• BIST 9129.9
  • Altın 2324.276
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.9529
  • Kayseri 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 15 °C

KADİM KENT KAYSERİ’DE MUTLU SON

KADİM KENT KAYSERİ’DE MUTLU SON
Kayseri’nin tanıtımına büyük katkı sağlayan 4 günlük etkinlik büyük ilgi gördü.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde Kayseri Valiliği, belediyeler, sivil toplum kuruluşları, şirketler ve firmaların katılımıyla Ankara Congresium’da düzenlenen ‘Kadim Kent Kayseri’ Günleri sona erdi.

18-21 Ekim tarihleri arasında ATO Congresium’da düzenlenen ve onbinlerce vatandaş tarafından gezilen Kadim Kent Kayseri Günleri ayrıca siyaset, sanat, bürokrasi ve işdünyasından önemli şahısların da uğrak merkezi oldu.



İlk iki gün Congresium’a gelerek alanı gezen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yanı sıra Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Orman ve Su Bakanı Veysel Eroğlu, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’ten sonra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, İçişleri Bakan Yardımcısı ve Kayseri Eski Valisi Osman Güneş, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Seyfullah Hacımüftüoğlu, DSP Genel Başkanı Masum Türker, DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, Milli Savunma Eski Bakanlarından Sabahattin Çakmakoğlu da Kadim Kent Kayseri etkinlik alanına gelerek hem yapılan faaliyetler hakkında bilgiler aldılar hem de başta mantı, sucuk ve pastırma olmak üzere yöresel lezzetlerin tadına baktılar. Faik-Safiye ikilisi olarak magazin dünyasında kendilerine farklı bir yer edinen sanatçılardan Faik Öztürk de 38 F 1956 plakalı 56 Model Chavrolette ile geldiği etkinlik alanında büyük ilgi odağı oldu. Başkan Özhaseki, ayrıca ulusal basın kuruluşlarının Ankara Temsilcileri ile de bir araya geldi.



“ERCİYES MUHTEŞEM PROJE”

Kayseri Büyükşehir Belediyesi standının en ilgi çekici bölümü olan Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi Projesi’ni gösteren maketleri yakından inceleyen ve yetkililerden bilgi alan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, çok başarılı bir çalışma ortaya konduğuna vurgu yaparak, “Gerçekten muhteşem bir proje. Başkanımızın vizyonuna yakışır bir yatırım olmuş. Kayseri’ye ve ülkemize çok şey kazandıracak. Tebrik ediyorum” dedi.



“KAYSERİ GÖVDE GÖSTERİSİ YAPTI”

Eşi Safiye Soyman ile çıktığı programlarda esprileriyle seyircileri gülmekten kırıp geçiren Faik Öztürk de Başkan Özhaseki ile etkinlik alanını gezerek hem vatandaşlarla sohbet etti hem de yine esprileri ile keyifli anlar yaşattı. Eşi Safiye Soyman ile birlikte her ay Kayseri’ye konser vermeye geldiklerini söyleyen Faik Öztürk, Kayseri’nin çok güzel bir şehir olduğunu ifade ederek, “Kayseri, Anadolu’nun en güzel şehri. Hele o Kadir Has Stadı yok mu 10 numara bir stad. Başkanımızı tebrik ediyorum. 81 ilin 80’ini sınıfta kaldı. Tam bir gövde gösterisi vallahi. Ben üç dönemdir ATO Meclis Üyesiyim. Kongre Merkezi, kongre merkezi olalı böyle gövde gösterisi görmedi. Ben hepsine geliyorum ve farkı görüyorum. Kayserilileri bir kez daha tebrik ediyorum” diye konuştu.



“GÜZEL HABERLERİNİZİ ALIYORUZ”

Milli Savunma eski bakanlarından Sabahattin Çakmakoğlu da standları gezdikten sonra Başkan Özhaseki ile kısa bir süre sohbet etti. Kayseri’de yapılan işleri duyduklarını ve sevindiklerini söyleyen Çakmakoğlu, Başkan Özhaseki’yi tebrik etti.

MEHMET ÖZHASEKİ'DEN SİNAN BURHAN'A ÖVGÜ DOLU SÖZLER

Ankara Ticaret Odasında gerçekleşen Kadim Kent Kayseri günleri etkinliğini organize eden KonTv Ankara Temsilcisi Sinan Burhan'a Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki böyle bir organizsazyonu gerçekleştirdiginiz için size ve ekibinize teşekkür ediyorum dedi.

“ERCİYES, HIZLI GELİŞİYOR”

Kayseri Eski valisi Osman Güneş, Erciyes Projesindeki hızlı gelişmenin kendisini şaşırttığını belirterek, “Önceden çok küçük bir yerde kayak yapılıyordu. Şu anda gelinen nokta gerçekten çok büyük başarı. Mükemmel bir gelişme olmuş. Erciyes Dağı, gerçek anlamda bir kayak merkezi olma yolunda hızla ilerliyor” şeklinde konuştu.



ÖZHASEKİ’DEN HALI PAZARLIĞI

İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Seyfullah Hacımüftüoğlu ile birlikte etkinlik alanını gezen Başkan Özhaseki, KESOB standında halı almak için pazarlık yapan vatandaşa da yardımcı oldu. 750 lira istenen halıyı, vatandaşın ‘Başkanım, çok istiyor, pazarlığa yardım et’ şeklindeki talebine istinaden ‘Tamam, 50 lirası benden 600 liraya pazarlık bitsin” diyerek satışı gerçekleştiren Başkan Özhaseki, ticaretteki hünerini de bir kez daha ortaya koymuş oldu.

KONSERLERLE KEYİFLİ SAATLER

Kadim Kent Kayseri Günleri’nde ayrıca konferans, konser ve halk oyunları gösterileri de düzenlendi.

Aydınlık Evler Lisesi Halk Oyunları ekibinin gösterileriyle renklenen etkinlik kapsamında ayrıca Kayseri İli Yardımlaşma Derneği Ankara Şubesi Halk Müziği Korosu ve Büyükşehir Belediye Konservatuarı Halk Müziği Korosu da birer konser verdi. Sevilen şarkı ve türkülerin seslendirildiği konserde en büyük ilgiyi de Kayseri Türküleri çekti. Seyircilerin de zaman zaman eşlik ettiği türküler, gurbette yaşayan Kayserililerin memleket hasretlerine bir nebze olsun nokta koydu.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39