• BIST 9105.26
  • Altın 2323.989
  • Dolar 32.3607
  • Euro 34.9689
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C

"Kabahat seni yetiştiren hocada"

"Kabahat seni yetiştiren hocada"
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bakırköy’de katıldığı temel atma töreninde Başbakan Erdoğan’ı eleştirdi. Kılıçdaroğlu, “Kabahat seni yetiştiren hocada. Hocaları baş tacı ediyoruz ama sen önce kültürü öğreneceksin, sanatı öğ
CHP’li lideri Kılıçdaroğlu, Bakırköy’de incelemeler bulunup temel atma törenine katıldı. İlk olarak Bakırköy Belediyesi Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’ni ziyaret eden Kılıçdaroğlu, burada sağlık merkezinin personelinden bilgi alıp, hasta yakınlarıyla sohbet etti. Kılıçdaroğlu daha sonra Bakırköy Belediyesi Türkan Saylan Kız Öğrenci Misafirhanesi’ni ziyaret etti. Basına kapalı gerçekleşen ziyaretin ardından Bakırköy Adliyesi’nin arkasındaki botanik park şantiye alanını gezen Kılıçdaroğlu’na Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, proje hakkında bilgi verdi.

Kemal Kılıçdaroğlu daha sonra Osmaniye Kültür Merkezi’nin temel atma törenine katıldı. Törende konuşan CHP Lideri, CHP’li belediyelerin hiç çalışmadığı, AK Parti’li belediyelerin ise çalıştığı şeklinde bir algının yaratılmak istendiğini savundu. Kılıçdaroğlu, “Şimdi bunu ters düz etmenin zamanıdır, gerçekleri halkın önüne koyma zamanıdır. Medya mensuplarından özellikle istirhamım CHP’li belediyeleri AKP’nin müfettişleri kadar yakından izlerlerse kimin ne yaptığını çok daha iyi görürler. CHP’li belediyeler iş yapmasın diye sabah müfettiş, öğle müfettiş, akşam müfettiş. Ben söylüyorum, 24 saat müfettiş göndermezseniz namertsiniz diye. Gönderin ne kadar istiyorsanız gönderin. Biz çalışıyoruz. Belediyelerimiz çalışıyorlar, güzel şeyler yapıyorlar” diye konuştu.

Bakırköy Belediyesi’nin yaptığı botanik bahçesini gezdiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi;

“Az önce 96 bin metrekarelik yani yaklaşık 100 dönümlük araziyi gezdik. Bakırköy Belediyesi orası botanik parkı yapıyor. Sordum başkana ‘burayı ranta açsaydınız ne olur?’ diye. ‘Ranta açsaydık buranın değeri 2 milyar dolarlık rant dağlardı’ dedi. Dedim ‘Sayın Başkan kabahat sende. 2 milyar dolarlık rant elde edip, bunu bölüşmek varken niye Bakırköy halkına İstanbul’a çalıyorsun burayı.’ O kendisine çalışmadı, halka çalıştı. Bakırköylülere çalıştı, 2 milyar dolarlık rantı halka veriyor. Halktan yana politika budur. Rant var doğru ama rantı belli kişilere, belli gruplara değil, halka açıyor. O Belediye Başkanı’nı kutluyorum, herhalde AK Parti yakında Silivri’ye gönderirse şaşırmamak lazım.”

Kılıçdaroğlu, sanatın önemine de değinerek, köyden gelen insanın da kent kültürüyle tanışması gerektiğini söyledi. Kuılıçdaroğlu, “Onlar da Fazıl Say’ı bir kültür merkezinde dinlemek isterler. Peki, Fazıl Say’a karşı ne yapıyor AKP hükümeti? Neredeyse idam sehpası koyup, idam edecek. Dünya çapında kaç tane Fazıl Say’ımız var diye önce bunu sorgulamamız lazım? Neden birden fazla Fazıl Say’ımız olmasın diye çaba harcamamız gerekir. Biz sanatı ve sanatçıyı yüceltmek yerine, onu yok etmek için çaba gösteren bir iktidarla karşı karşıyayız. O nedenle sanatı ve sanatçıyı yüceltmek CHP’nin ve o partinin belediye başkanlarının temel görevidir, bütün belediye başkanlarımız da bu konuda ellerinden gelen tüm çabaları gösteriyorlar” şeklinde konuştu.
“KABAHAT SENİ YETİŞTİREN HOCADA”

30 ilde sinema ve tiyatro olmadığını aktaran Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti;

“Tiyatrolara destek kalkacakmış, Batı’da bunun örnekleri yokmuş. Senin Batı’dan haberin yoksa kabahat bende değil ki, kabahat sende. Git bak bakalım Batı’da sanata, tiyatroya destek var mı? İster Paris’e, ister Berlin’e git. Senin kültürle, tiyatroyla, operasıyla, sanatla, resimle ilgin yok. Kabahat seni yetiştiren hocada. Hocaları baş tacı ediyoruz ama sen önce kültürü öğreneceksin, sanatı öğreneceksin, sanatçıyı yücelteceksin. Tarihe senin adın sanata küfreden adam olarak geçecek. Sen tarihe ne diye geçeceksin? Onun için şairlerimizi de, romancılarımızı da, gazetecilerimizi de, sanat adamlarımızı da her zaman yüceltmemiz lazım.”

Kılıçdaroğlu, Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u ranta teslim edilsin diye fethetmediğini belirterek, “İstanbul’un güzelliklerine dokunmadı, İstanbul’un güzelliklerini yaşattı. Fatih Sultan Mehmet bugünkü İstanbul’u, AK Parti’nin İstanbul’unu görse gözyaşlarını tutamazdı” dedi.

Kentsel dönüşüm çalışmalarına değinip, Samsun’daki sel felaketine dikkat çeken Kılıçdaroğlu hükümeti eleştirdi. Kılıçdaroğlu, “Samsun’da gidiyor dolgu alanına, dere yatağına kent yapıyor, binalar yapıyor. Çıkıyor 3 tane bakan televizyon ekranlarına, ‘bizim sorumluluğumuz var’ diyor, güzel. Sorumluluğun varsa gereğini yaparsın. ‘Suçlu aramamız lazım’ diyor. Peki, ölmen insanların hesabını kimsen soracağız? İyi işleri AKP yapacak, felaketleri de Allah’a havale edeceksiniz. Böyle bir anlayış olur mu? Çöp deposu olarak kullanılıyor orası. Selin sonucu ortaya çıkan atıklara baksınlar. Çöplerden çıkan atıklardır onlar. Onun hesabının Samsunlular tarafından da sorulması lazım. Kentsel dönüşüm sosyal dönüşümle beraber gitmek zorundadır. Kenti, kentliği sosyal bir ortamda yaşatmak durumundayız. Eğer bunu yapabilirsek çağdaş kentleri kurabiliriz” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39