• BIST 9060.71
  • Altın 2292.356
  • Dolar 32.3135
  • Euro 35.0966
  • Kayseri 21 °C
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C

Jandarma karakoluna saldırı

Jandarma karakoluna saldırı
Diyarbakır'ın Hani ilçesindeki bir jandarma karakoluna teröristler tarafından roketatarlı ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Teröristlerin açtığı ateş sonucu 1 vatandaş ayağından yaralandı.
Diyarbakır'ın Hani ilçesinde bulunan Topçular Jandarma Karakolu'na teröristler tarafından 4 ayrı noktadan roketatarlı ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Teröristlere anında karşılık verilmesi ile başlayan çatışma yaklaşık 10 dakika sürerken, olayda teröristlerin açtığı ateş sonucu 1 vatandaş ayağından yaralandı.Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, saldırıda can kaybı yaşanmadığını, ancak roketlerin isabet ettiği mevzilerde kısmi hasar meydana geldiğini söyledi. Vali Toprak, "Diyarbakır'ın Hani ilçesi Topçular Jandarma Karakolu'na 4 Mayıs 2012 günü saat 17.00 sıralarında 8-10 kişi olduğu değerlendirilen bir grup bölücü terör örgütü PKK-KCK'lı teröristlerce dört ayrı noktadan roketatarlı ve uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunulmuştur. Saldırıda bulunulması üzerine çevre emniyet nöbetçileri ve karakolda bulunan destek silahları ile teröristlere anında karşılık verilmiş ve çıkan çatışma yaklaşık 10 dakika devam etmiştir. Teröristler tarafından atılan 2 roket, 3 no'lu mevziye isabet etmiş ve mevzide kısmi hasar meydana gelmiştir. Ancak karakol personelinde herhangi bir yaralanma veya üzücü bir durum meydana gelmemiştir" dedi.

Topçular Jandarma Karakolu'na düzenlenen saldırının öğrenilmesi üzerine 7. Kolordu Komutanlığı'ndan talep edilen helikopterin bölgeye yönlendirildiğini ve ayrıca 1 Jandarma Hareket Timi'nin de skorsky helikopteri ile bölgeye intikal ettiğini belirten Vali Toprak, çatışmada teröristlerin açtığı ateş sonucu 1 kişinin yaralandığını kaydetti. Vali Toprak, "Çatışma bittikten 10 dakika sonra 7 no'lu mevzi istikametinde yapılan gözetlemede bazı vatandaşların Topçular köyünden Kaş Tepe, Seçkin Tepe istikametine gittikleri ve bir şahsı araçla tahliye ettikleri görülmüştür. Bu durum İlçe Jandarma Komutanlığı'na bildirilmiş ve yapılan incelemede bu şahsın teröristlerin ateş ettiği bölgede ayağından yaralandığı öğrenilmiş ve yaralı şahıs Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştır. Saldırı olayı ile ilgili takip ve soruşturma devam etmektedir" ifadelerini kullandı.

Güvenlik kuvvetlerinin anında karşılık vermesi ile başlayan çatışma sonrasında teröristlerin kaçarak bölgeden uzaklaştığı ve kaçan teröristlerin yakalanması için geniş kapsamlı operasyon başlatıldığı bildirildi.



TERÖRİSTLERE ULAŞTIRILACAK MALZEMELER ELE GEÇİRİLDİ

Öte yandan, Diyarbakır'da gerçekleştirilen operasyonda, terör örgütü PKK mensuplarına ulaştırılmak üzere kırsal alanda poşet ve çuval içerisinde gizlenen 2 adet mobil güneş enerji paneli, 2 adet el dürbünü ve çok sayıda teknik malzeme aparatı ele geçirildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, "Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı'nca yapılan istihbarı çalışmalar neticesinde elde edilen duyum üzerine İl Jandarma Komutanlığı Jandarma Özel Hareket Timi ile diğer branşlı timlerin katılımı ile icra edilen operasyon esnasında yapılan arazi arama tarama faaliyeti neticesinde Dicle ilçesi Başköy köyü Bahçelievler mezrası, Teyerek Tepe mevkiinde ağaçlık alana gizlenmiş plastik poşet ve çuval içerisine konulmuş vaziyette çok sayıda malzeme ele geçirildi. Operasyonda Dicle ilçesi kırsalında faaliyet yürüten bölücü terör örgütü PKK-KCK mensuplarına ulaştırılmak üzere bırakıldığı ve piyasa değeri yaklaşık 10 bin lira olduğu değerlendirilen tamamı yabancı menşeli 2 adet mobil güneş enerli paneli, 2 adet el dürbünü ile şarj cihazları, aparatlar, kullanım kılavuzu ve diğer bağlantı ile taşıma malzemeleri ele geçirilmiştir. Adli makamlarca söz konusu malzemelere el konulmuş olup tahkikata başlanmıştır" dedi.




  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39