• BIST 9079.97
  • Altın 2323.132
  • Dolar 32.3439
  • Euro 34.8631
  • Kayseri 11 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 15 °C

Kamalak: Cemaati İslami liderlerinin idamları devlet terörüdür

Kamalak: Cemaati İslami liderlerinin idamları devlet terörüdür
SAADET PARTİSİ GENEL BAŞKANI KAMALAK’TAN BANGLADEŞ HÜKÜMETİ’NE İDAM TEPKİSİ

WWW.KAYSERİNEWS.COM KAYSERİ'DE YAŞANAN GÜNLÜK OLAYLARI TAKİP EDEBİLİRSİNİZ

 

BU BİR DEVLET TERÖRÜDÜR
ZULME SESSİZ KALMAK ZULME ORTAK OLMAKTIR

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Cemaati İslami hareketi liderlerinden Mir Kasım Ali’nin Bangladeş Hükümeti tarafından hukuksuz bir şekilde idamını lanetledi. 


Kamalak, Bangladeş’te cemaati islami liderlerine yönelik idam kararlarının bir kıyıma dönüştüğünü kaydederek, “Hukuku, vicdanı, ahlakı hiçe sayarak bütün dünyanın gözleri önünde gerçekleştirilen bu idamlar insanlık tarihine kara bir leke olarak geçmektedir.

Müslüman liderlere yönelik bu kıyımda en büyük suçlu en az bangladeş hükümeti kadar, bu idamlara sessiz kalan uluslararası toplumdur” dedi.
Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak; “Bangladeş islami hareketinin en önemli önderlerinden Mir Kasım Ali’nin şehadetini kutluyorum.

Hukuku, vicdanı, ahlakı hiçe sayarak bu insanlık dışı idamı gerçekleştiren Bangladeş Hükümeti’ni  ise lanetliyorum.  Uyduruk bir mahkeme tarafından gerçek dışı iddia ve ithamlarla gerçekleştirilen  bu idamlar sadece hukukun değil vicdanların da ayaklar altına alındığının göstergesidir. Bangladeş Hükümeti’nin İslami hareketlere yönelik bu zulmünü şiddetle lanetliyoruz.  Bu bir devlet terörüdür. Yarım asır önce meydana gelmiş olayları bahane ederek  Bangladeşli müslümanlar üzerine estirilen bu terör kabul edilemez.” dedi


Kamalak, Bangladeş Hükümeti’nin, uluslararası kamuoyunun sessizliğinden ceraset alarak her geçen gün daha da pervasızlaştığını vurgulayarak, “Üzülerek ifade ediyorum ki, uluslararası toplumun sessizliği ve sözde insan hakları kuruluşlarının duyarsızlığı bu kanlı kararlara imza atanları daha da cesaretlendirmektedir. Daha da pervasızlaştırmaktadır.

Zulme rıza göstermek, zulme sessiz kalmak, o zulme ortak olmaktır. İnsanlığın vicdanı Müslüman önderleri birbiri ardına idam eden Bangladeş Yönetimi kadar, bu idamlara sessiz ve tepkisiz kalanlarıda mahkum edecektir.  Bu idamların durdurulması için başta islam ülkeleri yöneticileri olmak üzere herkes harekete geçmek ve bu hukuksuz kıyımı durdurmak zorundadır”  değerlendirmesinde bulundu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39