• BIST 9058.02
  • Altın 2295.671
  • Dolar 32.3229
  • Euro 35.1342
  • Kayseri 21 °C
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C

İşsiz Aranıyor'' -İŞKUR Kayseri Müdürlüğü

İşsiz Aranıyor'' -İŞKUR Kayseri Müdürlüğü
İŞKUR Kayseri Müdürlüğü, düzenlediği istihdam garantili kurslara, yeteri kadar başvuru alamayınca işsiz aramak için tanıtım kampanyası başlattı -9 alanda açılacak kurslara alınacak 135 işsiz için gazete ve televizyonlara ilan veren kurum, bir alışveriş me
Tevfik Işık - Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Kayseri Müdürlüğü, düzenlediği istihdam garantili kurslara yeteri kadar başvuru alamayınca işsiz aramak için tanıtım kampanyası başlattı.
İŞKUR İl Müdürü Rifat Çetinkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Beceri 10 Projesi kapsamında mesleki edindirme kursları düzenlediklerini bildirdi.
İşsizlik sorununa çözüm bulabilmek için ildeki işletmelerde eleman ihtiyacı duyulan alanları belirlediklerini ve bu alanlarda istihdam garantili kurslar düzenlediklerini ifade eden Çetinkaya, kurslara ilginin yetersiz olmasından yakındı.
Kurslara kayıt yaptıracak adaylara, kurs süresince günlük 15 lira harçlık verileceğini ve sigorta primlerinin ödeneceğini ifade eden Çetinkaya, şu bilgileri verdi:
''Sigortalı iş arayan, düzenli bir gelire sahip olmak isteyen ve bir meslek edinmek isteyenler için istihdam garantili kurslar düzenliyoruz. Bu anlamda, ilimizdeki işletmelerin ihtiyaç duyduğu 9 alanda kurs düzenleyeceğiz. Bu kursları başarıyla tamamlayanlar, iş sahibi olacak. Ancak, kurslara katılacak işsiz bulamıyoruz. Yaklaşık 1 haftadır kursların duyurusunu yapıyoruz. Müftülük ile görüşerek cuma namazı hutbelerinde bile kursların duyurusunu yaptık. Yeteri kadar katılım olmadığı için bir reklam ajansıyla anlaştık. Yerel gazetelere ve yerel televizyonlara ilanlar verdik. Son olarak vatandaşların yoğun olarak bulunduğu Yeraltı Çarşısı alışveriş merkezinde stant kurduk. 'İşsiz aranıyor' isimli standımızda personelimiz tarafından kurslar hakkında bilgi veriliyor. Kurslara katılacak işsizler arıyoruz ama şu ana kadar yeteri seviyede başvuru alamadık.''
Tanıtım standının hafta sonuna kadar faaliyet göstereceğini kaydeden Çetinkaya, 9 kursa 15'er kişilik kursiyer kabul edileceğini söyledi.
Kursiyerlere Hürriyet Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ile Arif Molu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde teorik ve uygulamalı eğitim verileceğini bildiren Çetinkaya, kursları başarıyla tamamlayanların Kayseri Sanayi Odası'nın belirleyeceği işletmelerde istihdam edileceğini ifade etti.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39