• BIST 8718.11
  • Altın 2246.536
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1875
  • Kayseri 5 °C
  • Ankara 1 °C
  • İstanbul 9 °C

İYİ Parti seçimlere girmelidir Ve seçimlerde boyunun ölçüsünü almalıdır

İYİ Parti seçimlere girmelidir Ve seçimlerde boyunun ölçüsünü almalıdır
Bugünlerde en çok tartışılan konu İYİ Parti seçimlere girecek mi giremeyecek mi? Herhalde bu durumdan en çok memnun olanlar bu partinin mensuplarıdır.

SİNAN BURHAN YENİ AKİT KÖŞE YAZISI

Beklemedikleri kadar gündeme geliyorlar. Bedava reklam. Ben de hayretler içerisindeyim. Bu partiyi bu kadar dikkate alacak, büyütecek ne var ki? Bunca yıldır siyaseti yakından takip ederim. Bu partinin halkta bir karşılığı yok.

Meral Hanım, MHP içerisinde genel başkanlık mücadelesi verirken bir nebze ilgi vardı. Ne zamanki MHP’den ayrıldı parti kurdu ilgi filan kalmadı. Doğal olmayan bir ortamda kurulduğu için suni bir parti oldu. Halkın yoğun siyasi bir talebiyle kurulmadı. Bir proje olarak ortada duruyor. Ha; elbette rahatsız değilim. Kurulsun. Bu ülkede özgür bir ortam var. İsteyen siyasi parti kurar. İsteyen iktidara talip olur. Bu konuda hiçbir beis yok.

Bir başka nokta ise İYİ Parti’nin MHP’den daha fazla oy alacağı söylentisi. Bu gerçekten komedi. Siyaseti bilmeyenler bu yorumu yapıyorlar. MHP olağan kongresini yaptıktan sonra ciddi anlamda toparladı.

Aslolan siyaseti normalleştirmektir. İYİ Parti yöneticileri eminim keşke YSK bizi seçime sokmasa da hem mağdur olsak hem de seçimlerdeki yaşayacağımız hezimetten kurtulsak diyorlardır. Bazı dostlar diyor ki; kardeşim İYİ Parti hukuki kuruluşunu yani seçimlere girme sürecini tamamlamadı. YSK ne yapsın. İYİ Parti kongresini zamanında yapmamışsa, gerekli evrakları YSK’ya vermemişlerse devlet ne yapsın diyenler çıkabilir.

Elbette yazılı hukuk açısından doğru bir eleştiridir. Ancak bu eleştirinin siyaseten doğruluğu yoktur. Bazı çevreler ve bu partinin yöneticileri İYİ Partiden korkuyor. O nedenle seçimlere girilmesi istenmiyor diyor. Oysa ki hepimiz biliyoruz ki bu partinin tabanda bir karşılığı yok. YSK tartışmaları nedeniyle bu parti reklam üstüne reklam yapıyor. Açın önlerini girsinler seçime. AK Parti yasal bir düzenleme yaparak bu partinin seçime girmesini sağlamalıdır. Hem demokratik olgunluk bunu gerektirir hem de siyasi akıl.

AK Parti bu tartışmalara son vererek bu partiyi seçime sokarsa en az iki puanlık oy artışı olur. Hem demokrasiye uygun davranmış hem de siyaseten kazançlı çıkmış olur. Burada önemli olan nokta şu; İYİ Partililer oylarının yüzde 3 civarında olduğunu biliyorlar. Hedefleri Cumhurbaşkanlığı seçimleridir. Meral Akşener Cumhurbaşkanı adayı olursa onu seçtirmek için çaba sarf edecekler. Meral Akşener’in Cumhurbaşkanı seçilemeyeceğini onlar da biliyor. Amaçları 16 Nisan’daki hayır cephesinin tüm oylarını Meral Akşener’de toplamak. Meral Hanımı siyaseten bir aktör haline getirmek. Düşünün Akşener kendi partisinde yüzde 3 alırsa siyaseten biter. Ancak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde muhalefetin tüm oylarını toplayıp yüzde 40’a bile ulaşsa siyasi aktör haline gelir.

İYİ Parti seçimlere girmelidir. Ve seçimlerde boyunun ölçüsünü almalıdır. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39