• BIST 9079.97
  • Altın 2325.64
  • Dolar 32.34
  • Euro 34.8326
  • Kayseri 8 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C

"KALPTEN RAHATSIZ OLAN, MAÇ VE KORKU FİLMİ İZLEMESİN"

"KALPTEN RAHATSIZ OLAN, MAÇ VE KORKU FİLMİ İZLEMESİN"
Özel Dünyam Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Muzaffer Yılmaz, kalp rahatsızlığı olan hastaların stres ve heyecandan uzak durmaları gerektiğini belirterek, ''Kalp krizi geçiren hastalar, heyecanlı maç ve korku türü filmlerden uzak durmalı'' dedi.

Dr. Muzaffer Yılmaz, heyecanlı maçların ve korku türü filmlerin kalp rahatsızlığı geçiren hastalar için tehlikeli olduğunu ifade ederek, ''Kalp hastalığı olan, kalp krizi geçiren, kalbine stent takılan hastalar, heyecandan ve stresten uzak durmalıdır çünkü bu hastaların kalp hızını artırmamaları çok önemlidir. Derbi maç heyecanı, korku filmi izleyen hastaların, sıkıntı ve stresi yaşayan kişilerin kalp hızı süratle yükselir. Kalbin hızının artmasıyla birlikte kalbin oksijene ihtiyacı artar, kalp damarlarında spazmlar meydana gelir. Bizim amacımız burada kalp hızını artırmamak. Bu tür filmler, ve derbi maçlar, kalbin hızını arttırdığı için kalbin oksijene ihtiyacı artmakta bu da kalpteki göğüs ve kalp ağrılarına sebep olmaktadır. Dolayısıyla bunlarda kalp krizi riski fazla olmaktadır” ifadelerini kullandı.
Rahatsızlığı bulunan hastaların taraftarı oldukları takımın maçlarından, korku ve heyecana sebep olan filmlerden uzak durmaları gerektiğini kaydeden Yılmaz, ''Kalbiyle ilgili rahatsızlığı bulunanlar, kalp hızını artırmamalı. Kalp hızı artıkça kalp krizi riski artmaktadır. Zaman zaman televizyonlarda izlediğimiz gibi maç sırasında kalp krizi geçiren bir sürü hasta olmaktadır. Bu hastalar kendilerini sıkıntıdan ve stresten uzak tutmalı, maçlara gitmemeli çünkü bu tür vakalar ve bu tür olaylar kalp hızındaki artışlarla birlikte kalp krizini tetikleyerek ölümlere neden olmaktadır. Bu tür hastalar, maçların özetlerini seyretsinler ya da evde izlesinler. Soğuk havalarda da bu tür maçlara gitmemeleri daha iyi olacaktır. Kalp atış hızı normalde dakikada 60 ile 80 arasıdır ancak 60 ve 70 arası tutmak her zaman idealdir. Bir de hipertansiyonu olan hastaların bu tür olaylardan uzak durmasında fayda var. Yine heyecan ve strese bağlı tansiyon yükseklikleri buna bağlı felçler, ani ölümler her zaman meydana gelebilmektedir. Hastalara dikkatli olmalarını tavsiye ederim” şeklinde konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39