortaya çıktığını ve helikopterin uzun bir süre bölgede uçarak platform bölgesini ve Piri Reis'i izlediğini yazdı.

Gazete, İsrail Deniz Kuvvetlerinin bölgedeki varlığını dünden itibaren çeşitli sebeplerden dolayı artırdığını kaydetti.

Alithia gazetesi, Rum hükümetinden kaynaklara dayanarak, Piri Reis araştırma gemisinin hiçbir araştırma yapmadan sadece Rum tarafının sözde MEB'indeki 7, 8 ve 12. parsellere girip çıktığını iddia etti.

Kaynak : http://www.internethaber.com/israil-savas-ucaklari-mersin-aciklarinda-374782h.htm#ixzz1ZQ6TT8pv
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39