• BIST 9055.34
  • Altın 2295.671
  • Dolar 32.3229
  • Euro 35.1342
  • Kayseri 21 °C
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C

İsrail'den PKK'ya Yardım Teklifi!

İsrail&#39den PKK&#39ya Yardım Teklifi!
İsrail'in aşırı sağcı Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman'dan küstah açıklama
İsrail'in aşırı sağcı Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, Türkiye'nin İsrail'e karşı aldığı kararlara cevaben bazı cezalandırıcı adımlar atacaklarını açıkladı. buna göre İsrail, ABD'de Ermeni lobisiyle işbirliği içine girecek ve PKK'ya askeri yardım teklifinde bulunacak.

İsrail, Türkiye'nin Mavi Marmara saldırısından dolayı özür dilemeyen İsrail'e karşı attığı adımlara cevap vermeye hazırlanıyor. İsrail'de yayınlanan Yedioth Ahronoth gazetesinde yer alan habere göre İsrail Dışişleri Bakanı Lieberman, Türkiye'ye karşı bir dizi sert tedbirler almaya karar verdi.

Bakanlığın üst düzey isimlerinin, konuyla ilgili yarın Lieberman'la yapacakları toplantıya hazırlık için dün bir araya geldikleri belirtildi. Cumartesi günkü toplantıda İsrail'in, Türkiye'ye vereceği cevap konuşulacak.

Dünkü toplantının ardından bilgi veren kaynaklar ise Türkiye'nin aslında İsrail'in özür dilemesiyle ilgilenmediğini ve Ankara'nın İslam dünyasındaki imajını yükseltmek için İsrail yönetimi ile tartışmayı tercih ettiğini düşünüyor. Lieberman'ın da bu yüzden özür dilemek için yaratıcı formüller aramanın gereksiz olduğunu, onun yerine İsrail'in Türkiye'yi cezalandıracak girişimlere odaklanması gerektiğini düşündüğü aktarılıyor.

Dışişleri Bakanlığı'nın da Türklere karşı kullanılmak üzere bir diplomasi ve güvenlik araç kutusu kullanma formülü üzerinde ilerlemeye karar verdiği belirtiliyor. Atılacak ilk adımın İsrail ordusunun bütün emekli mensuplarının Türkiye'ye gitmesini önlemek için onlara yönelik bir seyahat yasağı çıkarılması olacağı aktarılıyor. Ancak bu tavsiye sert bir tavsiye olacak ve İsraillilerin de Türkiye bağlantılı uçuşlar yapmaktan caydırılmasını amaçlayacak.

İsrail'in planladığı bir diğer adım ise Ermenilerle işbirliğini kolaylaştıracak adımlar olacak. Bu ay içerisinde ABD'ye gidecek olan Lieberman'ın, Ermeni lobisi temsilcileriyle bir araya gelmesi ve Kongre'de Türkiye karşıtı işbirliği yapma teklifinde bulunması bekleniyor. Atılacak bu adım, sözde Ermeni Soykırımı'nın uluslararası alanda tanınmasına İsrail'in yardım edeceği anlamına da geliyor. Ayrıca Ağrı Dağı konusunda Türkiye ve Ermenistan arasındaki tartışmada İsrail, Ermenistan'ı destekleyecek.

Habere göre Lieberman'ın planları arasında, işbirliği yapmak ve mümkün olan her alanda destek vermek için PKK'nın Avrupa'daki elebaşları ile görüşmek de bulunuyor. bu toplantılarda PKK'nın İsrail'den, eğitim ve silah desteği olmak üzere askeri yardım isteyebileceği belirtiliyor.

Ancak PKK ve Türk ordusu arasındaki çatışmalar, Türkiye'nin insan hakları konusunda eleştiri almasına neden olduğundan, Lieberman'ın araç kutusunda Erdoğan'a karşı kullanacağı bir diğer aracın ise İsrail'in dünya genelinde misyonlarında Türkiye'nin azınlıklara karşı gayrimeşru adımlarıyla mücadele için bir kampanya başlatması olduğu kaydediliyor.

Lieberman tarafından formüle edilen sert tedbirlerin, Lieberman'ın Başbakan Tayyip Erdoğan'a İsrail karşıtı hareketlerinin tek yol olmadığını açıkça göstermek istemesinden kaynaklandığı dile getiriliyor.

Ancak Kudüs'teki yetkililer, Türkiye'nin küresel konumunun bugünlerde yükselmekte olduğunun, Ankara'nın NATO ve Yunanistan ile arasında gerilim olduğunun ve aynı zamanda Erdoğan'ın Suriye ve İran ile ilişkilerinin çok tercih edilebilir olmadığının not edildiğini aktarıyor.

Habere göre Lieberman, Erdoğan'dan, İsrail ile uğraşmanın acısını çıkartacak bir bedel alacağız. Türkiye bize saygı ve nezaket gösterse iyi olur dediği aktarılıyor.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39