• BIST 9079.97
  • Altın 2307.885
  • Dolar 32.316
  • Euro 35.0335
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 17 °C

Kalitesiz ve ucuza satılan güneş gözlüklerine dikkat

Kalitesiz ve ucuza satılan güneş gözlüklerine dikkat
Op. Dr. Ragıp Kerem Bedir, kalitesiz ve ucuza satılan güneş gözlüklerinin göz sağlığı açısından büyük risk taşıdığı uyarısında bulundu.

Bilecik Devlet Hastanesi Göz Hastalıkları Uzman Op. Dr. Ragıp Kerem Bedir, kalitesiz ve ucuza satılan güneş gözlüklerinin göz sağlığı açısından büyük risk taşıdığını öne sürerek, kalitesiz ürünlerden kaçınılması gerektiği uyarısında bulundu.

Op. Dr. Bedir, gözlük kullanılması kadar kullanılan gözlüğün kalitesinin de büyük önem taşıdığına dikkat çekti. Bedir, "Güneş gözlüğü, ışığında bulunan Ultraviyole (UV) A ve B ışınlarından korunmak için kullanılır. Çünkü UV ışınları gözde kalıcı körlüğe kadar uzanan geniş bir rahatsızlık oluşturabilir. Ucuz fiyata satılan gözlükler gözdeki retina tabakasına zarar vererek, gözlerin katarakt olmasına neden olur. Güneş gözlüklerinin rastgele alınmaması ve ucuz olduğu için tercih edilen, ancak ultraviyole ışınlarına karşı koruyucu özelliği olmayan gözlüklerden kaçınılması gerekir. İnsanın en önemli organı gözleridir. Ünlü markaların modellerini taklit ederek yapılan imitasyon gözlükler, başta katarakt olmak üzere gözlerde kalıcı bazı hasarlara sebep oluyor. İmitasyon gözlüklerin birçoğu pahalı markalarla aynı modelde yapılıyor. Gözlüklerin çerçevesi insanları cezp etse bile gözlüklerin camları kalitesiz olduğu için zararlı ışınların göze daha fazla girmesine neden oluyor" dedi.

İMİTASYON GÖZLÜKLERİN ZARARLARI
İmitasyon gözlüklerin zararlarını da anlatan Bedir, şöyle devam etti:
"Seyyar satıcılar tarafından kalitesi düşük olduğu için kiloyla satın alınan ve tezgahların yanı sıra mağazalarda da 5-10-25 lira arasında satılan gözlükler, göz bozukluklarının yanı sıra göz içindeki lensin saydamlığını kaybederek katarakta neden oluyor. Sokakta satılan güneş gözlüklerinin renk geçirgenliklerinin farklı olması nedeniyle trafik ışıkları kendi şeklinde görünmez. Kırmızı ve yeşil renk algılanmakta zorlanılır. İşportada satılan güneş gözlükleri nikel maddesinden yapılır. Nikel vücuda alerji yapan ve kansorejen üreten bir maddedir. Nikel ultraviyole ışınlarını yeterli miktarda tutmaz. Bu nedenle sokakta satılan gözlükler kansere yol açabilir. Hiç kimsenin vatandaşın sağlığı ile oynamaya hakkı yoktur."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39