• BIST 9079.97
  • Altın 2322.589
  • Dolar 32.3326
  • Euro 34.9488
  • Kayseri 8 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C

KALKAN: İŞİNİ İYİ YAPACAKLAR OKUL YÖNETİCİSİ OLSUN

KALKAN: İŞİNİ İYİ YAPACAKLAR OKUL YÖNETİCİSİ OLSUN
EĞİTİM BİR-SEN ŞUBE BAŞKANI AYDIN KALKAN:

 Okul müdürleri ile yapılan istişare toplantısında konuşan Eğitim Bir-Sen Kayseri Şube Başkanı Aydın Kalkan, "İşini iyi yapacaklar okul yöneticisi olsun" dedi. 
Anadolu Otelcilik ve Turizm Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıda konuşan Eğitim Bir-Sen Kayseri Şube Başkanı Aydın Kalkan, "Sendikamıza üye okul müdürü sayısının artmasını hazmedemeyenler var. Bunlar birçok yalan yanlış haberlerle bizi karalamaya çalışmaktadır. Allah’a şükür bizim alnımız ak, başımız diktir. Bu darbeci ve vesayetçi yapılar zamanında sınavı kazanan arkadaşlarımızın atamasını yapmadılar, onlardan bazıları şu an aramızda. Bu gün ise böyle bir durum yok. Sınav kazanıp atanamayan bir tane müdür gösteremezler” dedi.
Kalkan, "6528 sayılı kanunla 4 yılını dolduran idarecilerin idarecilikleri sona erdi. İlimizde dört yılını dolduran 336 okul müdürü puan değerlendirmesine tabi tutuldu. Bildiğiniz gibi puanları yönetmelikte belirtilen okul aile birliği başkanları, okuldan en genç, en kıdemli ve öğretmenleri kurulunun seçtiği öğretmenler, şube müdürleri ve ilçe milli eğitim müdürleri verdi. Bu puanlama sonunda bizimde 40 tan fazla üyemiz elendi. Puan değerlendirmesi ile atamadan sonra boş kalan okul müdürlüklerine ek-2 ve mülakat puan sonuçlarına göre atamalar yapıldı. Neden sizin okul müdürü üyeniz daha fazla diyorlar. Çünkü bizim Kayseri’de ki üye sayımız diğer bütün sendikaların üye sayılarından daha fazladır. Ayrıca idarecilik konusunda kurslar açarak ve kaynak kitaplar bastırarak üyelerimize destek olduk” diye konuştu.
Üye okul müdürlerinin çok başarılı çalışmalar yaptığını da belirten Kalkan, “İlimizin en merkezi okullarının birinde 20 müdürlük yapan bir müdürün okulunda pislikten geçilmez üyemiz biri aynı okula müdür olunca bir yıl içerisinde ilimizin en temiz okulu haline geldi ve ödül aldı. Biz milli eğitimin bir paydaşıyız. Üye müdürlerimizle beraber hedefimiz ilimizin başarısını ülke genelinde ilk üçe çıkarmaktır. Okullardaki bütün öğretmen ve öğrencilerin ibadetlerini en huzurlu şekilde yapmalarını sağlamanın okul idarecilerinin sorumluluğudur. Yetim Projesi de bizim en önemli çalışmalarımızdandır. Yetimler için vereceğimiz ayda 90 TL gerçek dünyada bizimle beraber olacaktır. Bu dünyadan hayırlarımızdan başka bir şey götüremeyeceğimizi hepimiz biliyoruz. Bu konu üzerinde de hassasiyetle durmamız gerekmektedir” şeklinde konuştu.
Okul temsilcilerinin görevlerini en iyi şekilde yapan arkadaşlardan seçilmesini arzu ettiklerini de belirten Kalkan, “Genç-Memursen de önemli bir projemiz, 18-38 yaş arası herkesin üye olabileceği bir projedir. Gençlerimiz bizim geleceğimizdir. Bu projeye de hep beraber sahip çıkmalıyız. Herkes elinden gelen desteği vermelidir. Şu anda müdür yardımcıları atamaları var. Her müdür çalışmak istediği yardımcısını kendisi seçerek ilçesine bildirecek, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün inhası ve valilik makamının onayı ile atamalar gerçekleşecektir. Burada birilerinin himmetle idareci yapılmasının etik olmadığını düşünüyoruz. Buna il ve ilçe yöneticilerinin eşleri de dâhildir. Kimler eğitim-öğretime daha faydalı olacaksa onların idareci olmalarını arzu etmekteyiz" dedi.
Yetim Projesi hakkında bilgiler veren Eğitim ve Sosyal İşler Başkan Yardımcısı Rıza Bozdağ, "Bildiğiniz gibi sendikamız, İHH, Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığının paydaş olduğu yetim projesi ortağıdır. Sendikamızın yetim projesi iki ayrı kolda çalışmaktadır. Birincisi İHH’nın önceden beri devam ettirdiği “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” kampanyasıdır. Bu kampanyada bizler İHH yetkilileri ile görüşüp onların okulları ziyaret etmelerini ve öğrencilere bu projeyi tanıtmalarını sağlıyoruz. Her ilçede ve her okulda bu projeyi takip edecek arkadaşlarımızın isimlerini İHH yetkililerine bildirdik. Onlar okula geliyor ve önce randevu alıyorlar. Okul yönetiminin uygun gördüğü bir tarihte tekrar okula gelerek slaytlar eşliğinde projeyi tanıtıyorlar. Okullar yaz tatilinde açık olmadığından dolayı yaz aylarına denk gelen miktarın karşılanabilmesi maksadıyla aylık 90 TL’ yerine 135 TL toplanması gerekiyor. İkinci çalışmamız ise kendi üyelerimiz üzerinde gerçekleşiyor. Eğitim-Bir-Sen’in en az 50.000. Kayseri şubemizin de en az 5 bin yetim almasını hedefliyoruz. Bir yetim, bir yıllığına alınıyor. Gelecek sene devam etmek istiyorsanız yeniden müracaat etmeniz gerekiyor ya da ilk müracaatınızda devam edeceğinizi belirtiyorsunuz. İster internet aracılığı ile isterseniz kredi kartı ile ödeme yapabiliyorsunuz. Müracaatınızı İHH’nın resmi internet sitesindeki “Yetim” bölümünden veya “yetimkardes.org” sitesinden yapabilirsiniz. Sendikamızdaki yetim sponsorluk formlarını doldurarak da yapabilirsiniz. Bize Allah’ın emaneti olan yetimlerimize sahip çıkıp en az bir yetim alarak onları köprü altı çocukları, tinerci balici veya bonzai kullanıcısı olmaktan kurtarabilir ve insanlığa kazandırabilirsiniz. Bundan böyle Ramazan ayının 15. gününü “Dünya Yetimler Günü” olarak değerlendireceğiz. Desteklerinizden dolayı şimdiden hepinize çok teşekkür ederim" diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39