• BIST 9079.97
  • Altın 2324.085
  • Dolar 32.3613
  • Euro 34.9442
  • Kayseri 7 °C
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 12 °C

"İSRAİL'İ ŞİDDETLE KINIYORUM"

"İSRAİL'İ ŞİDDETLE KINIYORUM"
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını kaygıyla izlediğini ve şiddetle kınadığını belirterek, "Bu saldırıların tırmanma potansiyeli var. ABD'nin de İsrail'i ikaz etmesi herkes tarafından beklenmektkedir
Cumhurbaşkanı Gül, resmi davetlisi olarak Ankara'da bulunan Kongo Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Denis Sassou Nguesso ile Çankaya Köşkü'nde ortak basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısının sonunda gazetecilerin sorularını cevaplayan Gül, İsrail'in Gazze'ye yönelik operasyonuna ilişkin soru üzerine, "İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırıları büyük bir kaygıyla takip ediyoruz ve açıkçası şiddetle de kınıyorum" dedi. Bu saldırıların olacağının bir süredir konuşulduğunu hatırlatan Gül, İsrail'de Ocak ayında yapılacak seçimlerden önce böyle bir saldırının yapılacağının çok yazılıp çizildiğine işaret etti. Gül, "Kaygılı bir şekilde takip ediyorum. Dünkü saldırılar neticesinde bir çok çocuğun, kadınların, hamile bir kadının öldüğü, bunlar gözönüne alınırsa bunları anlayışla karşılamak mümkün değil. Şiddetle kınamak gerekir. Görünen o ki bu saldırıların tırmanma potansiyeli var. ABD'nin de İsrail'i ikaz etmesi herkes tarafından beklenmektkedir. Umarım Ortadoğu'nun çok kırılgan olan ortamı içinde yeni bir durum ortaya çıkmaz. Umarım 2008-2009'da olduğu gibi, o dönemde yarısı çocuk olan bin 500 Filistinli katledilmişti, buna fırsat verilecek bir durum ortaya çıkmaz" şeklinde konuştu.

Gül, Financial Times dergisine verdiği röportajda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la farklı üsluplara sahip olduklarını söylediğinin hatırlatılması üzerine şunları kaydetti: "Belli ki bundan sonra hem ben, hem sayın Başbakan ne söylersek bir çok anlamlara çekilecektir. Ben sayın Başbakan'ın bir parti lideri olduğunu, söylemlerinin faklı olacağını, benimse daha tarafsız olmam gerektiğini, bu nedenle üslübumun farklı olacağını söyledim. Bunların farklı anlamlara çekilmesine herhalde gerek yok."

Gül, idam tartışmalarına ilişkin soruya, "İdam tartışmasıyla ilgili, ilgili bakan, Başbakan Yardımcısı açıklama yaptı. Herrhangi bir hazırlığın olmadığıyla ilgili. Onların söylediği açık" karşılığını verdi.

Cezeavlerinde devam eden açlık grevlerine ilişkin soru üzerine ise Gül, açlık grevleriyle ilgili daha önce çağrıda bulunduğunu ve bazı görüşmeler de yaptığını hatırlatarak, "Bunun problemlerin çözümüne bir katkısı olmayacağı kanaatindeyim, Bu işi artık sona erdirmek gerekir. Hükümetin yaptığı çalışmalar da ortadadır. Belediye başkanları ve milletvekillerinin açlık grevi başlatmalarını tasvip edmiyorum. Çözüm için çaba göstermesi gereken kişilerin böyle bir yola girmesinin tasvip edilecek bir yanı yok. Umarım herkes biran önce bu işi sona erdirir" diye konuştu.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39