• BIST 9010.63
  • Altın 2297.694
  • Dolar 32.3232
  • Euro 35.0564
  • Kayseri 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 22 °C

Kahraman Polis Faciayı Önledi

Kahraman Polis Faciayı Önledi
Erzurum Hınıs İlçe Emniyet Amirliği önünde nöbet tutan polis memuru, büyük bir faciayı önledi.
Erzurum Hınıs İlçe Emniyet Amirliği önünde nöbet tutan polis memuru, büyük bir faciayı önledi. Binaya saldırarak büyük bir katliam yapmak isteyen 6 PKK'lı ile tek başına çatışan cesur polis, teröristleri geri püskürttü. Kapıdaki özel harekat polisini aşamayan teröristler, bir kamyonetle kaçmak zorunda kaldı.

Terör örgütü PKK militanlarının, 7 Eylül'de Erzurum Hınıs İlçe Emniyet Amirliği'ne düzenlediği saldırı, güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi. Saat 18. 50 sularında gerçekleşen saldırının görüntüleri, bir facianın nasıl önlendiğini gözler önüne seriyor. 4 terörist, arkası açık bir kamyonetle emniyet amirliğinin önüne geliyor. Bunlardan 3'ü, silahlarıyla birlikte aşağı atlayarak bir otomobilin arkasına gizleniyor. Bir tanesi ise arabada unutuluyor. Kamyonet, yaklaşık 50 metre ilerledikten sonra tekrar duruyor ve bu PKK'lı da aşağı inerek arkadaşlarının yanına doğru koşuyor. Daha önce bölgeye gelerek yakınlardaki iş yerlerine saklanan 2 kişi de katılınca teröristlerin sayısı 6'ya çıkıyor.

Militanları fark eden nöbetçi polis, erken davranarak ateş açmaya başlıyor. Saklandıkları arabanın arkasından kafalarını bile çıkaramayan teröristler, ne yapacağını şaşırarak havaya ateş açıyor. Sonradan gelen PKK'lı el bombası atmasına rağmen polisin direnci devam ediyor. Sol elinin baş parmağından yaralanan polis, çatışmayı sürdürüyor. Çaresiz kalan teröristler geri çekilerek kendilerini bekleyen kamyonete doğru koşuyor. PKK'lıların peşini bırakmayan polis, arkalarından giderek ateş etmeyi sürdürüyor. Kamyonete binen teröristler geldikleri gibi olay yerinden uzaklaşıyorlar. Görüntülerde, teröristlerin çocuk yaşta olduğu dikkat çekiyor.

Güvenlik güçlerinin olaydan sonra yaptığı araştırmada, söz konusu kamyonetin Hınıs'ın Divan Hüseyin Köyü'nde arıcılık yapan bir kişiye ait olduğu belirlendi. Teröristlerin, kamyonetin sahibini bağlayarak aracı gasp ettikleri tespit edildi.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39