• BIST 9057.99
  • Altın 2291.7
  • Dolar 32.3134
  • Euro 35.1036
  • Kayseri 21 °C
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C

İşte PKK sorumlularının gerçek yüzü!

İşte PKK sorumlularının gerçek yüzü!
Kato Dağı'nda 5 bin asker ve 100 özel harekât polisiyle başlatılan operasyon sürerken, çembere alınan 40 kişilik grubun lideri Mehmet Guyi kaçtı.
Emrindeki PKK'lılara ise telsizden 'çarpışın' talimatı verdi.

Hakkâri ve Şırnak arasındaki Kato Dağı'nda 5 bin asker ve yaklaşık 100 Özel Harekât polisiyle başlatılan operasyon sürerken, etrafı sarılan terörist grubun elebaşı Mehmet Guyi kod adlı terörist, Beytüşşebap kırsalına kaçtı. Terörist lideri, yaklaşık 40 kişilik grubuna ise kaçarken, telsizden çarpışın diye talimat verdi. Mehmet Guyi'nin, 2008'de Diyarbakır'da dershane önünde patlayan, 5 kişinin hayatını kaybettiği 67 kişinin de yaralandığı bombalı saldırının da talimatını veren isim olduğu, örgütün ZAP sorumlusu olduğu belirtildi. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kato Dağı'nda 'Şehit Jandarma Binbaşı Yavuz Başayar' adı verilen ve bir haftadan beri sürdürdüğü operasyon karadan ve havadan devam ediyor. Üç gün önce 2 PKK'lının cesedinin bulunduğu operasyonda 30 da sığınak imha edildi. Hakkari Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, bölgede teröristlerin etkisiz hale getirildiği belirtilerek şöyle denildi:

KATO DAĞI ABLUKADA
PKKterörörgütünün kış hazırlıklarını boşa çıkarmak, halkımızın huzur ve güvenliğini sağlamak maksadıyla, Hakkari ili Kavaklı, Yoncalı, Armutlu, Çeltik ve Beytüşşebap'ın doğu bölgesinde yedi gün süre ile 'Şehit Jandarma Binbaşı Yavuz Başayar' operasyonu icra edilmiştir. Operasyon ile bu bölgedeki terörist gruplar etkisiz hale getirilirken, arazi araması sırasında Armutlu köyü kırsalında iki terörist cesedi bulunmuştur. Örgüt mensuplarının kullandığı sığınaklar, mağaralar ve mevziler tahrip edilmiş, kaçıp terk ederek bıraktıkları ağır silahlar ve mühimmat ele geçirilmiş ve yerinde imha edilmiştir. Operasyan kapsamında Doçka uçaksavar silahı ve bol miktarda mermisi, RPG-7 Roketatar mühimmatları, AK-47 Kaleşnikof ile Kanas keskin nişancı silahlarına ait şarjörler ve mermileri de ele geçirilmiştir.

'Kuzeye Irak askeri gitmeli'
AK Başbakanı Nuri El Maliki, Reuters ajansına, Irak'ın kuzeyindeki saklanan PKK ve PJAK'ın varlığına son vermenin, dış ülkelerin müdahalesini sona erdirmenin mantıklı yolunun kuzeye asker göndermek olduğunu belirtti. Maliki Ya da Irak'ta faaliyetlerine karşı yeterli önlemler oluşturulmalı dedi.

SABAH GAZETESİ
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39