• BIST 9079.97
  • Altın 2323.777
  • Dolar 32.352
  • Euro 34.9268
  • Kayseri 8 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C

“KADİR GECESİ TÜM MÜMİNLERİN DUALARININ KABUL OLDUĞU MÜSTESNA BİR GECEDİR”

“KADİR GECESİ TÜM MÜMİNLERİN DUALARININ KABUL OLDUĞU MÜSTESNA BİR GECEDİR”
İl Müftüsü Ali Maraşlıgil, Kadir Gecesi öncesi yaptığı basın açıklamasında, “Kadir gecesi tüm müminlerin kalplerinin ve gönüllerinin coştuğu, camilerimizin dolup taştığı, yaratana açılan ellerin boş dönmediği, tövbelerin, duaların kabul edildiği müstesna bir gecedir” dedi.
Müftülükteki makamında basın açıklaması yapan İl Müftüsü Ali Maraşlıgil, “Bilindiği gibi 3 ağustos gününü 4 Ağustos gününe bağlayan gece mübarek Kadir gecesidir. Kadir gecesi tüm ömürlük günahların kefareti, kurtuluşumuzun vesilesi mübarek bir gecedir. Kadir gecesi ve faziletlerini şöyle sıralayabiliriz; İslam’ın ilk emri ‘oku-ikra’ diye başlayan ilk ayet Kadir gecesinde nazil olmuştur. Bu gece yeryüzüne, gökyüzüne ve müminlere melekler fecre kadar inerler. Alemlerin rabbi namaz kılan, Kuran okuyan, secde eden, dua eden, yalvaran, ağlayan kullarına melekleri şahit kılar. O gece bir selam ve huzurdur. Peygamber efendimiz bunun için müminleri geceyi ihya etmeye teşvik ederek ‘Kim Kadir gecesini imanlı ve gönülle sevabını yalnız Allah’tan umarak değerlendirir ve ihya ederse, geçmiş günahları af ve mağfiret olunur’ sözünü buyurmuştur” diye konuştu.
Kadir gecesinin önemine değinen Maraşlıgil, “Mükafatların sınırsız olarak verildiği Kadir gecesi, kendimize dönerek gaflet içinde geçirmiş olduğumuz günlerimizi sorgulama, unutarak ve bilmeyerek işlediğimiz hatalara tövbe etme ve af dileme, bir daha yapmama kararlılığımızı yüce yaratıcımızın sonsuz rahmet ve mağfiretini umarak yenileme, aramızdaki sevgi ve bağışlamanın hepimizi kucaklaması için bu yolda yeni adımlar atma zamanıdır. Çünkü bu gece tüm müminlerin kalplerinin, gönüllerinin coştuğu, camilerimizin dolup taştığı, yaratana açılan ellerin boş dönmediği, tövbelerin, duaların kabul edildiği müstesna bir gecedir. Bu vesile ile tüm Kayserili hemşerilerimizin Kadir gecesini tebrik ediyor, hakkımızda maddi ve manevi her türlü hayırlara vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum” şeklinde konuştu.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39