• BIST 8995.6
  • Altın 2279.308
  • Dolar 32.327
  • Euro 35.02
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 19 °C

Kadın vekillerden Kılıçdaroğlu'na seçim tepkisi

Kadın vekillerden Kılıçdaroğlu'na seçim tepkisi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kadın milletvekilleri ile bir araya geldiği toplantıda yerel seçimleri değerlendirdi.

Bazı vekillerin seçim sonucunu "hezimet" olarak değerlendirdikleri bildirildi.

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim kaybedilen yerlerde başarısızlığı, örgüt ve adaylar arasındaki uyumsuzluklara bağladığı öğrenildi. Kılıçdaroğlu'nun kadın aday yetersizliğine de vurgu yaptığı ifade edilirken, kadınlardan da sert eleştiriler geldi. 

CHP lideri, önceki akşam kadın milletvekilleri ile yemekte bir araya geldi. Toplantıya ulusalcı kanatta yer alan milletvekilleri Birgül Ayman Güler, Dilek Akagün Yılmaz ve Nur Serter katılmazken, Gülsün Bilgehan, Aylin Nazlıaka, Emine Ülker Tarhan, Ayşe Nedret Akova, Sena Kaleli, Sabahat Akkiraz, Ayşe Eser Danişoğlu, Melda Onur, Sedef Küçük, Şafak Pavey, Bihlun Tamaylıgil, Binnaz Toprak, Hülya Güven, Güldal Mumcu, Sakine Öz, Candan Yüceer hazır bulundu. 

Vatan'ın edindiği bilgiye göre toplantıda yerel seçim süreci değerlendirildi. Kılıçdaroğlu'nun kadın milletvekillerinden gelen, "Yeteri kadar kadın aday göstermediniz" eleştirisine hak veren Kılıçdaroğlu'nun, "Kadın aday az oldu. Yeni bir sistem kuruyoruz. Kadınların siyasete daha fazla katılması için ev ev broşür dağıtacağız. Gelip çalışmalarını isteyeceğiz. Bundan sonra daha fazla kadın ve genç aday olacak" dediği öğrenildi.

"İSTEDİĞİMİZ OLMADI" 
Kılıçdaroğlu'nun yerel seçimlerde beklentilerine ulaşamamalarını, "Adayın doğruluğu / yanlışlığı", "örgütü ile aday arasındaki uyumsuzluk", "örügütün bazı yerlerde yeteri kadar çalışmaması", "gençlerin partiye yönelmemesi" nedenlerine bağladığı öğrenildi. Kılıçdaroğlu'nun, "İstediğimiz sonucu alamadık. Ortada başarı elbette yok. Gençleri bir türlü kazanamıyoruz. Bunun için çalışma yapacağız. Örgütler ile taban ve aday arasında tam ilişki kurulamadı. Bunu başarmamız gerekiyordu. Ancak örgütlerdeki sıkıntı adaya ve halka yansıdı" değerlendirmesi yaptı. 

"BİZ NEYİZ?" 
Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan'ın seçimlere ilişkin kapsamlı bir analiz yaptığı, "Merkezde miyiz, solda mıyız, sağa mı açılıyoruz? Neyiz, bilmeliyiz. Kim olduğumuzu anlatabilmeliyiz. Seçimde yenildik, bu kadar hırsızlığa karşın, tüm kesimlerin karşı çıkışına karşın artı üretemedik. AK Partiseçmeninin yüzde 77'sinin yolsuzluklara inanmadığına yönelik anketler yayınlandı. Sağ böyle düşünüyor ama biz sağa açılmaya çalışıyoruz" dediği öğrenildi. CHP liderinin de "Biz hiç sosyal demokrasiden vazgeçmedik" değerlendirmesi yaptığı belirtildi. 

"BARAJ ALTI KALIRIZ" 
Yerel seçimler konuşulurken CHP'nin 300 binlik oy artışını değerlendiren bazı vekillerin, "Güneydoğu'da çalışması gereken milletvekilleri, İzmir'den başka yerde çalışmadı" eleştirisi getirdiği öğrenildi. Gezi olaylarının "yaşam tarzı endişesinden" çıktığını söyleyen vekillerin, "Türkiye'de yaşam tarzına müdahale eleştirileri düşünüldüğünde, Akdeniz'de tek belediye alamadık, olanları kaybettik. Oylar MHP'ye gitti. Demek ki halk, yaşam tarzını MHP'nin koruyacağını düşünüyor. Tüm seçmen artışı ve sürece karşın 300 bin oy artırdık. Bu böyle giderse iki seçim sonra baraj altı kalınır" dediği öğrenildi. Bazı vekillerin seçim sonucunu "hezimet" olarak değerlendirdikleri bildirildi. 

"SERT TAVIR ALMADINIZ" 
Kadın vekillerden "cemaat ile işbirliği" iddialarını da gündeme getirdiği öğrenildi. Cemaat ile işbirliği iddialarına karşı çıkan Kılıçdaroğlu'na vekillerin, "Cemaat AK Parti ile suç ortağı, 12 yıldır müttefik. Ancak siz ve parti yöneticileri, cemaate karşı sert tavır almadığı için bizim üzerimize yapıştı. Çıkıp, cemaate sert eleştiri getirilseydi, böyle olmazdı. Zekeriya Öz'ün neredeyse heykelini dikecektik. Kaç masumun kanına girdiğini hatırlamıyoruz, sahip çıkacağımız başka hukukçu mu yoktu? Öz'ün kız kardeşinin hakkının peşine dahi düşüldü" eleştirisinde bulundukları belirtildi.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39