• BIST 8978.25
  • Altın 2292.454
  • Dolar 32.3264
  • Euro 35.0576
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 19 °C

Kaç kuruşluk ADAMSIN?

Kaç kuruşluk ADAMSIN?
Yaşadığımız çağ, bilgi bilişim çağı, dünya ise akıl ve bilgi dünyasıdır.

Bilgi çağı diye adlandırdığımız bu dönemde bilgiye verilen önem her geçen gün biraz daha artmaktadır.Dünyada insanın yaşam kalitesini koruyup devam ettirebilmesi için bilgiye ihtiyacı vardır. Çünkübilginin açamayacağı kapı, çözemeyeceği sorun yoktur.Bilgi aklın meyvesidir,bilgisi olmayanın her iki dünyada da değer ve itibarı olmaz!Artık maddi sermayenin yerini de zihinsel sermaye almıştır.Bilgi tasarruf ve verimlilik sağlar, sorunların tespitini ve çözümünü hızlandırır. Bilgininhakim olmadığı sermaye yerinde saymaya kısa bir süre sonrada yok olmaya mahkumdur. Bilgisizliğin faturası çok ağırdır. Günümüzde gelişen teknoloji ve küreselleşmenin getirdiği acımasız rekabet,işletmeler için hammadde ve sermayeden çok stratejik bilginin önemini bir kez daha artırmıştır.

Kapitalist sistemin getirdiği paran kadar adamsın bilgisizliğin bir ürünüdür.Geri kalmış toplumların karşılaştıkları sorunların birçoğunun kaynağında ise eğitimsizlik yer almaktadır.Bugün içinde yaşadığımız toplumda bir değersizlik, bir kadir kıymet bilmezlik varsa bunu yeganeve tek sebebibilgisizliktir. Oysa Allah’ın yaratıp var ettiği her varlığın bir değeri, bir kıymeti vardır, hiçbir varlık ne boşuna yaratılmış, ne de başıboş bırakılmıştır. İnsanın yaşadığı hayattan haz alıp huzur bulup mutlu yaşayabilmesi için, içinde yaşadığı dünyayı tanıması burada daha güzel nasıl yaşanılacağını akıl edip düşünmesi gerekir. Bir insanın düşünmesi için bilgiye, bilmesi içinde ekmek su gibi okumaya ihtiyacı vardır.

İlk emri ‘Oku’ olan bir dinin sahipleri olarak dünyada en az okuyan toplumlar arasında bizlerde yer almaktayız.Dinimize göre ilimle meşgul olmak en önemli ve en faziletli ibadettir.Peygamber Efendimiz(s.a) de buyurduğu üzere‘’Âlimin uykusu, cahilin ibadetinden üstündür.’’Son yıllarda okuyup da ne yapacaksın, zengin olmak istiyorsan futbolcu, sanatçı ol daha iyi..cümlesini duymayanınız var mı? Hayır dostlar asla! Bir derya deniz misali öğrenmenin de okumanın da sonu yok! Yeni Türkiye perspektifinde çok okuyacağız ki çok bileceğiz, ünlü filozofSokrates’in söylediği gibi  hepimiz’’ Bütün bildiğim, hiç bir şey bilmediğimdir!’’düsturu ile hareket etmek sürekli  öğrenmek durumundayız. Yine Peygamber Efendimiz (a.s) buyurmuştur ki: “Çin’de de olsa ilmi arayınız. Çünkü ilim öğrenmek her Müslüman’a farzdır. Melekler, yaptıkları işten hoşlandıkları ilim talebeleri için kanatlarını yere sererler.”

Huylu huyundan vazgeçermi?

Peki şehrimizde ya da çalıştığımız kurumlarda sizce bilgiye, liyakata yeterince değer kıymet veriliyor mu?Şimdi yine muhataplarına yakıcı sorularımısormaya başlıyorum; Paraya verdiğiniz değeri bilgiye veriyor musunuz? İşinin ehli profesyonellerle ya da danışmanlarla çalışmanız için daha kaçınızın batması ya da ölümünü ötelemesi gerekiyor? Ya da elinizin altında çalışanmucizeler çıkarmış fakat ev danası muamelesi gören çalışanlarınızın sizin bilgisiz kirlenmiş zihinlerinizde bir karşılığı var mı? Bilginin bu şehirde sizce bir kıymeti var mı, satsak para eder mi?

Evet beyaz efendiler, bu anlamsız mastürbasyondan vazgeçin artık! Naylondan dünyanızdan,yalan rüzgarındanartık uyanın! Lüks dairelerde oturup, Ciks kıyafet giyip, lüks arabalara binip iki süslü laf etmekle bu işler olmuyor! Karşılığı olmayan altı boş unvanlarla kendinizi çevrenizi kandırıyorsunuz. Oğlanlarla kızlarla damat ve gelinlerle artık bu işler gitmiyor! Tabiki de evlatlarınızdan vazgeçin demiyoruz biz size, cebine harçlığını  koyun, yesin içsin gezsin fakat uzak dursun firmanızdan inanın daha az zarar verecektir.  Atı alan Üsküdar’ı geçti bile daha nereye kadar direneceksiniz bilmiyorum.Şu çok sevdiğiniz makamlardan paralardan azda olsa bir kısmı ile vedalaşın!Kimse öbür tarafa bir şey götüremiyor ve siz olmazsanız da işler zaten yürüyor… halbuki toprağın altı hep kendini vazgeçilmez zannedenlerle  dolu değil mi?

Daha da dönersem namerdim!

Bilgiye, bilgili kişilere alan açın artık… Gençlere fırsat verin, elinizdeki ve çevrenizdeki değerleri kaybetmeden kıymetini bilin. Profesyonel yöneticilerinize, eğitmenlere, danışmanlara verdiğiniz paraları yüksünmeyin ya da rol çalıp biz bunları zaten biliyoruz modunada geçmeyin! Yapılan işe verilen emeğe lütfen saygı duyun .. Nice deve dişi gibi, genç, dinamik adamlar geldi geçti şirketinizden tutamadınız değil mi elinizde hiç birini. Giderken tövbe yemin etti adamlar uçakla dahi bu şehrin üzerinden bir daha asla geçmemeye..

Amacım ergenleri gaza getirmek değil asla! Diyorum ki hepimiz aynı gemideyiz ve birlikte batıyoruz! Sözüm ona kurnazlıkla, dökme su ile değirmen dönmüyor artık bedavaya akıl almanın devri çoktan geçti! Üzgünüm ama artık bilgi içinde bir bedel ödeyeceksiniz…Ödemez iseniz çok daha büyük bedel ödeyeceksiniz!Bedelsiz başarının bir formülünü bulan henüz daha çıkmadı olsa dükkan senin!

Evet dostlar bu haftaki yazımızın da sonuna geldik, kırıp döktüysek affola, ama bildiğiniz üzere Omlette yumurtaları kırarak yapılıyor! Haddimi bilerek Allah’ın izni ve sizlerden aldığım büyük desteklerle doğrunun, gerçeklerin, alın terinin, emekçilerin garip gurebanın sesi olmaya devam edeceğim.

Allaha emanet olun kalın sağlıcakla..

MUZAFFER KAHRAMAN

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39