• BIST 8800.18
  • Altın 2239.515
  • Dolar 32.3387
  • Euro 35.0829
  • Kayseri 9 °C
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 13 °C

İyi Parti'nin son oy oranı

İyi Parti'nin son oy oranı
Türkiye gazetesi yazarı Süleyman Özışık bugünkü yazısında anketlerde eriyen İYİ Parti ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin durumunu yazdı.

İyi Parti'nin iktidara yürüdüğü söylendi, ocak ayındaki bir ankette oyu yüzde 22 olarak gösterildi. Ancak gelinen nokta bambaşka bir tablo ortaya çıkardı. Partinin kurulduğu ilk günlerde yüzde 25'lere dayandığı iddia edilen oyların yüzde 8-9'lara indiği belirtiliyor. Anketlerde günden güne eriyen İyi Parti'yi, Türkiye gazetesi yazarı Süleyman Özışık "Anketler ve Devlet Bahçeli’nin durumu" başlıklı köşesinde böyle değerlendirdi:

"İYİ PARTİ 8-9 BANDINDA": "Üç gün önce Habertürk'te katıldığım bir tartışma programında söz partilerin durumuna gelince, Sonar Araştırma Şirketinin sahibi Hakan Bayrakçı'ya son durumu sordum.
"Bir-iki ay önce İYİ Parti'yi yüzde 25 bandında gösteriyordunuz. Şimdi durum ne?" diye sordum, "8-9 bandında" demekle yetindi!
Vay anasını sayın seyirciler! 
"Uçuyor, kaçıyor, geliyor" diye methiye dizdikleri Meral Akşener'in yüzde 22'lik oyu iki ay içinde yüzde oranında 13 erimiş iyi mi?
Yersen tabii!.. Aslında yüzde 10'u dahi hiçbir dönemde yakalayamayan İYİ Parti'yi şişirmenin beyhude bir çaba olduğunu görünce hemen çark etmeye başladılar. 

MHP'NİN ASLA BARAJ SORUNU OLMADI: Hakan Bayrakçı'nın Meral Akşener'den ziyade MHP ve Devlet Bahçeli ile ilgili söyledikleri çok daha önemliydi.  MHP'nin son günlerde yürüttüğü politikalar sayesinde yeniden yükselişe geçtiğini ve önümüzdeki dönemde iktidar ortağı olacağını söyledi Bayrakçı... Kendisini dinlerken, "E günaydın, kahvaltıyı nereye istersin?" diyesim geldi.

Aylardır yazıyorum, bir kez daha tekrarlayayım. MHP'nin asla ve kat'a bir baraj sorunu olmadı. Hele 15 Temmuz Darbe girişiminden sonraki millî ve ilkeli tutumu, ülke insanının MHP ve Bahçeli'ye duyduğu sempatiyi katbekat artırdı. 
Sayın Devlet Bahçeli 15 Temmuz sonrası yaptığı siyasetle, Türkiye'ye yön veren bir konuma geldi. Kimi zaman siyaseti domine eden açıklamalara imza atıyor. Bugün AK Parti'ye oy veren seçmenler "Benim ikinci partim MHP'dir" diyor. 
2019 gelip kapıya dayandığında, MHP'nin bir baraj sorunu olmadığına ve ayrıca Sayın Devlet Bahçeli'nin de ülke yönetiminde söz sahibi olduğuna şahit olacağız.
Ha!..

 

Süleyman Özışık'ın yazısının tamamı

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39