• BIST 8718.11
  • Altın 2242.741
  • Dolar 32.3254
  • Euro 35.1547
  • Kayseri 3 °C
  • Ankara 2 °C
  • İstanbul 7 °C

Kalkan,Müdür Yardımcılığı Mülakat sonuçları açıklansın

Kalkan,Müdür Yardımcılığı Mülakat sonuçları açıklansın
Kalkan, "Hükümetin teklifini 4 gün boyunca müzakere edeceğiz""Müdür Yardımcılığı Mülakat sonuçları açıklansın"

 Memur-Sen Kayseri İl Temsilcisi Aydın Kalkan, hükümet ile sürdürülen toplu sözleşme ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan mülakatlarla ilgili olarak bir değerlendirme yaptı. 
Memur-Sen Kayseri İl Temsilcisi Aydın Kalkan, hükümet ile sürdürülen toplu sözleşme görüşmeleri ile ilgili olarak, "1 Ağustos 2017 tarihinden başlayan dördüncü dönem toplu sözleşme sürecinde Memur-Sen olarak 8 aylık bir çalışma yaptık. Gerek genel teklifler gerekse iş kolları teklifleriyle ilgili kamu işveren heyetinin karşısına hazırlıklı olarak çıktık. 14 Ağustos'ta da Kamu İşveren Heyeti teklifini bize sundu. Biz yaklaşık 3 alternatifle gitmiştik masaya; yüzdelik zam, taban aylığına zam, ek ödeme 15+15 şeklinde zam pazarlığına gitmiştik masaya. Hükümet de 2018 için 3+3, 2019 için 3+3 ile masaya geldi. Genel merkezimiz bu teklifin kabul edilemeyeceğiyle ilgili tavrını koyarak masadan kalktık. Ağustos ayının 21’ine kadar bunun bitirilmesi lazım. Ayın 22’sinde de masada imzayı atıp kalkmak istiyoruz. 4. Dönem toplu sözleşme masasında anlaşma ile bitirmek istiyoruz" dedi.
Türkiye'nin ekonomisinin büyüdüğünün söylendiğine dikkat çeken Aydın Kalkan, "Ekonomik büyümeden kamu çalışanları olarak biz de kendimize düşen payı almak istiyoruz" ifadesinde bulunarak şunları söyledi:
"Birinci teklifimiz 10+6+10+6 %16 2018 için. 2019 için de 10+8 teklifimiz vardı. Ama kamu işveren heyeti 3+3 3+3 şeklindeki teklifi biz müzakere edilebilir bulmadı genel merkezimiz ve masadan kalktı. Ve şu anda genel merkezimizin kapısı tekliflere açık. Kamu işveren heyetinden teklif bekliyoruz. Ayın 18’i ile 22’si arasında genel merkezimiz il başkanlarımızı ve Memur-Sen İl Başkanlarımızı toplantıya çağırdı. 4 gün boyunca orada müzakere edeceğiz. Bizim için dördüncü dönem toplu sözleşme masası genel kazanımlarla ilgili genel teklifler ve iş kolları teklifleri ile ilgili kazanımla o masadan kalkmak istiyoruz."
Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan mülakatlar la ilgili olarak ise Kalkan şu şekilde konuştu:
"Müdür yardımcılığı, müdür baş yardımcılığı ve müdürlük mülakatları yapıldı. Mülakatlara öteden beri ben karşıyım. Müdürü atayın, müdür yardımcısı için mülakat boşa harcanan bir emek ve zaman. Müdür, kendi çalışacağı müdür yardımcısı arkadaşlarını da kendisi seçip görevlendirmeli. 4 yılın sonunda da görevleri bittiğinde hesap sorulsun.
Daha önceki açıklamalarımızda mülakatlarda sıkıntı olduğunu, adaletten yana olunmadığını, bir takım kayırmaların olduğunu gündeme getirmiştik. Birilerine doksanın üzerinde puan verilirken, müdürler ben bu müdür yardımcısıyla çalışmaya devam etmek istiyorum dedikleri halde şu anda tekrar müdür yardımcılığına devam edecek puan verilmediği için sıkıntı var.
Arkadaşlarımız mülakat puanlarını vatandaşlık numaralarıyla girip öğreniyorlar. Okul tercihlerini yapabilmeleri için arkadaşlarımızın ek iki puanı ve mülakat puanıyla kendilerini görmeleri lazım. Branşlarıyla tercih yapacak olan arkadaşlarımızın kendi branşlarındaki diğer kişilerin puanlarını görmeleri lazım ki ona göre tercihte bulunsun. Listeler henüz yayınlanmadı. Bir an önce idarenin bu listeleri yayınlamasını istiyoruz. Liste yayınlamakta neden imtina ettiklerini de bilmiyoruz."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39