• BIST 9079.97
  • Altın 2318.134
  • Dolar 32.3415
  • Euro 34.9033
  • Kayseri 11 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 15 °C

AK PARTİ KAYSERİ'DE ÜST KOMİSYONA ÇIKAN 18 KİŞİ

AK PARTİ KAYSERİ'DE ÜST KOMİSYONA ÇIKAN 18 KİŞİ
Ak Parti Kayseri Milletvekili A.Adaylarından üst komisyona çıkan 18 kişi belli oldu.

Kayseri Anadolu Haber Gazetesi köşe yazarı Ali Taştan bugünkü köşe yazısında Ak Parti Kayseri Milletvekili aday adaylarından üst komisyona çıkan muhtemel 18 kişiyi yazdı.

İŞTE ALİ TAŞTAN'IN O YAZISI:

ADAY LİSTESİNDE SON DURUM

Haziran ayında yapılacak genel seçimler öncesi, zaman daralırken Parti'ler Milletvekili aday listelerine son şeklini vermeye çalışıyor.
AK Parti'de bu süreçte sona yaklaşıldı. Temayül ve anketler sonrasında, Sivil Toplum Örgütleri ,mevcut Milletvekilleri ve aday adayları için oylarını kullandılar.
 
Kayseri'de Sivil Toplum Örgütleri ile geçmişte hangi ismin diyaloğu güçlü ise  o aday ön sıralarda yer almış. Tabi ki STK'ların katıldığı seçim sonuçları aday belirlemede önemli donelerdir.
 
Ancak çıkan bu sonuçların listelere, % 10 oranında tesir edeceği söyleniyor. Temayül yoklama sonuçlarının da ; % 30 oranında tesir edeceği belirtilmişti. Geriye % 70 gibi büyük bir oran kalıyor. İl Başkan'ın görüşleri de önemli tabi ki. Sonrasında asıl mesele Genel Merkezdeki komisyonların vereceği kararlara kalıyor. 
 
Tüm bu çalışmaların neticesinde alt komisyon Kayseri'nin 87 kişilik listesini eleyerek 18'e indirmiş. Üst komisyon ise; bu 18 ismi değerlendirip, her ismin dosyasını hazırlayıp, 1 Nisan'da Başbakan Davutoğlu'na sunacakmış. Muhtemelen listeye son şeklini Davutoğlu ve Parti'nin doğal lideri Tayyip Erdoğan birlikte vereceklermiş.
 
Kayseri'de 18 kişilik listeye giren isimlerin büyük bir kısmı dillendirilmeye başlandı. Muhtemel isim listesi yazdığımda, aday adayı arkadaşlar bana sitem ediyorlar. 
 
Çünkü büyük bir kısmını eskiden beri tanıyorum ve çok değer verdiğim arkadaşlar. Gazetecilikte duygusallığa yer yoktur. Gördüklerinizi doğru bildiklerinizi yazmak zorundasınız.
 
İşte 18 Kişilik listeye giren muhtemel isimler ;
 
Mehmet Özhaseki
Yaşar Karayel
Ahmet Doğan
Sinan Burhan
Neslihan Yüksel
Havva Talay Çalış
İsmail Tamer
Murat Cahit Cıngı
Kuddusi Erkılıç
Ayhan Ogan
Ali Ekşi
Rıfat Yıldırım
Oğuz Memiş
Hatice Kurt
Halil Ergen
Mustafa Aksu
Avşar Aslan
Münip Karakılıç
 
Listede sıralamanın nasıl olacağı, 1 Nisan'daki görüşmelerde ortaya çıkacaktır. 
 
Siyasette klasik bir söz vardır. Akşamdan sabaha kadar çok şey değişir. Bu listede olmayan sürpriz isimlerde listeye girebilir. 
 
Hiç aday adaylığına müracaat etmemiş bazı isimlerin dahi listeye girebileceği iddia ediliyor. 
 
İsmini yazamadığım , aday adayı arkadaşlar lütfen bana kırılmasınlar, iş ahlakı gereği , hangi bilgileri aldıysam, onları aktardım. 
Memlekete, Millete hizmet aşkıyla yanıp tutuşan, tüm aday adayı arkadaşlara Allah'tan sabır diliyorum. Ülkemize gerçek hizmeti kim yapacaksa, inşallah listelere o isimler girer. 
 
GÜL'ÜN KAYSERİ'YE HİZMETİ DEVAM EDİYOR
 
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İslam Kalkınma Bankası’nda göreve başlamasıyla birlikte, yine Kayseri'yi unutmadığını bir kez daha göstermiş oldu.
 
Sayın Gül'ün Kayseri'nin büyük projelerini hızlandırmak için, İslam Kalkınma Bankası’ndan kredi desteği sağlayacağını öğrendik. 
 
Bilindiği üzere, Kayseri'nin özellikle hızlı tren gibi, Hava Üssü projesi gibi, Erciyes projesi gibi, projelerine büyük finans desteği gerekmektedir. Büyük Şehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'i, bu projelerle ilgili Sayın Gül'le yakın temasta olduğunu öğrendik. 
 
Bu finans destekleri sağlanırsa, Kayseri bu hayati projelerden, düşünülen zamandan daha önce faydalanmış olacaktır. 

KAYNAK: KAYSERİ ANADOLU HABER
 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39