• BIST 9093.41
  • Altın 2325.482
  • Dolar 32.3736
  • Euro 34.9977
  • Kayseri 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 20 °C

İŞTE SON OY ORANLARI

İŞTE SON OY ORANLARI
ANDY-AR son seçim anketini açıkladı. AK Parti oyları yüzde 43'ün de altına inmiş görünüyor. HDP barajı geçerken MHP ve CHP seçim anketinde bakın yüzde kaçta?

Son seçim anketi sonuçları ANDY-Ar şirketinden geldi. Mayıs ayının son diliminde yapılan seçim anketi sonuçlarına göre AK Parti oyları yüzde 43'ün de altına inmiş görünüyor. Kamuoyunun ilk kez bugün göreceği Andy Ar anketini internethaber.com sitesi yayınlıyor. 

Andy-Ar şirketinin siyaset dünyasında sarsıntı yaratacak anketi 21-24 Mayıs tarihleri arasında 49 ilde 4 bin 166 denekle yapıldı. Anket verilerine bakılacak olursa Türkiye 8 Haziran sabahına koalisyonla uyanabilir. 

İŞTE SON OY ORANLARI
Kararsızlar dağıtıldıktan sonra partilerin alacağı oy oranı şöyle görünüyor;

AK PARTİ yüzde 41.9
CHP yüzde 25.8
MHP yüzde 16.0
HDP yüzde 10.7
SP-MİLLİ İTTİFAK yüzde 3.2

AK PARTİ'NİN OY ORANLARINDAKİ DEĞİŞİM
Andy-Ar araştırma şirketi bir önceki araştırmasını 8 Şubat’ta yaptı. AK Parti’nin oy oranınıyüzde 45,2 olarak açıkladı. İkinci araştırmayı ise 4 Nisan’da yaptı. Bu kez sonucu yüzde 43,7 çıkardı yani ilk araştırmaya göre AKP’nin oy oranında yüzde 1,5 oranında azalma oldu. Son anket verisi ise bugün geldi ve AK Parti oylarının yüzde 41.9'a indiğini duyurdu. 

AK PARTİ OYLARI NEDEN DÜŞÜYOR?
AK Parti seçim sürecine girildiği günden bu yana anketlerde sürekli düşme eğiliminde. Yüzde 47'lerde başladığı seçim yarışında yüzde 41'lere kadar gerilemiş görünüyor. Bunun sebebi ise yüzleri 20 gibi çok yüksek bir orana tekabül eden kararsız seçmenler. Anket şirketleri kararsız seçmenlerin büyük bir kısmını AK Partililerin oluşturduğunu söylüyor. 'Küskün'ler olarak nitelenen AK Parti seçmeninin bir kısmının 'partisini cezalandırma' eğiliminde olduğu ve 7 Haziran seçimine kadar bu eğilimden vazgeçmediği taktirde seçim sonuçlarının çok büyük sürprizlere gebe olduğu söyleniyor. 

AK PARTİ NE KADAR OY ALIRSA TEK BAŞINA İKTİDAR OLUR?
AK Parti'nin genel seçimlerden birinci parti olarak çıkması 'tek başına iktidar' için yetmiyor. AK Parti'nin HDP'nin barajı geçmesi halinde tek başına iktidarını korumak için en az yüzde 45 ve üzeri oy oranına ihtiyacı var. Anket sonuçları ise iktidar partisi için en fazla yüzde 43 gösteriyor. Tablo 7 Haziran'a kadar değişmediği taktirde 8 Haziran sabahı Türkiye koalisyona uyanmış olacak. 

HDP BARAJI AŞAMAZSA YÜZDE 40 YETER
AK Parti'nin mevcut anketlerdeki çıkan oy oranı ile tek başına iktidar olabilmesinin tek yolu HDP'nin barajı aşmamasına bağlı. Böyle bir durumda AK Parti'ye tek başına hükümet kurmak için yüzde 40 ve üzeri oy alması yetiyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39